цигара јас немам пробано никогаш во животот, ми се лоши од мирисот, уште од мала сум таква, и стално мама ја терав со цигарите да оди на тераса (лето-зима не ми беше битно), а не ни имам голема желба, знам личности на кои исто како мене му се лоши од мирисот на цигари, ама пак пушат, за да бидат фраери , ама тоа нивна работа, јас знам дека никогаш нема да пушам
Првата цигара ја запалив кога се скарав со другарка ми , и ми се слоши од неа и си ветив дека нема веке никогаш да запалам уште една !
првата цигара ја запалив во 2-ра или 3-та година средно, бевме кај еден другар демек ке учиме она-она и тој пушеше, а јас и другарка ми не и му велиме дај да пробаме и му испушивме по 2-3 цигари од др ден почнав да си купвам цигари почетни ми беа сан слимс
Хмм првата цигара ја запалив во средно 3-та година.Бевме на училиште и на големиот одмор со другарками појдовме во вц и мене ме викна и гледам пушачи внатре Таа запали една и мене ме понудија и јас реков ами ајде од една нема да ми се слоши И знам дека ја пуфкав
Никогаш нема да заборавам, со другарка ми бевме осмо одделение, бевме кај неа и на излегување за да одиме кај мене нејзините двете кутии цигари ги оставиле на масата на терасата, двете ги загледавме и како со очи да зборувавме, таа зема 2 цигари и отидовме кај мене и кај мене се сокривме на тараса па ги запаливме цигарите ко демек не знам каков криминал правиме па се криеме Кога и да се сетам на ова се смееам
Завршив осмо одд и мора да се пробат сите забранети работи , И со една другарка седевме во паркот и ми вели имам цигари сакаш и ајде запаливме по една беше родео тврдо мислам, и така почнав да пушам ама така по 1-2 бидејќи дома не ме знаеа( си купувавме цело друштво ) . После почнав да си купувам сама некаде 1 на крајот. После некое време не пушев 1 година ама никако не запалив цигара. Потоа го запознав маж ми и така продолжив да пушам , а сакам да ги оставам. Пушам сан слимс
Јас бев најголем противник на цигарите до 3та година средно, една другарка со плачење ја молев да престане да пуши... и не знам што и како испадна на екскурзија во 3та во Охрид, она престана да пуши, а јас почнав... имав 16 и пол години отприлика
бев прва год средно...на роденден кај една другарка,и пушеше само едно девојче од сите што бевме таму,ја таква се сакам да пробам и викам дај ми и мене еден цигар,карелија беше,и викам изгасете ја ламбата никој да не ме гледа.... ....и така сите седиме во темница а јас тегнам ли тегнам хххх детска работа и од кога го "испафкав" ја запалиа ламбата...на почетокот пушев мн малку само од глупирање,а сега по кутија ипол на ден родео
Ниту еден дим не сум повлекла во животот.Едноставно не ме привлекува,а исто така како спортист многу лошо би ми влијаело.Неможам ич да поднесам кога некој пуши во моја близина, и секогаш моите ги терам на тераса да пушат.Едноставно тешко го поднесувам мирисот.Не верувам дека некогаш ќе пробам, но никогаш не вели никогаш, не се знае што се не чека во животот.Сум била во ситуација да бидам дел од големо друштво каде единствено јас сум непушач.Многупати ме тераа само да пробам ама јас се изјаснив дека не ми пречи што се пушачи, но јас нема да пробам ниту еден дим. Моите најдобри другарки се непушачи.Не ми смета воопшто да се дружам и со пушачи, само избегнувам да ми иде димот во очи, ми се лоши не за друго.Секој за себе, ама јас дефинитивно неможам да се замислам како пушач.
Хм..првата цигара поточно првиот дим, на екскурзија во втора година со одлеан памет ммлади девојки се собравме и ќе пушиме,јас земав еден дим и цела ноќ не престанав да кашлам и имав нагон за повраќање,фала богу ! Оттогаш,па до сега немам пробано цигара а се надевам дека нема ни да пробам !
Луда глава, пробав уште во 6 то одд Со другарка се потепавме цигара да сме запалеле, чисто од радозналост а и малце да се направиме како демек “фраерки“ оф кај ми бил паметот И пуфкавме така ради чалам.. А после од 1 ва година почнав официјално и еве до ден денес си ги тегнам ронхил лајт
Ееееееј од кога беше тоа....мислам дека беше летото за седмо одд кога бев.Собрани со другарките (претходно договорени дека ќе пробаме) во еден школски двор.Уствари само пафнавме некој дим и колку само бевме горди демек фраерки сме))) Абе дечишта Кога почнав средно во прва година почнав да пушам ама една кутија една недела ,башка се криев од дома....ама од 17 год можам да кажам дека пушам интензивно еве се до денес. Мојот избор беше и остана Родео тврдо.Сум пробувала и други ама некако највеќе ми одговараат тие,натаманени ми се скроз!!
Првата цигара .. Ја запалив во прва година средно.. Многу ми беше жал за мајка ми дека ја изневерив нејзината доверба ама колку бев фраерка пред симпатијата што пушам леле лелееее хахаха Па после правев пауза не пушев и накај трета година како почнав еве веќе некоја година крај ми нема
хуху одамна беше и мојата...прва година средно ...во мај ...за чудо-јас најголемиот противник на цигарите ја светнав запалката ... ај што не ми беше убав вкусот-не беше ама пусти чалам и така после на одморот во школо..па кога се собиравме на кафе другарките..па се криевме на излегување и така ..сеа онака за мерак ,за забава си запалувам ама фала Богу уште успешно се кријам од моите (пу пу да не си подречам )
Уфф одамна беше тоа. Една другарка ме натера, сестра и пушеше а таа постара од нас неколку години. И другарка ми ајде та ајде да запалиме и ние по една. И така во 6 одд прв пат запалив цигара. Почнав да палам по една цигара неделно, потоа по 1 на три дена и така си ја зголемував дозата. Во средно веќе си терав една пакла два три дена. До пред извесно време пушев, но сега поради вонредната состојба ги оставив, не сакам бебуфчето да го гушам со цигарите, но сепак еднаш неделно си палам цигара, душичката ми сака А почнав со родео тврдо, па преминав на малборо , откако ги покачија малборото многу, пак се вратив на родео, па едно време вест, потоа бос, и на крај пак родео долго време, Последниот месец кога пушев, си терав со Стајл лилјаковите, таман ми одговараа ...
Исто така многу оддамна... 8мо према 1ва. Ми се лошеше ептен, али пуста желба па пропушив.. Сеа сум како турчин и немам у план да ги откажам.
хахахах слична судбина само јас и другарками не ги најдовме во кафич ние видовме како едно дете ги крие во тревата за да не му ги видат дома и ние му ги земавме па викаме сите пушат ајде и ние да пробаме а бевме 2 за 3 одд. не дека знаевме да пушеме и ние како парни локомотиви хахаха потоа за 1 мај во 2 година кога бевме за прв пат си купивме цигари пушев некое време но немозам повеке да ги поднесам
Првиот дим во шесто оделение, првта цигара во осмо, а веќе од 1 година почнав редовно да си купувам цигари, но не претерувам со пушење и можам да издржам подолг период без цигари.
3та средно крај на учебна година, мај јуни месец негде, чисто од бес оти убо ми седела цигара на рака, ме личело. Немав памет. Се давев на почеток, ама битно на кафе со слимсојте бев. Поќе ја држев цигарата од шо тргав. Е зато денес во 5 сабајле бев по цигари да си купам, ко оџак од фабрика сум напраена.