Јас и со проѕирни фолии утнав, ги залепив па не се затвара учебник, па сите книги различен формат, сечев, све лом...
Јас со татко ми обавезно на почеток на година виткав книги и тоа ми останато како убав спомен. Ќе пробам со мали да го практикувам Кај нас секако треба со стикери да ги обележиме во парови со тетратките.
@Ano јас дома ги виткав моите. Ама на полугодие мораше нова хартија (хартија се кине). Стикери секако се лепат со име и презиме.
Можеби детето пати од некој тип на анксиозност(Separation anxiety) и да не може да седи без неговите, а може и да не може да биде со многу луѓе околу него во ист простор поради тоа што му ствара нервоза и сака да е само со луѓе што ги знае.. Да си го носат на психолог, тоа што уште детето не знае да се искаже што му е и зашто неќе да седи, не значи дека нема проблем, му треба време и консултација со стручно лице.
Што не прашав на време, уште каде се не побарав мрсна хартија и не најдов Значи Тримакс! Купив јас од ДМ, убави се многу, ама брзо ќе се упропастат. Може и тоа најлоните од Просветно само да ставам, ми ги понудија, ама не ми текна на идејата, се гледа @mariz дека е искусна мајка на школарец Завиткав со ќеф, многу ми се убави и наџиџани, ајде ќе мине првичен мерак, па ќе превиткам
Стикери со име секако. Овие дека првачиња на предлог на учителките треба да ги обележиме. пр. македонски книга и тетратка со стикер со буква, математика со бројки ...
Стави ги како мене плус во проѕирна фолија (тие си се готови, само ако е помала книгата на едната страна ќе ги свиткаш). Проѕирните од Траки - Автокоманда ги земав Само во хартија, многууу брзо ќе се искине хартијата - од искуство ова Тримакс и најубави тетратки имаат - и квалитет и слики, а поефтини од секаде. Од линијарите со форми, земете си силиконски. Пластичните брзо се кршат, а овие смрт немаат Спојлер: Линијар
Од каде се? И кај е тоа Траки во Автокоманда? Тримакс нема по Молови, така да не ми е ус пат, ама ќе знам за понатака, сега од Офис тетратките со Кока кола беа права ствар, поскапи ама па погодени
И линијарите ми се од Траки. Пиши на Google, книжарница Траки. Блиску училиштето Стив Наумов е. На друго место не сум ги начекала линијариве. Овој на машкото е веќе 2год, а за малава чекав да донесат (дека брзо ги снемува), па успеав да начекам баш кога ги добиле. Се надевам уште имаат
Има и шаренки Ама ме посоветуваа прозирна да им земеме учителките , за да ги распознаваат полесно. Па ги сменивме нашите . Инаку во офис плус има од 2та типа
Majki na prvacinja , pomos , ucenikot koga si ide gi pregleduvam knigite , se sto e zaokruzenoe greska , pa posle jas prepravam ama kako za prvo neko mnogu teski parasanja , dali vo forumot ima nekoja nastavnicka za pomos , za toa sto i jas ne sum sigurna vo odgovorite pa da ne go dozbunam i nego ke stavam dve sliki od zadacite ako moze pomos kako treba da bidat reseni?
И нас учителките не замолија проѕирни да бидат, за полесно да им биде, со лепенка со име и презиме. И јас од офис ги купив.
Колку што гледам од нивна страна има печатна грешка и е погрешно решена или ? Би требало да биде десно.
Ne mi jasno navistina , proveruvav po net toa sto moze da najdam , ama nekako ne mi e navistina jasno a decata i sega se stotuku trgnati ne znaat ni da objasnat se rakovodat po toa koa e leva koja desna raka
Првата слика: треба да се заокружи кое од децата треба да оди напред или назад за да биде пред или позади детето на сликата. Одговори 1.ана 2.ема 3.ана Ќе ги заокружите сликите нели, само за да објаснам ги користам имињата што им ги дале. Втората слика: За третата вежба, треба да се заокружат предметите што се лево или десно од предметот што е прв прикажан во прашањето. Одговори: 1. Цвеќето е десно од таблата. 2. Креветот е лево од сликата 3. Возчето е десно од цвеќето
Па кај нас на родителска не потенцираа вакво нешто, само да се завиткани и да се обележани со стикери. Секој своја политика . Ај ќе видиме може и ние ќе решиме со прозирни да се само. А тие во офис се соодветни за книгите? Моево прваче уште не е тргнато па уште ништо не сме спремиле, а му ветив заедно дека ќе пазариме, па чекам уште некој ден да се крене па ќе одиме да испазариме се што треба.