Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    ...ја запалив на 13 годинки :tmi:
    од љубопитност со другарка чисто да видиме каков е филингот ,кога тргнавме средно почнавме да делиме една кутија дневно и оттогаш па се до сега сум страстен пушач .Денот не ми почнува без цигара ,кафе без цигара истотака неможам да замислам .

2. popi

popi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    63
    west ice :D првата цигара во трета средно или четврта беше, многу одамна беше :D и од тогаш палам цигара со кафенце или навечер со пијачка, ништо страшно :)

3. Carmmen

Carmmen Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Првата цигара ја запалив во прва година и сега понекогаш кога излегувам.

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Втора или трета година средно, јас и уште две другарки купивме кутија цигари демек да пробаме како е. Јас се откажав после 1 недела (уште целата кутија не ја испушивме :lol: ). Сфатив дека не е за мене тоа, и еве ден денес сеуште не пушам. Втората другарка се откажа после неколку месеца, а третата моментално е во фаза на откажување, па ќе видиме дали ќе успее. И онака не е модерно веќе да се пуши ;)

5. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    На 13 години, од радозналост :tmi: Босс меко ако добро се сеќавам и никогаш не станав страствен пушач. Пушев до пред 7-8 месеци, до денот кога дознав дека сум бремена, но никогаш не станав зависник, пушев во друштво кога излегувавме на кафе или кога се нервирав за нешто. Се случувало и со недели, месеци да не запалам цигара, никогаш не сум имала некоја посебна потреба, едноставно повеќе уз кафе муабет или досада :$

6. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Јас немам пробано кекеке :$

7. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Истоо.. само шо јас сеуште си пафкам чисто од досада :D
    Иначе првата цигара ми беше на 1ви мај лани.

8. Crazyinlove14

Crazyinlove14 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Првата цигара беше од љубопитство.Навистина ме интересираше што има толку убаво во тоа па што сите другарки пушат,но видов дека нема ништо убаво (според мене) и не се каам што пробав.За се во животот има прв пат,а и ова знам дека не беше ништо погрешно.Но не пушам бидејки ете не ми е убаво.

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Во четврто одделение ,колку да пробам што кеф му прават цигарите на татко ми. :lol:

10. Pique1997

Pique1997 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    и датумот си го памтам :lol: 8ми септември 2012.. имам другарка шо пуши и ја од чиста радозналост и викам :Јоки дај една цигара.. и така се тоа си почна.. :wasntme:

11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Уффф првата цигара?! :^) Тоа беше 2006 септември месец кога за прв пат запалив цигара. И од тогаш се' уште пушам. На почеток не толку многу една кутија земав и ја пушев 4-5 дена, сега пушам една кутија дневно. :tmi:

12. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    Првата цигара ми беше некаде крај на осмо одд. почеток на прва година средно..тоа лето една другарка што веќе пушеше ми понуди цигара и прво одбив ( пошто бев као против тоа,и им реков на другарките дека ако го направам тоа имаат право да ми влепат шамар :lol: ), и по две секунди и реков Абе дај ми една да пробам само како е, многу ме занимаше. Сакав сама да го направам тоа и си дојдов дома си отворив прозорот у соба си ја испушив без проблем. Прва ко прва цигара е гадотија жива не викам не, ама сепак си продолжив :) имаше еден период кога " престанав " ама веќе тоа не важи :D си пушам до ден денес пошто јас така си сакам :wasntme:

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Мислам бев седмо одд и отидовме на кафе после школо,со две девојчиња и тие си запалиа цигари и ко верувате имаше во кафичот околу 5-6 души ама баш сите пушеа и почнаа да ми викат ајде запали ама знаете каква треба имате на почетокот се некој да не ве види и отидов во вц земав цигара дојде со мене една другарка и јас запалив и како вчера да беше се секавам ми вика ајде земи димче викам неможам ке се закуснам ми вика нема земи и пробав се закашлав после тоа запалив уште една и кога дојдов дома немаше никој најдов малборо од таткоми се затворив во соба и на брзина да го испушам влечам влечам и ми се сврти ја оставив во пепелара и паднав на земја хаха како мртовец лежев и гледам во таван неможам да станам и почнав послето да си купувам за на школо се криев и не ги носев дома ги фрлав оф сега да ми се вратат сите фрлени пакли после тоа почнав да ги кријам на улица во дрвата на комшиите ги стуткам и утрето си ги земам хаха и ете така дојде време сега дома си пушам (smooking)

14. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    првата цигара ми беше во шесто одделение.. никој од дома не пуши ама од гости скришно си зедов една и одма се скрив зад куќата да пробам :lol: мислев дека ќе биди "кул" како во филмовите кога си прават облачиња и ги стрелаат ама ништо од тоа :tmi: првиот здив што го зедов од цигарата и ми се згади, почувствув одвратно чувство во грлото, се измив заби сто пати и пак го осеќав чадот во устата.. тогаш знаев - таа ми беше првата и последна цигара :!: :D

15. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    па на 14 и сега имам толку хахаххаахха пресно значи..ама грдо е нема никош да пушам.. :D

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    не сум пробала,немам ни намера да пробам... :D

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.340
    Не сум пробала ни па сакам да пробам бљак :!:

18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Prvata cigara ja zapaliv na 15 godini,a pocnav da pusam od 17-18.

19. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Осмо оделение на тродневна екскурзија околу Македонија.И еве сега апсолвент сеуште активен пушач со една година пауза.

20. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Првата цигара хмм... ја запалив кога имав 15 години веднаш откако завршив осмо одд.
    Па сите сме пробале од љубопитност нели? :D
    Чувството кога мислиш дека си “кул“ ако пушиш цигари те тера уште повеќе да ги пушиш.
    Си го фурав тоа додека бев средно, потоа со многу напор ги откажав :)