Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    ...ја запалив на 13 годинки :tmi:
    од љубопитност со другарка чисто да видиме каков е филингот ,кога тргнавме средно почнавме да делиме една кутија дневно и оттогаш па се до сега сум страстен пушач .Денот не ми почнува без цигара ,кафе без цигара истотака неможам да замислам .

2. popi

popi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    63
    west ice :D првата цигара во трета средно или четврта беше, многу одамна беше :D и од тогаш палам цигара со кафенце или навечер со пијачка, ништо страшно :)

3. Carmmen

Carmmen Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Првата цигара ја запалив во прва година и сега понекогаш кога излегувам.

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.423
    Допаѓања:
    13.437
    Втора или трета година средно, јас и уште две другарки купивме кутија цигари демек да пробаме како е. Јас се откажав после 1 недела (уште целата кутија не ја испушивме :lol: ). Сфатив дека не е за мене тоа, и еве ден денес сеуште не пушам. Втората другарка се откажа после неколку месеца, а третата моментално е во фаза на откажување, па ќе видиме дали ќе успее. И онака не е модерно веќе да се пуши ;)

5. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    На 13 години, од радозналост :tmi: Босс меко ако добро се сеќавам и никогаш не станав страствен пушач. Пушев до пред 7-8 месеци, до денот кога дознав дека сум бремена, но никогаш не станав зависник, пушев во друштво кога излегувавме на кафе или кога се нервирав за нешто. Се случувало и со недели, месеци да не запалам цигара, никогаш не сум имала некоја посебна потреба, едноставно повеќе уз кафе муабет или досада :$

6. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Јас немам пробано кекеке :$

7. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Истоо.. само шо јас сеуште си пафкам чисто од досада :D
    Иначе првата цигара ми беше на 1ви мај лани.

8. Crazyinlove14

Crazyinlove14 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Првата цигара беше од љубопитство.Навистина ме интересираше што има толку убаво во тоа па што сите другарки пушат,но видов дека нема ништо убаво (според мене) и не се каам што пробав.За се во животот има прв пат,а и ова знам дека не беше ништо погрешно.Но не пушам бидејки ете не ми е убаво.

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Во четврто одделение ,колку да пробам што кеф му прават цигарите на татко ми. :lol:

10. Pique1997

Pique1997 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    и датумот си го памтам :lol: 8ми септември 2012.. имам другарка шо пуши и ја од чиста радозналост и викам :Јоки дај една цигара.. и така се тоа си почна.. :wasntme:

11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Уффф првата цигара?! :^) Тоа беше 2006 септември месец кога за прв пат запалив цигара. И од тогаш се' уште пушам. На почеток не толку многу една кутија земав и ја пушев 4-5 дена, сега пушам една кутија дневно. :tmi:

12. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    Првата цигара ми беше некаде крај на осмо одд. почеток на прва година средно..тоа лето една другарка што веќе пушеше ми понуди цигара и прво одбив ( пошто бев као против тоа,и им реков на другарките дека ако го направам тоа имаат право да ми влепат шамар :lol: ), и по две секунди и реков Абе дај ми една да пробам само како е, многу ме занимаше. Сакав сама да го направам тоа и си дојдов дома си отворив прозорот у соба си ја испушив без проблем. Прва ко прва цигара е гадотија жива не викам не, ама сепак си продолжив :) имаше еден период кога " престанав " ама веќе тоа не важи :D си пушам до ден денес пошто јас така си сакам :wasntme:

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Мислам бев седмо одд и отидовме на кафе после школо,со две девојчиња и тие си запалиа цигари и ко верувате имаше во кафичот околу 5-6 души ама баш сите пушеа и почнаа да ми викат ајде запали ама знаете каква треба имате на почетокот се некој да не ве види и отидов во вц земав цигара дојде со мене една другарка и јас запалив и како вчера да беше се секавам ми вика ајде земи димче викам неможам ке се закуснам ми вика нема земи и пробав се закашлав после тоа запалив уште една и кога дојдов дома немаше никој најдов малборо од таткоми се затворив во соба и на брзина да го испушам влечам влечам и ми се сврти ја оставив во пепелара и паднав на земја хаха како мртовец лежев и гледам во таван неможам да станам и почнав послето да си купувам за на школо се криев и не ги носев дома ги фрлав оф сега да ми се вратат сите фрлени пакли после тоа почнав да ги кријам на улица во дрвата на комшиите ги стуткам и утрето си ги земам хаха и ете така дојде време сега дома си пушам (smooking)

14. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    првата цигара ми беше во шесто одделение.. никој од дома не пуши ама од гости скришно си зедов една и одма се скрив зад куќата да пробам :lol: мислев дека ќе биди "кул" како во филмовите кога си прават облачиња и ги стрелаат ама ништо од тоа :tmi: првиот здив што го зедов од цигарата и ми се згади, почувствув одвратно чувство во грлото, се измив заби сто пати и пак го осеќав чадот во устата.. тогаш знаев - таа ми беше првата и последна цигара :!: :D

15. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    па на 14 и сега имам толку хахаххаахха пресно значи..ама грдо е нема никош да пушам.. :D

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.887
    не сум пробала,немам ни намера да пробам... :D

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Не сум пробала ни па сакам да пробам бљак :!:

18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Prvata cigara ja zapaliv na 15 godini,a pocnav da pusam od 17-18.

19. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Осмо оделение на тродневна екскурзија околу Македонија.И еве сега апсолвент сеуште активен пушач со една година пауза.

20. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Првата цигара хмм... ја запалив кога имав 15 години веднаш откако завршив осмо одд.
    Па сите сме пробале од љубопитност нели? :D
    Чувството кога мислиш дека си “кул“ ако пушиш цигари те тера уште повеќе да ги пушиш.
    Си го фурав тоа додека бев средно, потоа со многу напор ги откажав :)