Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    за време на летниот распуст 7 за 8 одделение хаха

2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Уф, ова летово го сметам како прв пат... се загушив. :rofl:
    Јас и онака ги мразев цигарите, сега уште повеќе!

3. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    во 3та годд средно, за 1ви мај :)

4. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    7 одделение,меѓутоа не знаев да ги вовлекувам туку така пафкав месец или два. :lol:

5. NineTailedFox

NineTailedFox Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    157
    Мислам дека првата цигара ја запалив некаде 1 год пред моите дома. Но ми сметаат и не пушам цигари, не ми се нешто омилени. :) :!:

6. ina5

ina5 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Никогаш немам пробано цигара.И да сакам некогаш,не сакам тоа да биде под влијание на некој,ми имаат понудено неколку другарки но не пробав. :)

7. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Првата цигара, па пред 3 дена во петокот. Чувството беше ужасно и ми беше чудно како сите можат да пушат таков одвратен тутун.Кажав дека нема да пушам повеќе од таа ноќ,но ете утредента си реков ајде па, ништо нема да ми биде.Цигарите одеднаш ми станаа поубави..Сфатив дека само се лажам себеси, а најлошо од се е тоа што си ја вовлеков и другарката во тоа, но имам среќа што таа не продолжи.Немам многу голема страст кон нив, ама привремено ми се пуши, впрочем интересно ми е да си правам кругчиња со чадот..Ве молам дајте ми некој совет за тоа како да престанам, бидејќи мислам дека ако сега се откажам понатаму ќе немам ни намера да погледнам цигаре..Можеби има грешки во текстот но тоа е од брзање..Инаку сум 8 одделение оамолетка! :)

8. chips.for.free

chips.for.free Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    хаха и јас исто, само у втора :) за никаде беше :puke:

9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Размислувај на сите лоши работи,грд здив,повеќе брчки и посува коса,пари за кутии..
    Мора да бидеш многу решителна,бидејќи лесно се подлегнува,демек ништо не е,ама после и навика ти стануваат,а мала си да се труеш.
    Не се дружи многу во кругови кај што се пуши,да се одвикнеш од мирисот и тоа е тоа.Се е до сопствената волја,колку и да те советуваме,на тебе е :)

10. Emilia.Attias

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Ти благодарам, ми значи твоето мислење ќе се потрудам. :)

11. Emilia.Attias

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Твоите не приметија дома дека мирисаш на цигари? :geek:
    Мајка ми да е одма се приметува, нема нешто што и са сакам можам да го скријам, па и мириса и тато би ме дознал, а и не би сакала да пушам цигари.
    Што ќе ти се бреј на 13-14 години, оставај таму цигарите, под итно дур си на почеток, инаку кај ти е крајот.
    ЗНАЧИ ПОД ИТНО ДА ГИ ОСТАВИШ И ДА НЕ ТИ ТЕКНАЛО НА НИВ!!![/quote][/quote]

Па вака, кога си дојдов дома веднаш потрачав кон вецето да си измијам раце и заби, потоа влегов во нивната спална само на врата им кажав дека си дојдов и фиу да ме нема во соба..А што се однесува до такви работи како цигари, дрога, алкохол веднаш би ме иселиле од дома да дознаат. Ќе се трудам да ги оставам, добро е веќе 3 дена не пушам, ама ми е страв.... :(

12. Emilia.Attias

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    [/quote]

Па вака, кога си дојдов дома веднаш потрачав кон вецето да си измијам раце и заби, потоа влегов во нивната спална само на врата им кажав дека си дојдов и фиу да ме нема во соба..А што се однесува до такви работи како цигари, дрога, алкохол веднаш би ме иселиле од дома да дознаат. Ќе се трудам да ги оставам, добро е веќе 3 дена не пушам, ама ми е страв.... :([/quote]

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    33.522
    Сеуште немам запалено и многу сум горда на тоа. :)

14. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Сум напишала во темава, ама сега по опширно ќе ви опишам.

Седевме во парк, со лулашки и други детки работи за играње. Пред да идеме во парк си купивме едно мало шише водка, чипс и сок.
    Отидовме, седнавме и ни фалеше нешто. Другарка ми немаше пробано цигари, а јас одвај ги имав и помирисано.
    И ајде ќе пробаме.
    Али ние не како нормалните нови пушачи, да си земеме „3 за 10ден“ ние цела кутија родео.
    Си купивме и запалка и ајде назад во парк.
    Другарка ми инсистираше да бидам прва, да повлечам, демек поискусна ќе сум била. Ајде некако се намоливме, јас не повлеков првиот пат како што треба.
    Другарка ми повлече и тоа многу како за прв пат и почна да кашла, јас срцето во пети.
    И не пробав повторно таа вечер.

Втората цигара беше една сабота. После 5 коњаци, мислев ужасно ми фали цигара во рака и пробав пак. Ми ја земаа од рака, а една искусна другарка ми кажа така не се влечи цигар. Ме разочараа, нешто жал ме фати па пуштив некоја солза, трагично.. :geek:

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    на 17 години, цццц 8 години еве си пушам, ги откажав кога бев бремена и кога го доев бебето и после пак си почнав, сега брзо пробав пак да ги откажам ама некако тешко ми оди :(

16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    29.347
    На 17 години прв пат пробав цигара.Мислам немав некоја кој знае колкава желба за да знам какво е чуството, ама ете...Земав еден дим, се закашлав, неубаво чуство и искуство за мене и се откажав и од тогаш немам запалено, ниту планирам некогаш повторно :)

17. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    првата цирага беше за оваа нова година :) и се задавив од еден дим и више никогаш нема да запалам зошто не ми е убаво :D

18. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Никогаш не сум пробала цигара и сум горда на тоа. Не сакам ни да пробам, а и поради белите дробови и несмеам. Така да, забрането пушење цигари за мене. :)

19. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Имам пишувано на слична тема,дека еден период многу сакав да пробам цигара.Пробав на 18 години.Не под влијание,иако и претходно многу ми имаат викано да пробам. :)

20. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Никогаш не сум пробала , и не ни сакам да пробам. Цигарите за мене се најгадно нешто :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.