Првачиња

Дискусија во 'Дете' започната од Snow-Queen, 2 септември 2013.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Sto pokloncinja nosite kaj privace... Znam deka e nesto simbolicno no sto dobivte ili sto odnesovte...

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Петок 01.09 оди на работа, за да можеш понеделник 04.09 да бидеш слободна.

На MajaDaMa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.900
    Допаѓања:
    203.102
    Немам таква опција. А и веќе имам закажани термини на 04.09.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.456
    Od koga pocnuva godina skolska godina uste sum na odmor pa da znam dali da prodolzuvam ako se pocnuva od 04.09?

5. MajaDaMa

MajaDaMa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    40
    На 04.09 се почнува.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.395
    Јас обично носам прибор за на училиште (гледам да е квалитете Staedler и слично) и кесе или за на маса кутија за чување прибор. Ставам некогап и некоја шарена гума или моив чисто за штос.

7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    34.273
    Јас вчера купував поклон футрола мн е кквалитетна што и самата цена си кажува 450 ден само футролата плус боички, гума ,машинка , моливчиња. Дете беше пресреќно оти нели Фроузен ги имаше.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.900
    Допаѓања:
    203.102
    Честитки на сите првачиња, со лесно да им биде, само успеси да нижат!
    Што ви рекоа за првава недела, што ќе носат во училиште? Јас немам ништо купено за син ми, ни ранец, чекам список од школото што се треба да се купи, за неделава им рекоа само по едно моливче да си носат :?:

На N.2106 и Selest им се допаѓа ова.
  9. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.456
    Mojava lani prvata nedela imaa spisok sto treba da kupat, bi te sovetuvala da ne kupuvas dur ne ve izvestat od uciliste. Znam deka bea site tetratki A4 format (makedonski,matematika,prirodni nauki,opstestvo i angliski) za posle isto A4 format samo po kocki. Papka od onie pogolemite za tamu kade sto ke im stojat nastavnite livcinja koo ke go izrabotuvaat na cas. Likovno osnoven pribor blok br. 3, vodeni,flomasteri, plastelin i kolaz. Inaku sekoj den mojava nosese drveni mrsni zaedno vo priborot so lepak i nozicki zosto pocetno po sote predmeti ke crtaat. Hartija vo boja i bela. Ova e od prilika sto ke vi treba. Podocna koga ke pocnat so bukvi ke kupite za pocetno pisuvanje tetratki.

Mojata denes trgna vtoro i im dale po nekoja kniga od utre startuvaat. Im rekla rasporedot ke dobijat vo temot na nedelata.

So sreka na site prvacinja samo ispesi da redat:)

На Annath и N.2106 им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.900
    Допаѓања:
    203.102
    Фала за инфо, јас секако чекам да видам што ќе им треба, сигурно нема одма да купуваме. Во текот на неделава ќе добиеле и список и распоред, па ќе видиме.

11. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Јас на внучето му купив тетратче со бетмен и тренерки бетмен 8), е ранец бетмен не можев да најдам, ама се израдува и на тие :D :l::sun:

12. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.456
    Што им спремате за ужинка на дечиња?
    Кога е втора смена ми е полоесно ама кога се од сабајле немам баш идеји? Сум правела солена, блага пита од готови кори, овосна салата, мафини солени...ама еве нешто би смениле.
    Гледам децава многу нездраво се хранат дали од недоволно време на родителите или баби, дедовци децава кај малава највеќе се на грицки, кроасани, чоколади, сокови и се што спаѓа во нездраво со исклучок на 2-3 -ца.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.900
    Допаѓања:
    203.102
    Немаат ужинка во училиштето? Инаку јас сум за такви пити, проички, мафинчиња, омлети како палачинка свиткани, може палачинки, сендвичиња со намази/обичен путер/путер од кикирики, насецкан зеленчук и овошка некоја од страна. Јас така би му давала на детево.

Мојов не ја јаде ужинката, и разбирливо, ни јас не би ја јадела, не ми се допаѓа што им даваат, секој ден некои пецива суви, со фил ради реда. На мисла сум да ја откажам, да му спремам јас од дома нешто. Ама не знам дали би сакал така да го двојам, зашто друго е дома, друго е таму. Не сакам да го правам посебен, ама па не ми иде да не јаде воопшто :( а најчесто останува гладен, оти не му се допаѓа, самиот си кажува. Ја бута во ранец и му ја дава на кучето или мачето кога ќе си дојде дома... свекрва ми се нервира, оти и така е слаб, ама дома не прави проблеми за јадење, си јаде се што треба, ама е голем маанџија.

На Selest и N.2106 им се допаѓа ова.
  14. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Lele pomognete dali imate vakov problem:Detencevo ide u skolo ne odbiva, ali ima problem na cas nejke mn. Da pisuva se prai deka ne gi znae brojkite a gi znae... Strav me faka veke, nz kako da se ponasam so nego :( nastavnivkata sekoe gledanje samo mi kazuva, kako odbiva i kazuvam deka se prai ne mi veruva :devil:

Detevo e 1vo Odd --6godinki

Последна измена од модератор: 5 ноември 2017
  15. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Detencevo mi e prvo Odd, sea dodeka e na raspust nemozeme da sorabotuvame, ic... Matematika im e mn matrijal i sakam da povtoruvame, vezbame se odbiva... :(veke stvarno neznam so da pravam... Istoto go pravi od sam pocetok:(

16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Остави го детето нека ужива на распуст. Пробај кога е најрасположено, на приер наутро наспано или некој период од денот. Незнам дали има, но види земи збирка по математика како занимација да му дојде. Со сила немој,

17. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    :( go ostavam, Ali on i domasnite na sila gi pisuva :(

18. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Оф некој инает а. И моево правеше така. Но,мора да научат дека веќе имаат обврска. Пробај со убаво, дека тоа е негова работа дека ако биде добар ќе добие ѕвездички,ќе биде одличен ученик дека ќе се гордеете со него. Крај краева ако не сака остави го еднаш без домашна нека оди и кажи и на учителката дека намерно нека му рече со убаво дека не е убаво, што знам такви некој финти.

19. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.128
    Прилагоди го учењето на игри. Има многу интересни идеи на нет. Така ќе му го задржиш вниманието. Мотивирај го преку систем на награди. Нешто ситно, секогаш кога ќе те послуша.

И за школо му треба мотивација. Наградувај и фали секогаш кога ќе го пофалат и ќе изработи нешто таму.

Период му е. Се уште не е подготвен за посериозни обврски. Поминува. Ама е потребно и внимание.

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Na zalost se e probano... Ali mislam deka taguva po soprugot zs ne e tuka :(podolgo vreme, ne raboti tuka... Ednas i placel u skolo i, i kazal na nastavnickata deka mu fali tatko mu :(