Не се секавам точно кој месец ама беше почетокот на оваа учебна година.Другарка ми и другар ми пушат и ми дадоа за да пробам бидејки јас сакав и тоа позади школо .Сега не пушам и не се каам,бев љубопитна и пробав и не е исто да пробаш и секојдневно да пушиш.
Првата цигара ја запалив на 20 години..На факс...пушам веќе 1 година..сите од моето друштво пушеа само јас не..и ме интересираше ..бев љубопитна )))
Хмммм мислам дека имав 6-7 години и со другарка ми скришно во една гаража колку да пробаме и се сеќавам дека ми беше мн гадно и ги мразев цигарите се до 3 година средно , али после тоа со другарки полека , полека и сега сум пушач али не ни пробувам да ги откажам зашто не ни претерувам со нив ...
Првата цигара ја запалив во 2ра година средно, значи 16 год. и тоа на Нова Година...и сеуште пушам. Неколку пати се обидував да ги оставам, но не успеав...
Првата цигара ја пробав во 8мо одделение. Тогаш мозокот најмногу кога ми леташе. Со другар ми Рики седевме кај мене во соба.Моите и неговите се многу блиски пријатели,кога му текна да одиме на тераса. Терасава заградена е, не се гледа многу и извади цигари. Тогаш пробавме прв пат. Ми рече завлечи од цигарата и направи ,,Ииии'' како да си се уплашила од нешто. И се удавив, кашлав саат време дури се опоравам
Тргнав пред некои 3 месеци.Ко за прв пат лошо.. Сега некогаш во големо друштво знам една да пафкам шо се вели зборот.. Некогаш ужасно многу ми сметаат ама некогаш од кеф сакам така една цигара.
Пред некој ден испушив цела цигара,незнам што ме фркна и тоа си седнав на тераса и фино лепо си запалив ,а пред тоа имав земено неколку димчиња.И на тоа ќе си остане!! Многу гадно нешто е цигарата,жими све.Цееел ден ми горчеше устата и ми се лошеше,и коса и облека и раце,све ми мирисаше на цигари.Бљак Демек дим по дим цигара,после прва цигара уште една,па уште една и ете ти зависност.Е кај мене не е така.Цигара веќе НИКОГАШ!
имам 16 и сум во искушение да запалам прв пат цигара.Од друштвото никој не пуши,но мојава психа е преокупирана со цигара.Сеуште се двоумам дали да пробам или не
НЕМОООООЈ ! Од искуство ти кажуем,може не сум зависна ама навика ми е и некако празно ми е без цигара А инаку од 7мо одд,и од тогаш редовно цело време по кутија дневно,а сеа у последно време само на искачања и на кафе и коа чекам бус,си купувам од winston тие малите 40 денари шо се 10 шо ги има и си гледам колку подолго да ми траат за помалку да пушам..
Не сум пробала, ама сапак да пробам чисто онака од љубопитност. Ама не би сакала понатака да продолжам
Средно, со пар другари, т.е. моите најдобри другари во тоа време. Не ми се допаѓаше на почеток, не глеадав никакво задоволство. Така две три дена пуфкавме кога ќе се најдевме заедно, па почна да ми се ствара потреба. Среќа другар ми, тој што ми беше поблизок, не ми праеше друштво, а сам не ми беше интересно, па прекинав. И еве до денеска не пушам.
првата цигара ми беше во 7мо одд. на летниот распуст (не дека пушев, туку онака само си пробав, не цела цигара).. со тетка ми и братучеда ми .. јас од мала си сум луда нема што тука, но за среќа не пушам сега, само онака со друштво 1 цигара мојт иначе не сум зависник .
Едно лето со две другарки се изглупиравме испушивме по една цигара и толку беше,мене ми се згади и од тогаш никогаш повеќе!