https://www.prosvetnodelo.com.mk/Product.aspx?IdRoot=1&IdLanguage=1&IdProduct=3111 Вака ја дава на залиха
Ние сите се собравме и однесовме букет и благо. Односно од буџетот што ни беше за годината парите што ни останаа ги потрошивме за тоа.
Как нас тоа е убаво организирано секое дете добива лектира од училиштето и после второ полугодие ги враќаат.
Треба да присуствува еден родител за да се потпише во книгата кога се зема сведителството. Но може и двата, ако имате желба, зошто да не.
Така кажа учителката. Треба децата, ама затоа што се мали ќе треба да дојде родител за да се потпише. Од второ одделение ќе се потпишуваат сами кај нас.
Кај нас зошто уште имаше деца што се уште неописменети 100% се потпишувавме ние во прво, сега се потпишуваа они во второ.
Незнам еве и во неговото одделение имаше дечиња што не научија да читаат ама секое детенце знаеше името да си го напише.
Мајки на тема лектири од кои издавачи зимате? Како да знам дали тоа издание е одобрено за лектира? Ви кажаа нешто во школо или? Зоки Поки ја имам од времето јас кога сум била прваче и не планирам да купувам. Ваљда е ок. Грдото пајче земав издание на Тримакс. А касни порасни не ја најдов.
tie se istite pobarajte nekoe komshice pogolemo detence nekoj neka vi ja slikne kasni porasni e tolku mala nema ni 10 strani pozajmete ja od drugarce za 1 saat ke ja vratite ova se samo idei zatoa sto citam kasni porasni mnogu ja barate.... Da nadopolnam i za pogornite oddelenija lektirite se od t.n. nashe vreme nisto ne e smeneto shekerna prikazna, golemi i mali, hajdi, decata od nashata ulica pajazinata na klimentina, orhan.....site tie ke se rabotat
Да. А што ќе ти е порано? Има уписен рок и во август, затоа е толку доцна. А зошто не ги запишете децата во библиотека, беспари е или нешто ситно, запишете ги и зимајте им ги од таму. Јас ако не ги најдам сега во просветно ќе му ги земам од библиотека. Инаку лектирите се тие, некои имаат илустрации некои не, тоа е разликата и големината на лектирата.