Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прва операција на промена на пол во Македонија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bitter-Sweet, 3 јуни 2017.

1. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    А што се мисли на ова - "луѓето како вас"?! Какви сме ние? Нема да не сака Бог?:?:

Го поддржувам човеков, а сега жена, во секој случај! Не знам само што ви менува дали е маж или жена, ако не ве повредува, не шири омраза, не ве тера да го направите истото.. Па и ова споредбиве со Бог, да се утепа човек читајќи ве. Во секој муабет мора да се испомеша или Бог или политика. Малце раширете ум, светов размислува за вештачка интелегенција вие се расправате за вакви глупости.

На Annath, Gosh, blackwave и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Всушност, не мислев на тебе. :) Многумина го спомнаа "аргументот" за мажот и жената.

Напротив, од она што го видов, твојата реакција беше една од најблагите на темава.

Еве што си напишала во воведниот пост:
    Е сега, што е она што ти во случајов сметаш дека е дадено по Божја волја? Дали тука го подразбираш начинот на кој човек се раѓа?

Ако е така, тогаш морам да те коригирам - милиони луѓе го промениле своето тело по раѓањето - поради најразлични физички аномалии и деформитети. Зошто на ова би се гледало поинаку?

Второ, Библијата е упатство за луѓето како исправно да си го живеат животот, во склад со Божјиот збор.

Но, Божјата волја никој не ја знае - од најголемиот грешник до најсветиот светец - ниту еден човек не може да проникне во сезнајноста и мудроста на Божјиот ум.

А баш оваа грешка е најчеста кај верниците - тоа што се убедени дека ја знаат Божјата волја.

Јас баш би рекол дека промената на полот е нешто што е во согласност со волјата на Бог, од проста причина што ваквите операции постојат, што значи дека тој тоа го допуштил.

Е сега, дали ваквото нешто му се допаѓа на Него или не, тоа ни јас ни ти не можеме да го знаеме.

Постои разлика од "Јас лично тоа не би го направил" до "Јас сметам дека е малку лудо да се менува нешто дадено по божја волја, нема благослов во тоа".

Првото е неодобрување, а второто, т.е. она што ти си го напишала, е осуда - додуша, во блага у завиена форма. :)

Последна измена: 5 јуни 2017
    На Annath, blueeparadise, Someonespecial и 11 други им се допаѓа ова.
  3. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    А зошто тебе те боли дека неа ја боли? Која контрадикторност...

4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Имаш јак капацитет кога можеш да подржаваш нешто ненормално.
    Изгледа кај нас е нормално да бидеш НЕНОРМАЛЕН!

5. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    Луѓето што го правите ова и поддржувате. Ако сте атеисти игнорирајте го моето мислење, јас кажав како е во христијанската вера а исто е кај муслиманите. Исламот ќе го завладее христијанството. Во Македонија Албанците уште сега живеат подобро од Македонците зошто тие повеќе го сакаат Бог, тие ги следат заповедите во исламот а Македонците се лицемерни, верници се само на збор, не ја читаат Библијата.

Romans 1:18-32
    But God shows his anger from heaven against all sinful, wicked people who suppress the truth by their wickedness.... Yes, they knew God, but they wouldn't worship him as God or even give him thanks. And they began to think up foolish ideas of what God was like. As a result, their minds became dark and confused. Claiming to be wise, they instead became utter fools. And instead of worshiping the glorious, ever-living God, they worshiped idols made to look like mere people and birds and animals and reptiles.

So God abandoned them to do whatever shameful things their hearts desired. As a result, they did vile and degrading things with each other's bodies. They traded the truth about God for a lie. So they worshiped and served the things God created instead of the Creator himself, who is worthy of eternal praise! Amen.

That is why God abandoned them to their shameful desires. Even the women turned against the natural way to have sex and instead indulged in sex with each other. And the men, instead of having normal sexual relations with women, burned with lust for each other. Men did shameful things with other men, and as a result of this sin, they suffered within themselves the penalty they deserved.

Since they thought it foolish to acknowledge God, he abandoned them to their foolish thinking and let them do things that should never be done. Their lives became full of every kind of wickedness, sin, greed, hate, envy, murder, quarreling, deception, malicious behavior, and gossip. They are backstabbers, haters of God, insolent, proud, and boastful. They invent new ways of sinning, and they disobey their parents. They refuse to understand, break their promises, are heartless, and have no mercy.

They know God's justice requires that those who do these things deserve to die, yet they do them anyway. Worse yet, they encourage others to do them, too. (NLT)

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Дефиниција за нормално, те молам. Ако воопшто знаеш.

