Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прва операција на промена на пол во Македонија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bitter-Sweet, 3 јуни 2017.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.550
    @Feminka22 ти лично не би направила, ни јас лично не би направила.
    Сега ја гледаш разликата од останатите наши мислења и ова твоето?
    Ни јас лично не би направила и никој нема ништо да ми речи за тоа, и не смеј. Исто како што и тебе не смеј некој да ти речи зошто се сакаш себеси и не сакаш промена. Така и ти немаш право да велиш на некој друг ако сака да смени нешто кај себе.
    :)

На Annath, sj *O*, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  2. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Ако државата го финансирала ова, Срамота.
    Некој иде на операција од бес, а некој од што мора.
    Не оправдувам во никој случај апсолутно, толку сум револтирана иако не знам сеуште дали е точно дека фондот финансирал.
    Луѓе секој ден, секоја секунда се борат за живот, а некој не знае што со себе. Кој колку сака нека ме напаѓа, но сега кога сум на другата страна гледам поинаку на работите.

На sj *O*, Rama, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Само исфрустрирани личности што не се задоволини сами со себе, може да се замараат со вакви работи и да истураат гнев врз непознати.

Ако си задоволен со себе, ако си ја гледаш својата работа, нема многу да те интересира некој непознат Петко што имал во гаќите....па уште и да го осудуваш :wasntme:

Колку и да изгледа неприродно, чудно, вештачки сепак тоа е негова/нејзина одлука.
    Има доволно години, има пари и што сака ќе прави човекот.
    Толку ли ви е битен тој човек, па толку многу што се замарате дека го сменил полот? :|
    Од него нешто ви зависи?

Јас мислам да го обесиме Заев на плоштад, пошто го дозволи ова на првиот ден од новата влада, а парите да ги донираме за лекување на умот на груевски во најскапата болница по светов.

На Annath, 1209, MagsDestiny и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Anna-marija.

Anna-marija. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    576
    :hug :hug:
    Е што убаво им објасни! :clap:
    Само да имаа памет или барем трошка човечност, ќе сфатеа... али сепак... :x:

На SandraPink, sj *O* и theowndemon им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Баш е наша работа, работа на човечкиот род и општеството кое удоволува на вакви луди и неприродни идеи. Ако луѓето не превземат мерки за да спречат вакви сериозни отстапки од умот, им следи изумирање, да изумирање. Што очекувате вие од таков маж/жена, способен ќе биде да се размножува? Како што тргнало, многу ќе го следат трендот, ќе бидат ин само затоа што општеството им дава одврзани раце и зелено светло, ќе почнат и педери и лезбијки да посвојуваат деца, ќе се изгуби поимот за родова определба, функцијата на репродуктивните органи, мозокот ќе застрани. При намален или оскуден наталитет ќе почнат да се клонираат деца, па утре нема да знаат кој со кој е, од кај е, чиј е.
    А конкретниов пример многу се поврза со новата Влада. Па нели Зоки ја поддржа ЛГБТ, сега може и закон ќе донесе за оваа материја.
    Само багер за вакви и не ми е гајле кој што ќе помисли за мислењево. Ако ги поддржувате тогаш сте себични и му го ускратувате правото на вашето дете и внуци, правнуци да живеат во здраво општество во кое ќе се почитуваат основните човечки вредности.

На Rama, christinnn, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Штом во државата веќе живеат повеќе лица со променет пол, немаше потреба од дигање фама. Нели е пациентот во чувствителна фаза и коментарите на целата јавност може да му создадат притисок? Веста е политички пласирана. Или власта порачува дека се европеизираме, или опозицијата ја турка информацијата за да ни претстави како новата влада ќе не содомизира :D
    Се што медицината може да постигне, луѓето ќе го ползуваат. Ниту се восхитувам на личности за кои не знам ништо, ниту ќе се спуштам ниско да плукам и исмејувам некого затоа што се родил поинаков.

На Annath, Victorian, MagsDestiny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Ако гледаме така, во светов знаете колку деца седат гладни. Што правите уште, што не посвоите некои од тие кога веќе ептен жал ви паѓа за општеството?
    Полни сте предрасуди, а зборите за поубава иднина.

На Annath, sj *O*, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Чек,чек сеа...Прво не било природно, па не било Бог како го создал...Кој не создава сега, Бог или природата?

И како иде против природата и/или Бог, кога они го створиле ваков т.е жена у машко тело?
    :drunk:

Ај идете посвојувајте деца, борете се против војни и сиромаштија, тепајте педофили и силувачи, не паламудете тука за небитни ствари...

На SandraPink, Annath, Salome и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ne me sfakas.U prvoto mislenje pisav demek na nekoj nacin bravo za hrabrosta.Ama koa vidov deka se frlija na eden clen onaka bez vrska morav da go dignam glasot.Ne vikam deka moeto razmisluvanje e najpravilno.Koj so saka ke prai site imaat svoj zivot gajle mi e za drugite.Nego ovde ne se slusa glasot na t.n ,,malcinstvo" ako 5ca go branat toj tipot cel forum mora da se soglasuva so niv? Eve ja ne se soglasuvam.Ne sum takva sho bi prekjutila.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Мажи кои урлаат полни со презир, имаат проблем да ја прифатат нивната вистинска сексуална ориентација.

