Форумџика на годината

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    45
    ми ту :D

2. Oluska

Oluska Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    24
    Првата цигара ја запалив на 13 години и се дупнав од кашлање :lol: Детиште да проба се :P После тоа имам запалено уште една цигара и толку.Многу ми сметаат цигарите и мислам дека никогаш нема да пропушам

3. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Ни јас до сега не сум запалила цигара иако сум навикната да живеам со тој чад од цигари бидејќи и дома пушат тако ми мајка ми дедо ми...потоа на училиште познавам доста деца кои пушат... и најискрено сакам да запалам цигара... не сакам да станам зависник ама ете во нервоза на пример... :?: инаку сега завршувам 1 год средно и до сега никој не ме има принудено да запалам цигара. и не знам како моите другарки бе реагирале на тоа јас да запалам цигара бидејќи ние сме еден вид анти пушачи :P :?: :|

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    37.102
    Немам запалено цигара до сега и не планирам да запалам. Противник сум на цигарите.

5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Исто и јас, досега ниту еднаш не сум запалила цигара, па не умрев :lol: А со мајка ми сме на војна откако знам ама како да ја натерам да престане...незнам...

6. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    43
    на 16 ја запалив првата цигара, потаоа на 17 станав страсен пушач и пушев до 19 ипол, потоа останав бремена, па се роди керками и за тоа време не пушев околу 11 месеци а оваа недела нешто пак одвреме навреме запалувам... за ќотек сум :D :D :D

7. she-17

she-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    23
    не сум пушач. имам 2-3 пати тргнато и еднаш претходново лето испушив цела цигара само не си ја запалив сама оти незнаев :D :D инаку додека пушеше татко ми дома цигарите воопшто не ми сметаа значи можи да се речи јас и мајка ми бевме пасивни пушачи :P сега престанат е и кога некој дома ќе запали како да ми засметува..па и дека во кафичиве не се пуши веќе.. суууперче е (алиштата не одат вмашина по едно носење :lol: )

8. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    126
    1 цигара запалив на 13 год :$ чисто за да пробам како е,после купував само на искачање но моите дознаа и не пушев една год па после пак пропушив и еве 5 год редовно си пушам

9. eStefanO

eStefanO Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    хехе ја мојата прва цигара ја запалив у шесто одд. со другарки а после не палев некој период и у осмо одд пак почнав и кога завршив осмо од летниот распуст почнав интензивно секој ден да пушам.... :lol:

10. maleckata.22

maleckata.22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    Прва цигара почеток на 1ва година средно :) Ми викаа тогаш ако не запалиш нема да пропушиш ама ете запалив и уживам во цигарите...Пушам родео тврдо кутија кутија ипол зависи од нервоза :P

11. anste

anste Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    127
    јас на 13 год. мислев дека е нешто интересно а и плус другарките ме тераа да пробам :)
    тогаш пробав и никад више :!: се сеќавам вдишав и не испуштив дим!па после се исплашив дека не испуштив дим па прашував дали е штетно итн итн...
    така да спаѓам во групата на анти-пушачи :D

12. Bonny95

Bonny95 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Мразам цигарииии :^) Неможам чадот да го поднесам...и мајка ми и татко ми пушат и незнам као да ги натерам да престанат бидејќи не го поднесувам чадот од цигари. Неразбирам што е поентата ако почнеш да пушиш на 13 години?! |( Тоа не е начин да се привлече внимание ниту пак повеќе ќе бидам прифатена во друштвото ако почнам да пушам, само ќе си го уништам здравјето :worried: Никогаш не сум запалила цигара ниту пак планирам во блиска иднина :talk:

13. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    првата цигара ја запалив во трета средно сами бевме дома со брат ми и незман што ми текна му викам сакам да запалам цигара ми даде и запалив(многу добар филинг беше), после не пушев до летниот распуст, па на распуст почнав онака интезивно и сега сум страсен пушач. Инаку пушам родео тврдо, една кутија на два дена(значи среден пушач) :P

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.108
    Никогаш немам пробано :puke:

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.148
    Допаѓања:
    67.353
    Темава испаднала Дали пушите?
    Ај и јас да си кажам дека не сум запалила никогаш, ниту пак имам намера.

16. Umma

Umma Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    11
    :))) ubava tema
    Mojata prva cigara ja zapaliv na 15 godini, so drugarkami na ogledalo se gledavme kako ke izgledame so cigara vo raka :) :$
    Posle toa podolg period ne zapaliv cigara, a sega i dvete sme pusaci :))

17. Lil-bitch

Lil-bitch Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    22

count me in :)

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Првата, најпрвата... :D Кога бев за петто одделение :angel:
    А активен пушач станав во осмо одделение за зимскиот распуст. Уште се сеќавам, како со другарка ми седевме кај неа во собата на поткровје и ја чекавме сестра и да си дојде од работа и да ни донесе цигари. Ех луди детски години... Да сум сега со тој памет...

19. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Го немам прбобано тоа гадно нешто а и не планирам да го пробам :puke: :puke: :puke: :puke:

20. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Немам и јас запалено цигара до сега а и искрено ми пречи димот од цигарите ;)