Прва година средно на први мај. Еден другар ми даде и ми рече сега со мене ќе земеш за проба и веќе никат. Ама не го послушав палам во 2-3 недели по една некако безопасно ми изгледа.
Брее, сите непушачи како едвај да чекале ваква тема за да си пишат како пробале една цигара, па да не им биде за џабе пробувањето де.... Иначе првата цигара на 17, а почнав да пушам на 18. Ајде де, за малку непушач ќе бев. Пусто средно.
На крајот од прва година во средно. Не гледав ништо добро во цигарите, па затоа и не продолжив да пушам.
И, онака пишав во темата. Па, да прашам како сте им ја соопштиле оваа вест на родителите? Мислам, јас лично се откажав поради моите родители, зошто многу се строги кога се работи за оваа тема. А, не дека не сакав Океј, долго време немам запалено и цигара и не би запалила уште оваа година, па за понатаму видечемо
Ниту сум пробала ниту ќе пробам во иднина. Доволно ми е што татко ми е пушач и кога пуши се гушам од чадот.
многу касно за наши стандарди (на пр. средно). запалив на 21 година, на факултет на една екскурзија. од тогаш сум он-оф пушач
5-6 одделение ... Едноставно неможам да си ја смирам љубопитноста, но тоа беше само пробување како да кажам, од тогаш ни еднаш немам ставено цигара в уста, а не па да пушам.
3-4 одделение,во вц одевме со братучеда ми надвор кај баба ми на село,му крадевме на дедо ми и никој не не сеќаваше детска радозналост, хахах поминаа мн години не сум запалила цигара и искрено не ни сакам.
17 години.. Иначе сега имам 18 ама не сум редовен пушач. Се случува да запалам еднаш-два пати месечно ако сум со друштво уз кафе. Али така не
На 14 години, во друштво. Секогаш сум била против пушењето, нема потреба да се трујам, не ми е логично. Пробав од љубопитност, колку да не биде дека не сум пробала. Запалив уште неколку пати и толку беше.
у средно 2ра кон 3та летото ... еве колку 3-4 години поминаа и не пушам.. шо значи тооолку да не ми се допаднале... среќа..
Првата цигара ја запалив на 16години ми се чини (кој да помни, одамна беше ), еден другар ми даде, а јас од љубопитност пробав, ама тогаш не знаев дека “љубопитноста ја убила мачката“
Првата цигара... 7-8 години, као за мама тато купував од продавницата во маалото, и многу се плашев да не осети продавачката дека лажам... И тоа со ќибрит ја палевме
Лани летото. Скоро секој ден сонував дека пушам цигари па реков да пробам Таа ми беше првата и последната цигара
Летото, прва за втора. Тоа лето фатив убаво да ги тегнам една по една, ама брзо престанав. Знаев од време на време порано да запалам, со друштво. Еве сега има неколку месеци како не сум запалила и не сакам.