На 16-17 години. Сите во друштвото почнаа, ајде да не бидам "црната овца" и јас почнав. Пушев година - дена и ги откажав. Оттогаш еве 6 години немам ни една цигара запалено.
На 12/13.Тргнав неколку пати, или можда цела ја испушив незнам.После тоа уште неколку пати имам тргнато и тоа беше. Еве веќе 2/3 години немам намирисано цигара.Не ме влечат.
Летото 8мо за 1ва год бев,14 години.Хахахх на одмор со другарките и си купија цигари и ајде,јас не не несакам.После си запалив ии то.Мај фирст цигарете Иначе не сум пушач,ептен ретко,на некое кафе или кога излеваме.
Јас не планирам да ја запалам и ја немам запалено, ги уништува белите дробови и рак се прави. Не благодарам, не сум пушач. Да не ме сватат погрешно тие што пушат немам ништо против нив. Ммене деугарки ми нудат ама за мене не благодарам го знаат одговорот
Првата цигара ја запалив во 8 одд..Имав 15 год сега сум 21... Луди годинки Постојано бевме заедно со братучетка ми она пушеше па ајде и јас покрај неа запалив цигара да не бидам понадолу едно ниво и после кога отидов во средно секој ден со друштво,школски другарки,на запифки,ноќни излегувања и оттогаш до денес се дружиме неразделни другарки сме го цигарите...Неможав без нив иако правев мнг обиди и се откажав и од обидите и решив да не ги откажувам им кажав и на моите дека пушам цигари имаше некоја реакција како недознале до сега 6 години дека сум се криела само да не донзнаат тие,ми се лутеа после тоа муабет не ми правеа ама сега е сосем друго ..
Првата цигара ја запалив на 14год. со уште 3 другарки.На сите ни беше прв пат . Јас бев иницијатор како и по обичај.
Не се сеќавам, мала бев, со братучед ми тоа ни падна на памет, ајде да запалиме цигара да видиме како е што е И после дома миј заби, миј раце да не не сетат Но не сме пушачи сега
Имам 28 години и во живот немам запалено цигара. Не дозволувам во моја куќа да ми влегуваат со цигари...
Lani za 1vi maj,togas osven sto zapaliv cigara i prvpat probav alkohol i se zamativ Sega cat pat si palam,koga ke izlezam,ama ne sum zavisna
Бев премногу мала...Се дружев со деца 3-4 години поголеми од мене.Мислам дека беше во петто.Многу интересен ден HAHAHAAH