Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    На 17 години, бевме на екскурзија и тргнав еднаш од цигарата на една другарка , послем тоа 1 сат миев заби :D
    Послем не запалив 2 години цигара :) Па пушев неколку месеци , па престанав . Сега на неколку месеци ми се дешава една цигара да запалам и толку :)

2. number1

number1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    До сега ја немам запалено, а сигурна сум дека ни од сега нема ;)

3. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Не постои таков датум, ни година. Нема ни да постои ако го задржам мојов (колкав-толкав) памет :)

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Невиноста со мојата прва цигара ја изгубив на 15 години. :D
    Првите пати пуфкав, е после вовлеков и јеааа успеав.
    Не сум пушач, ме нервира после рацете ептен смрдат, бљакс. А и во устата ми е гадно.
    Единствено знам да запалам кога сум излезена ако некој ме понуди, па онака од мерак ке земам, иначе не.

5. MadHatter

MadHatter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    30
    Прва цигара ? - 7 одд. - до ден денешен. :)

6. Minnie93

Minnie93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    50
    леле многу е тоа........ а по колку пушиш на ден..........

7. Idiotka90

Idiotka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    36
    Првата цигара ја запалив у втора средно. Цел клас бевме избегани од школо и седнати во една кафетерија која ни беше збирно место, повеќето од нас запалија па ај си викам да пробам, а само два саата пред тоа се сеќавам дека реков дека никад нема да запалам цигара (јбг никогаш не вели никогаш). Ми стана интересно некако па послето пушев за викенди коа се збиравме голема екипа, али цело време се борев со разумот кој ми викаше да не продолжувам за да не станам зависна. После извесно време престанав да пушам и за викенди за да после година и пол пак да почнам, пушев некој период и прекинав. Сега пушам само коа сум ептен расположена или крајно разочарана од нешто. Али добро е што во кафиќите не се пуши па не сакам да стоам на ладно и се нема случено да запалам цигара веќе 4-5 месеци и искрено се надевам дека нема да почнам пак.

8. SweetCandy

SweetCandy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    20
    Во 8 одделение. :)

9. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    4.728
    1 Јануари 2011 !
    Пробав и се чудев, што е тоа што луѓето го сакаат? едноставно, не ми е јасно... и сеуште се прашувам.. :D

10. ma4e-94

ma4e-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    42
    не знам зошто воопшто пишувам на оваа тема :?: ...јас се уште не сум пробала да пушам цигари...ниту една не сум запалила ниту еден дим не сум повлекла... :lol:
    имам 16 години и досега ниту еднаш не сум била пијана ниту сум пробала да пушам цигари...а не сакам не сум ни љубопитна... :D
    (а мојот дечко е горд на мене бидејки сум различна од другите девојки :) )

11. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Јас почнав од летото пред 2 год.. Со мојта најдобра др само ние од цело друштво.. :lol: на почеток другарките ни збореа да прекинеме, но после се откажаа.. и сеа како го читаме ова не фати стрв и отидовме да пушиме ајдеее... Инаку мн сме сложни и си делиме по 1 кутија на ден.. San Slims :)

12. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    НИКОГАШ ! и се надевам дека ќе си остане и така . :)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Во прва средно, благодарение на една, веќе екс другарка |(
    А колку си се гордеев со титулата непушач...Во тој момент се почувствував како невиноста да сум ја изгубила :lol: И не пушам сега, се зезнав еднаш и никогаш повеќе :angel:

14. MadHatter

MadHatter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    30

Порано по 2 кутии , па намалив на 1 ,сега на пола кутија дневно :clap:

На Minnie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Пробав пред 2-3 год, не се ни сеќавам точно кога беше ни како беше, не ми е останато во сеќавање ич
    Јасно ми е зошто луѓето палат прва цигара, ама не ми се јасно зошто втора :)

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Јас не сум пушач, но да ви ја раскажам мојата прва сериозна средба со цигарчето.
    Другарките пред тоа ме учеа како да вовлекувам зошто јас си ги пуфкав, ама никако не можев да научам.
    Така еден ден се враќам од уличиште гледам дома нема никој а на маса кутија цигари и запалка.
    Си земав едно цигарче и си учев да вовлекувам. Си ги наполнив белите дробови и кога станав да ја фрлам цигарата тууууп вртоглавица. Се исплашив, мислев ќе се онесвестам.
    Тогаш уште мало и неинформирано си реков мора да ми е ова зошто од сабајле немам ништо јадено :lol:
    Толку многу ми се вртеше што лазев до кујна да си земам од шпорет малку леб, демек да ставам во стомак нешто да ми дојде подобро. Дете, од тогаш изгубив секаков интерес за цигарите. :lol:

17. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Затоа што имаат добро искуство од првата :lol: :lol: Sorry off-topic :tmi:

На MadHatter му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Alek13

Alek13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    хахахаххаа... се изнасмеав
    Првата цигара по мое мислење сите ја палат некаде пред завршување на осмолетка и одење у средно .
    На една моја другарка сестра и која бесе поголема од нас 5 години пушеше цигари и добро се секавам кај другарка ми на тераса првпат пробав цигара заедно со неа .
    После тоа миевме заби и ја чистевме устата 15 минути хахахахха смрдеше и горчеше многууууу

19. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Првата цигара ја запалив во 1ва средно заедно со една другарка чисто онака да пробаме.Штета само што пробувањето сеуште не престанало

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас онака дома сама има пробано еднаш двапати и не ми беше нешто посебно и не пушам