Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прва операција на промена на пол во Македонија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bitter-Sweet, 3 јуни 2017.

1. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Се е тоа фино али тоа е една улица, слабо кој фотографирал три улици лево каде што сеуште по сокак течеле гомна, не за друго, скапа била фотографијата, занает а не како сега...
    До пред 20-тина години имаше епидемии на вошки низ РМ :devil:

Мисли си ти дека претците твои биле нешто посебно, јас неам потреба да се самозалажувам пошто ми е јасно дека биле робови и кметови, минатото не може да се измени, може само да се лажеме.

На Anna-marija., theowndemon и blackwave им се допаѓа ова.
  2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Па до некаде имало повеќе мажи кои би одговарале на некаков стереотип на праф маш, ама тоа било пред се трагична приказна која секогаш лошо завршувала. Замисли некој лик се враќа од војна, не смее да писне дека му е тешко за да не го оквалификвуаат како женски полни орган, ја крие маката, кошмарите од рововите полни со црева од негови другари кои ги јадат стаорци низ калта морале да се потиснат низ алкохол и ноќно мокрење, раце се тресат а нема што да се прави...
    Мит е дека мажите биле привилегирани порано, тоа е јак мит :) Никој не бил привилегиран освен богатите а и тие не секогаш, пример ќе дојде црната чума и не се замара дали е некој богат, цар, крал, владика...the great leveler, the Black Death :party:

На blackwave, Anna-marija. и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    За 100 години и твоите претци ќе се чудат како си можел да користиш камера со 12 мегапиксели. Загреб за тие времиња бил развиен град со европски дух и шмек. Македонија не била. Се во свое време.

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ниту денес не е најдобро прифатено покажување слабост од страна на машки пол.
    Алфа мажи ги викаат оние кои се истакнуваат над останатите, присуството обично не им останува незабележано. Нешто како поагресивна манифестација на харизма е, поединецот го има или го нема факторот. Не верувам дека порано биле позастапени.

На Lella, Anna-marija., Црна Ружа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Баш ми е драго.
    Ќути еј мислиш биолог од факултет ми предава..џабе толку оправање криви дрини коа мислењето не се мења.Мислам нема ни зашо.Сум ветила дека се шо ќе пишам на форумов ќе ми е од душа и попоштено е така него да се фејкам и да пишувам ствари не својствени за мене.Ако не ви одговара тоа што пишувам у темава жалам до вас е не е до мене.

На Rama и Abeja им се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Sekoj ima pravo da bide ona kako sto se custvuva.
    Nema bozja opredelba, sega ne se godinite ili treba sega nekoj toa da go odobri,.....
    Ako se custvuvate deka ne pripagate na toa telo, toj seksualen organ,....... treba da porazgovarate so psihiatar i go resite svojtot problem.

Zasto treba nekoj da se samoubie zaradi mene koja imama sprotivno mislenje od negovoto. Od kade jas imama za pravo da odreduvam koj e koj, pa i da se ismejuvam.
    Se se slucuva so tie cudni hormoni. Ponekogas majka priroda dobro ke ja pobrka rabotata i toj covek pati so godini, se skriva, preprava.......
    Nema potreba.
    Sekoj treba da si ja bara svojata sreka. Ako smena na pol ke mu pomogne da gi resi nekoj dilemi koj konstantno gi ima, treba da si gi resi, bez da razmisluva na ostanatite, koj sto misli.

Dali ako nekoj ima nekakov zdrastven problem treba da ceka na odobruvanje od masata "dali da se lecam i koj kraj da go prezemam"?

Nema pogolema sloboda da si bides ona kako si se custvuvas.
    Od mene lugeto imaat 100% podrska.

На Annath, Bender Rodriguez, Sanjichka007 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Мене ова крипи ми е :worried: кај отиде бе веков

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Точно дека не е најдобро прифатено, но сепак е далеку подобро отколку во минатото :)
    Алфа мажи не постојат, тоа се некакви псевдо-научнопопуларни изрази кои се базирале на некаква студија за волци. Не за друго, чоекот не живее во чопори него во фамилии а пристапот кон оплодување на женка е детерминиран од 1001 ствар, најмалку некакви замислени алфа карактеристики.
    Затоа Раџив од Калкута со 1,56м, 49 кг и харизма на тегла со расол има 15 деци а рандом харизматичен лепотан од запад едно или ич :party:

На Gosh и Anna-marija. им се допаѓа ова.
  10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.836
    Дали ова озбилно го мислиш?