На crimson, Gosh, blackwave и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Кај нас е ненормално секој да си го гледа своето тело и својот живот а нормално е да си личност со затворен ум што ништо друго не го интересира освен кој каде отишол и што направил. :D

На crimson, Gosh, blackwave и 4 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Па, сите ние кои не знаеме што значи да се осеќаш ненормално (во ваква смисла),еве, очекуваме и се надеваме дека дотичната личност по операцијата ќе се чувствува нормално. Очигледно се чувствувал не-нормално. Нејсе. Затоа и операцијата. За да биде :wasntme:нормална.
    Не. Монструозно е например, осакатување на гениталиите кое се прави во некои делови од светот, на женските деца, пример. Или, монструозно е пеглањето на градите кое се прави во некои делови од светот, на женските деца исто (за да не привлекуваат внимание среде машките). Монструозно е.. bacha bazi (педофилската) традицијата во други земји, каде машки деца се сексуално злоупотребувани заради забава. Монструозно е... зрел маж кој пенетрира во полов орган на бебе или дете или животно. Монструозно е.. кога човек убива или осакатува човек,само заради неговата сексуална ориентација. Монструозно е.. кога некој силува некого за да му го дотера паметот и да го извади гејот/лезбејката од него. Монструозно е.. кога таткото го прави тоа со своето родено дете. Монструозно ќе беше ако некој со сила го натераше овој 33 годишен дечко да ја направи операцијата оти некогаш и некаде се изјаснил дека се чувствува како девојка со машки полов орган и дека му смета. Така да, монструозно не е. Може тебе да ти е гадно, да не се согласуваш со ова но, реално, операцијата тебе не те тангира. Не твојот или мојот или било чив полов орган на луѓето кои коментираме овие денови во темава...беше предмет на операција и муабет...за да не боли и сеќира.

На Annath, Anna-marija., crimson и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Мислев на полот. Бог го создал како маж, па според тоа, сметам дека волјата на Бог била да е маж. Ако требало да е жена, ќе се родел како жена. Мое мислење е тоа, не мора да значи дека сум во право. :)

А дека осудив... па можеби влегов несвесно во осуда.

„Не судете, за да не бидете судени; оти со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш? Или како ќе кажеш на брата си – чекај да ти ја извадам раската од окото; а пак ете, во твоето око има греда? Лицемере, извади ја прво гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си“ (Матеј 7: 1-5).

Одбегнувам да осудувам, само кажувам што не ми се допаѓа мене и што јас лично не одобрувам, но човек како човек, може да каже и нешто погрешно. :)

Но јас не очекував темава да отиде во оваа насока... :|

На Rama и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  10. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    И пак дојдовме на Бог и политика.|( Немам намера да се докажувам и да правам оф топици. Моето мислење е тоа, а темава нема никаква врска со Бог. Имаш теми религија слободно таму докажувај си се.

На Gosh, blackwave, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Има доста деца кои се раѓаат со нејасен пол, или пак со двата, се прашувам што бог сакал тие да бидат :?:

На Annath, Mishela, blueeparadise и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Педофилијата и хомосексуалноста се многу тесно поврзани. Најголем дел од педофилите се хомосексуалци.

Мене не ме тангира таа/тој што промениле пол, но ме тангира што пополека нивното влијание е се помоќно во образованието, културниот, социјалниот живот. Насекаде педерска и педофилска пропаганда.

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Ај поткрепи муабетов со некоја статистика, плиз.

На Anna-marija., theowndemon, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Пред ваквите тврдења, базирани на екстензивно научно истражување.. и боговите молчат.
    Немам што да додадам. :) ц

На Annath, blueeparadise, theowndemon и 14 други им се допаѓа ова.
  15. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    Јас сакав да им објаснам на луѓето што спомнале вера и Бог и љубов а не знаат што не учи нашата вера ;) Не напишав прв за да се буниш против мене ама дека не ти одговара моето мислење.

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Чија вера? Твојата? Од каде твојата вера е наша вера?

На theowndemon, Gosh, blackwave и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    Јас реков ако сте атеисти да ме прескокнете ама не разбирате ;)

18. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    И тебе те боли, штом береш гајле дали и мене ме боли. Која иронија, хехе

19. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Чисто информативно ,,нормално'' е конструкт направен од луѓето. Не постои фактички нешто што е ненормално.

И јас сум верник, па не гледам како Бог не би ги прифаќал овие луѓе или дека би ги осудил. Не е така. Вие си барате оправдувања за да се заштите од тоа дека не прифаќате поразлични луѓе од себе.

На Annath, Anna-marija., blueeparadise и 13 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    А кој рече дека сме атеисти? Само твојата вера постои?

На Anna-marija., theowndemon, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.