Во Април,обично од 2ри мај се уписите. Годинава има пролетен распуст,така да веројатно од 7ми мај ќе е уписот.
Ако најдеш решениие, те молам сподели. Кај мене детево не пишува мкд од табла и тоа е тоа.А знае,дури и подчитува.Ама досадно му е.
Искуства со целодневна и класична? Која е подобра за децата? За земање имам кој, не знам која е подобра опција за детето.
Јас да имам кој да ми го зема и чува детето додека сум на работа не би го оставала во целодневна. Е сега многу зависи и кој/како го чува, точно е дека се поголеми деца се заигруваат, но сепак треба да има некој агенда тоа дете од 12 часот натака, односно треба некој дома со него во почеток да пишува, да му помага со материјалот, додека во целодневна во понеделник ги носат ранците и таму работат се, немаат ништо обврски за дома, мн минимални. Ти најдобро можеш да си одлучиш према домашните околности.
Моето е во целодневна. Искрено мислам дека е подобро од класична. Зошто? Затоа што после 12 дома ќе дреме на телефон додека да си дојдам од работа, ај мојот не користи телефон, ама тв или ќе игра или ќе се досадува, е нема потреба. Вака попладне си учат нешто, си пишуваат, си работат, а имаат и време за игра. Плус децата попладне многу се дружат, полабави се каде каде, за разлика од претпладне кога брзаат да завршат со задачите.
Koga se upisite za prvace? Denes bevme na ocna klinika na pregled i eden kup decinja imase za potvrda za prvace Nee malce rano?
Изгледа со време бркаат работа Јас видов оглас од Промедика за првачиња ама од училиштата нема уште ништо
Во мај се уписите. Дека нема термини и затоа уште сега ги носат на преглед. Ние уште чекаме да ни закажат термин.
Da vo maj sigurno posle proletniot raspust lani pocnaa od 2ri maj. Od dokumenti stomatolog ( onaku kade sto ke odat decata na sisstematski) Ocenpregled ( drzaven privatno ne priznavaat ) Licna karta od roditelite ili od 1 od roditelite I ne sum sigurna za izvod
А кој е моментов со стоматолог и запишување првче? Ај слух, вид такви работи да имаш потврда, а и за самото дете да видиш ете може очила би требале. Ама со забиве што почнуваат да паѓаат и тргнување школо каква е поврзаноста?
Следење на состојб. Ставање во систем. Отворање на картон и прв преглед за некои деца. Инаку се прави таму каде што потоа секоја година децата ќе одат на систематски преглед за заби (и каде што ќе с егради позитивен однос кон одење на забар бидејќи има само преглед, нема поправање заби само залевање заби по потреба). И не знам зошто секое решение што е донесено треба да се проблематизира. особено ако решението е во насока на подобрување на добросостојбата на децата.
И мене ми беше тапа ова, посебно дека не може од матичен кога секој втор ден сме таму ама сега кога објасни ми има смисла. Туку треба да чекаме соопштение од училиштето па потоа да одиме, така?
Јас би чекала зашто ќе ви напишат од каде се зема потврдата. Барем во школото каде што оди моето дете е така.
Мајки здраво, дали знаете некое место за едукација каде би можеле дечињата да се подготвуваат за прво одделение освен Биби и Боби бидејќи тоа е онлајн а сакаме некаде каде би можел да посетува часови. Не е причината таа дека сакам детето напредно да ми биде, напротив, не одеше често во градинка поради разболувања и сметам дека не би се вклопил ако го пуштам одма во Септември, па сакам како подготвителна настава некаде да посетува часови летово.
Малац Генијалац? Освен само математички програми, имаат и програми со изучување на буквите, како и општо за планетата познавања.. за животните и човековото тело. Башка наставата е баш како во училиште, со училишни клупи, класична наставна училница. Е дали преку лето имаат, незнам...