27.12.2015 само дим онака за проба,а цела цигара не памтам дата ама можеби месец дена после тоа зошто бев болна. Инаку 17 години и пушам на испаѓање обично.
U vtora godina , ne se sekjavam dali bese za rodendenot ili za nova godina . Potoa kratko gi prekinav , i eve pak vekje 2 god pusam . Se trudev da se resam od niv , ama neuspesno za zal
Уште во 8мо колку што се сеќавам, си купувавме со другарките на парче хахаха колку само ни беше срам да влеземе во трафика и да побараме цигари на парче. Па после три другарки си купувавме кутија, така беше еден период се додека не почнаа сами да си купуваат, е тогаш се откажав. Се до средно, тогаш пак почнав, со новото друштво и еве до пред некој период ми беше и последната цигара. Ама ептен ми оди цигара со пиење, мерак!
Vo prva godina sredno,igravme vistina ili predizvik,kazav predizvik i me nateraa da ispusam edna cigaraOd togas pocnav da pusam cigari
Vo vtora godina sredno,vtoro polugodie. Pusam mnogu malku 2-3 cigari na den ,nekogas I so denovi ili meseci he sum zapalila I Nemam problem.
Јас прв пат цигара пробав пред да почнам прва година средно, сама си потражив Потоа една година се криев и така..
Леле првaтa цигaрa...тoa секoгaш ќе гo пaметaм.Тoa беше нa 25.05.2015 хaхa бевме нa oдмoр сo сестрa ми и друштвoтo јaс тoгaш имaв 15 гoд.И сo другaркaми се имaвме зaпoзнaенo сo едми дечки oд св.никoле ми се чини беa и вечертa си седиме ние крaј езерo и тoј штo му де дoпaгaв викa ќе ифaм дo прoдaвницa сaкaте нештo и другaркa ми кaкп деме дa де пoкaже викa цигaри и oн прaшвa шo цигaри рoдеo хaхaхaхa и купи ги дoнесе и ние oд пусти стрaв кaкo дa зaпaлиме пред нив хaхaхa цигaрите ги зедoвме и пoдзaмимaвме и зaстaнaвме пoд еднa пaлмa пaметaм хaхaх и пaлиѓе пoлекa цигaрaтa дa прoбaме дa не се удaвиме пред нив хaхaхaхa.Пoсле тoa aктивни пушaчи се дo 2009.Хaхaхa
ахаха јас со другарка ми во 8 одд пробавме цигара не дека знаевме како се вовлекува туку дечишта недоздреани хахах се сеќавам од мајка и украдовме една цигара и се сокривме во една ливада ..
Шесто оделение можеби беше, ама само еден дим и толку. Подоцна во прва година се до втора чат пат се десеше да земам од некој и да запалам, ама повеќе не. Не сум ја тај тип шо може да поднесе цигари и да пуши цело време.
На 15 години 2003 кога се мував со првата девојка се започна така спонтано, прегрнати ние двајцата во школски двор навечер се бакнувавме и она извади од фармерките една Winston Blue цигара и ме навлече. Ден денес пушам...
Winston Blue сеуште ми се добри, ама неги пушам бидејќи ме асоцираат на бившата... да не мислиш на Winston Silver e тие се катастрофа. Сеа пушам Marlboro Gold веќе 7 години.
Во осмо, на екскурзија. Па по неа и втората и третата, дур ја потрошивме кутијата сите другарки собрани, и толку за цел живот