На SandraPink, MagsDestiny, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Многу ми е интересно што ова го сфаќате лично.
    Никој не ви стави нож под грло ниту пак е тренд да се менува полот па да се бунтувате дека можеби вас ќе ви дојде редот. Разбирам дека не секој може да го прифати ова (500 години турско си го одработи своето) ама дај немој да бидете смешни со искази од типот 'јас никогаш не би го сменил/а полот'. Guess what, никој не ве тера на тоа. Слобода на избор сте слушнале?
    Глејте си во својот двор, не сакате да ви чепкаат и судат, па за промена возвратете исто.

На Annath, 1209, Avery и 12 други им се допаѓа ова.
  12. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Целиот муабет е во тоа што ниту ти, ниту јас, ниту било кој друг е компетентен да кажува што е нормално, а што не е, кога се работи за туѓ живот.

На Annath, MagsDestiny, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  13. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Престанав да читам кај "баш е наша работа". Ничиј живот не е твоја работа, точка.

На Salome, goddess.Of.chaos, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    ^^поскоро... Абиџан (кај нив беше операцијата?) си прават реклама.
    Ништо политичко не гледам во ова. Ама, толку глупости се случуваат па, не е чудно да се запраша човек.

Не пребарував да видам кој ја финансирал операцијата, ама, не би ме чудело ако голем удел има болницата - ради што е прв ваков зафат. И ок би било да е така.

Колку што ме иритираат закоравени конзервативни ликови кои мрско гледаат на се' спротивно на нивниот и на нивниот бог светоглед, толку овие два дена ме иритираат радикалните либерали (која смешка) по социјални медиуми. :) Жими се, од оваа интелектуална групичка ми е страв ко и од онаквине...фундаментални христијани од серијата што ја гледам. А, богами, и на форумов се истакнуваат такви.
    Пре би да се случува, едноставно без било каква помпа. Без џева. Ко нешто скроз нормално кое му се случува на човек кој е во кревка психичка состојба, кој се труди да се осеќа нормално... кој утре ќе се соочува со многу проблеми. Од секаков аспект. И така да си го почне и тера животот, без нечии изблици на еуфорија, или осуда.

На 1209, JuLleE, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Како што некој има право да си го менува полот јас имам право да зборувам. Кога се работи за иднината на општеството не ми е битно дека за туѓ живот зборувам бидејќи тој живот одлучил да прави чекор кој влијае на општеството. Ако не јас сам, одредена група на луѓе истомисленици може тоа да го промени и доведе на ред.

На Rama и Abeja им се допаѓа ова.
  16. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Кога ќе промениш нешто со твојата група, пиши ми, тука сум. И да, ти останува само да зборуваш. Кучињата лаат, караванот си врви...

На sj *O*, 1209, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.550
    Напротив. Не мора секој член да се согласува се додека не се дрзни да осудува. Осудувањето не е спротивно мислење туку знак на нетолеранција, нечовечност.

На Victorian, MagsDestiny, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    Толку си загрижена за човечкиот род? Па откога постоиме имаме цел да се самоуништиме, дури сега најдовте да се загрижите што ќе станува со нас.
    Ако стане тренд, ајде ти што чекаш, што не се пријавиш за операција? Или чекај, ти не си од оние што следат трендови. Значи остануваат само тинејџерите кои сметате дека се глупави и наивни. Не знам како си замислувате дека одат работиве, ама не е ај да сум во мода, ќе фрлам илијадници евра на Систина. Од каде ќе им се парите на тинејџерите?
    А и попрво би живеела во ова твоево дистопично филмче отколку во општество каде една група луѓе се привилегирани, а сè останато е срам за човечкиот род, настрано и одвратно.

Вие им ги ускратувате правата на вашите и нашите правнуци кои можат да се родат транс или геј. Да, да се родат, бидејќи не се станува транс и геј преку ноќ (и ова се факти кои не можете да ги побиете со ваше мислење, наука е, look it up). Дали си размислила дали ова општество ќе биде здраво за твојот транс правнук и колку тој, твоја крв, кога веќе не ти е гајле за другите милиони, ќе биде среќен?

На Annath, 1209, Salome и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Зборовите ја завршуваат војната а не оружјето ;) Караванот може да налета и на мина. Тешко дека ќе разбереш што сакам да кажам. Инаку пишав одредена група а не мојата група, читај внимателно.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Баш напротив, он и неговата група менуваат нешта од почетокот на времето, само не менуваат ништо битно. Напротив, со нивните постапки и го поддржуваат злото, против кое се демек против. Уништуваат животи на недолжни луѓе, водат ( свети ) војни, продаваат муда за бубрези и тако то...

На MagsDestiny, theowndemon, Anna-marija. и 3 други им се допаѓа ова.