На 17 од дома и украдив на мајка ми и се скривме позди куќа со другарките, ех пуста радозналост па сега не можам да ги оставам
Хмм. . .7 одделение,пуста љубопитност,само пафкање,ми беше страв да вовлечам. Потоа запалив пак во прва година,сега научив да вовлекувам,се преплашив .За среќа 3,4 дена ми траеше тоа,отидов на одмор со моите.Сега ми се гади од цигари,среќна сум што не сум продолжила...
Прва година само пафкање. Онака само со друштво по кафичи кога ќе одевме знаев да запалам по некоја. Еднаш вовлеков и на повраќање ми дојде и ми се згадија па до ден денес немам запалено.
Сите велат кажи им не на цигарите јас им велам не на пушачите . Од кожа ме вади , глупава лоша навика .Никогаш нема да пушам
Мене досега љубопитноста не ме понела. Немам ни дим земено. Еднаш само дечко ми се позафркава, го задржа димот и бакнувајќи ме ми го испушти в уста. По грозно нешто здравје... 15 минути неможев да престанам да кашлам.
ох јас заостанатка сум си сеа четврта сум а немам пробано никако, а сакам да пробам, и да пушам онака чат пат, не за друго туку за да си имам нешто шо ке си го купувам само за мене. Туку мене ме интересира кои се најубави и најскапи цигари
Прва цигара ми беше 2 година средно! Чаламска работа!..... Денес, пушам само со дечко ми, и некои другарки, иначе не!
Прва цигара 2год средно...другарка ми ме натера ајде ајде и ја ај А бев најголем противник на цигари, дури и во соба имав закачено на врата "Забрането пушење" ...А од 16 год па до сега сум најголем љубител...која иронија...и нејќам да ги оставам..супер ми се...
Во прва година јас и една другарка најдовме во кафичот заборавена кутија цигари и ја зедовме и ај на одењето се сокровме и ај да пробаме како е да пушиш Незнаевме да ѓи вовлечуваме и јас посебно бев како парна локомотива и после ајде едно по едно се научивме и сега неможам да се откажам од нив
Јас сакам се што ми е непознато да пробам да го направам па така и на 13 години ја запалив првата цигара. Ми стана интересно па ја заразив и мојта другарка..Пупевме заедно тогаш,но подоцна почнав да тренирам кошарка и почнав да созревам и да сваќам дека тоа е штетно за мене. Сега палам 3-4 цигари годишно,но чисто онака од разонода,но сигурна сум дека никогаш нема да станам активен пушач.
Првата цигара ја пробав пред неколку недели Зажалив Бев љубопитна и така кога си седевме со другарките решив да пробам и не беше некоја голема филозофија ама ете... Повеќе во животот не би пробала зошто ми е навистина одвратно кога видам девојка со цигара
Сеуште си мала и затоа зборуваш така.Кога ќе пораснеш ќе го смениш мислењето.Ако ништо повеќе барем ќе се навикнеш да гледаш девојќи кои пушат цигри
во 8 одд ја запалив првата цигари,се закашлав ,ја фрлив и пред сите другарки реков ,,оваа ми е прва и последна цигара,јас никогаш нема да бидам пушач,, сега пушам по една кутија на ден и сум активен пушач веќе неколку години
Првата цигара ми беше кога бев 2година средно .. Заедно со другарката седевме во парк .. Немавме што да правиме па решивме да пробаме цигари отидовме и си купивме една кутија и фино лепо си ја успишивме скоро цела .. И до ден денес сум пушач никогаш не сум пробала да се откажам од цигарите а и мислм дека никогаш и нема да пробам
јас првата цигара ја заплаив во 4 одд ....и тоа од зезање се почна се завркававм со другарка ми демек пушиме цигари и после си рековме а зош да не и купиме но тогаш мали незнаевме да влечеме и така си пуфкавме и после во 6 одд не научија да влечеме и се така до 2 год кога си се разболев од нив ..... сеа не ми текнува да пофатам цигара ... :\
пробав еднашка некоја си тенка не знам каква и никогаш веќе и таа не ја допушив ... така да тедибеар е непушач со дечко пушач како турчин а и повеќето другарки се како него ама не ми смета