На MagsDestiny, Lella, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Посреќна сум и да сум конзервативна како другите милуваат да нарекуваат, бесчуствителни социопати итн ( ова прозивање не ви е навреда модератори нели, или се има некое помодерно објаснување за ова???), отколку да немам филтер во главата и разумот па утре да почнам да кажувам дека кој што сака може да си стане и постане.
    А не може! Мислам може, ама не треба.

Па кога ќе почнат со: јас сакам мајмун да бидам и крава или вол.
    Оти нели, кој кажува што е дозволено, а што не, кој го поставува стандардот?
    Бидејќи ако се нема основа и цврсто тло, тогаш може само да се биде во заблуда, одиме напред, а всушност се се руши... ама треба подалекосежен поглед.

И не може да се каже дека религијата не треба да се меша. Постои Божјиот стандард, Библијата е стандард од каде тргнувам. Преку тој стандард се посматрам, преку погледот на оној кој се создадел и кој затоа знае што е најдобро. Му верувам.

И Библијата ни најмалку не е затуцана, туку напротив, се занимава со секоја тематика/проблематика, па и за ова, и ми го чува здравиот разум.
    И се уште имам чувства и можам да сакам сепак замислете и тие што се геј без да го одобрувам тоа како нешто исправно, нормално, од Бога дадено.

Јас моите деца ги сакам најмногу на свет, ама ако им ги ускратам нешто и им кажам дека тоа не е добро за нив ќе значи ли тоа дека не ги сакам во тој момент?
    И некој ќе рече што има врска тоа, епа има врска, затоа што не е нормално некој да се прави од маж жена или од маж мајмун.
    Какви се идиотизми постојат по светот, даваат милиони евра да ги направат Барбика или Кен, и тоа исто е нормално?
    Оти ако не е, кој го поставува стандардот, по кој стандард светот се движи тогаш?
    По човечки, многу јасно, затоа е и таков каков е.
    Без филтри, без здрав разум, човештвото е доволно само на себе, само треба да си добар и толерантан, о како да не.
    Толерантноста има многу видови и не секогаш е добра.

На Rama, joy1, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Во библијата јасно си пишува дека ништо не се случува без божја воља.

1.Се` во овој универзум е створено од бог.
    2.Трансексуалците се во овој универзум.
    3.Бог си створил трансексуалците.

Значи ти ако си против трансексуалците си против Бога !!!
    Покај се ! :devil:

На SuperGirl24, Bender Rodriguez, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.795
    Кај го пишува тоа бе Ружо? Дај цитат. :D

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Види, сè што напиша, си е твој личен став, и во ред е тоа. Само ми падна во очи што се вреѓаш од зборот "конзервативна" и "социопат", и ги прозиваш модераторите, а неколку пати спомна дека ова "не е нормално" и дека било резултат на недостаток на "здрав разум", кој мислиш дека само ти го имаш. Не бива така. Што е со заканите за "убиства", "багери", и слично? Тоа не е навреда, и не е навреда да ги нарекувате секако, а навреда ви е кога вас ќе ви залепи човек какви сте.

На Someonespecial, MagsDestiny, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Ех каде, па во Битие веднаш е тоа...:D

Битие 1/1
    Во почетокот Бог ги создаде небото и земјата.

И така натаму имаш во Битие све што создал подетално ама поентата е дека создал апсолутно се.

После имаш и ова -

Исаија 45/6
    Нека се знае од исток до запад дека се` вон Мене е ништавило. Јас Сум Господ и нема друг;
    Исаија 45/7
    Јас ја творам светлината и ја создавам темнината. Јас ја создавам среќата и ја доведувам бедата, Јас, Господ, го правам се тоа.

