Првата цигара ја запалив на 13 години и се дупнав од кашлање Детиште да проба се После тоа имам запалено уште една цигара и толку.Многу ми сметаат цигарите и мислам дека никогаш нема да пропушам
Ни јас до сега не сум запалила цигара иако сум навикната да живеам со тој чад од цигари бидејќи и дома пушат тако ми мајка ми дедо ми...потоа на училиште познавам доста деца кои пушат... и најискрено сакам да запалам цигара... не сакам да станам зависник ама ете во нервоза на пример... инаку сега завршувам 1 год средно и до сега никој не ме има принудено да запалам цигара. и не знам како моите другарки бе реагирале на тоа јас да запалам цигара бидејќи ние сме еден вид анти пушачи
Исто и јас, досега ниту еднаш не сум запалила цигара, па не умрев А со мајка ми сме на војна откако знам ама како да ја натерам да престане...незнам...
на 16 ја запалив првата цигара, потаоа на 17 станав страсен пушач и пушев до 19 ипол, потоа останав бремена, па се роди керками и за тоа време не пушев околу 11 месеци а оваа недела нешто пак одвреме навреме запалувам... за ќотек сум
не сум пушач. имам 2-3 пати тргнато и еднаш претходново лето испушив цела цигара само не си ја запалив сама оти незнаев инаку додека пушеше татко ми дома цигарите воопшто не ми сметаа значи можи да се речи јас и мајка ми бевме пасивни пушачи сега престанат е и кога некој дома ќе запали како да ми засметува..па и дека во кафичиве не се пуши веќе.. суууперче е (алиштата не одат вмашина по едно носење )
1 цигара запалив на 13 год чисто за да пробам како е,после купував само на искачање но моите дознаа и не пушев една год па после пак пропушив и еве 5 год редовно си пушам
хехе ја мојата прва цигара ја запалив у шесто одд. со другарки а после не палев некој период и у осмо одд пак почнав и кога завршив осмо од летниот распуст почнав интензивно секој ден да пушам....
Прва цигара почеток на 1ва година средно Ми викаа тогаш ако не запалиш нема да пропушиш ама ете запалив и уживам во цигарите...Пушам родео тврдо кутија кутија ипол зависи од нервоза
јас на 13 год. мислев дека е нешто интересно а и плус другарките ме тераа да пробам тогаш пробав и никад више се сеќавам вдишав и не испуштив дим!па после се исплашив дека не испуштив дим па прашував дали е штетно итн итн... така да спаѓам во групата на анти-пушачи
Мразам цигарииии Неможам чадот да го поднесам...и мајка ми и татко ми пушат и незнам као да ги натерам да престанат бидејќи не го поднесувам чадот од цигари. Неразбирам што е поентата ако почнеш да пушиш на 13 години?! Тоа не е начин да се привлече внимание ниту пак повеќе ќе бидам прифатена во друштвото ако почнам да пушам, само ќе си го уништам здравјето Никогаш не сум запалила цигара ниту пак планирам во блиска иднина
првата цигара ја запалив во трета средно сами бевме дома со брат ми и незман што ми текна му викам сакам да запалам цигара ми даде и запалив(многу добар филинг беше), после не пушев до летниот распуст, па на распуст почнав онака интезивно и сега сум страсен пушач. Инаку пушам родео тврдо, една кутија на два дена(значи среден пушач)
Темава испаднала Дали пушите? Ај и јас да си кажам дека не сум запалила никогаш, ниту пак имам намера.
)) ubava tema Mojata prva cigara ja zapaliv na 15 godini, so drugarkami na ogledalo se gledavme kako ke izgledame so cigara vo raka Posle toa podolg period ne zapaliv cigara, a sega i dvete sme pusaci )
Првата, најпрвата... Кога бев за петто одделение А активен пушач станав во осмо одделение за зимскиот распуст. Уште се сеќавам, како со другарка ми седевме кај неа во собата на поткровје и ја чекавме сестра и да си дојде од работа и да ни донесе цигари. Ех луди детски години... Да сум сега со тој памет...