И многу други само што и нема потреба од нив.
    Или Бог е семоќен, сезнаен, безвременски и творец на се или не е, не може да биде поинаку. Или е Бог или не е.
    Ако створил се тогаш ги створил и трансексуалците.
    И хирурзите кои ќе им го променат полот и оние кои ги осудуваат и оние кои ги прифаќаат и сериите кои ги гледаат на ТВ и Мирољуб Петровиќ и опаковка за Смоки која се мота на ветрот низ улица...сето е тоа Негово дело :)

Не чини вака ние секташите да објаснуваме христијанска теологија :worried::worried:

На calliope, Bender Rodriguez, Sanjichka007 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Ич не се вреѓам. Само 'боцкам' поради арогантниот став кој наслушувам тука. Веднаш се почнаа со поделби и прозивки.
    Се борам и јас за своите човечки права ко и сите други, нели за тоа се залагате? (иронична сум)

Знаеш дека не ми е битно кој што мисли за мене и навистина верувам дека го имам здрав разум благодарејќи токму на стандардот преку кој го јас живеам живот сега.
    Зошто не сум го јас измислила ниту било кој друг човек.
    А сум сигурна и потврдена од лични искуства, сознанија, знаења.
    И знам дека не сите или многумина не мислат така и ок е.

И знам дека постојат манипулации од секаков вид, и со Библијата и се, долга е темата затоа и не одговарам на цитираниот претходен пост и не разбирам што ме прашуваш за убиства и багери, вероватно во темата пишувани, не читав се.

И тоа е. За мене е ненормално да го пласират нешто овакво како нормално.
    Јас можам тоа да го прифатам како нешто што не можам да го променам лично, да го спречам, како нешто поред сите други 'изопачени' или или работи кои се случуваат во светот оти ќе постојат додека светот постои.
    И како така го прифаќам. Ок. Возрасни луѓе се, имаат право на својот избор, одлука, мислење, став.
    Ама да го прифатам како нешто нормално надвор од моите убедувања за кои јас лично верувам дека се нормални - тогаш не.
    Значи има разлика од прифаќање и прифаќање.

Да се вратам назад на темата: не знам кој го финансираше ама сметам дека ова беше класичен евроинтеграциски потег, да видат главоње колку сме ние напред, можеби ќе се смилуваат да не примаат во ЕУ (пак иронија)

На Rama, joy1 и oblace1 им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.795
    @Црна Ружа

"И Господ Бог создаде жена од реброто, што го зеде од човекот, и ја доведе кај човекот. А човекот рече: Еве сега коска од моите коски, и плот од мојата плот. Нека и биде името жена, зашто е земена од мажот". (1.Мојсеј 2:22-23)

(Не пишува нека биде жена затоа што одлучил некој да си направи операција) :D

,,А на жената и рече: Ќе ти ги умножам и преумножам маките кога си бремена; со болки ќе раѓаш деца, и ќе бидеш под власта на мажот свој, и тој ќе ти биде господар!'' (1.Мојсеј 3:16)

''Но има нешто што сакам да знаете: Секој маж има свој поглавар, а тоа е Христос, и секоја жена има свој поглавар, а тоа е нејзиниот маж. И Христос има свој поглавар, а тоа е Бог." (1.Коринт 11:3)

Јасно пишува што создал Бог, дека мажот е маж, а жената жена и како тие треба да се однесуваат. :D

На Rama и joy1 им се допаѓа ова.
  18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.836
    Тука е вмешан и онај вашиот ѓаволот:) бог најпрво земјата ја создал рамна без ридови и планини, дошол ѓаволот и одма опакостил направил ридови , и така почнал во се да се меша најповеќе во умот на човекот , тоа ти е вечната борба на ѓаволот и Бог:D.Но сепак е ова друга тема.

На Gosh и Anna-marija. им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Нема потреба никој да го финансира, не е скапа операцијата, колку еден пораѓај во Систина кошта. Место пораѓај полот си го сменил, баш сте чудни. Не е некоја страшна сума да не може да се собере.

На MagsDestiny, blackwave, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    :D
    :d::drunk:

На calliope, SofiMar_, Rama и 8 други им се допаѓа ова.