Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прва операција на промена на пол во Македонија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bitter-Sweet, 3 јуни 2017.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Дека не дочитуваш, затоа многу работи не ти се јасни и одиш со глава во ѕид.

Туку, дали била направена криопрезервација во случај да се премисли, евентуално да го пресадат на некоја жена шо се осеќа како маж?
    Направи ли некој пресметка колку тамари можеле да се спасат со една ваква операција од бес? Дека за време на Тодоров се во тамари пресметувавте, затоа го спомнав името, пред да се дрзнете да ме поврзувате со случајот.
    И убаво пиша @sanjaeva кој ќе плати после доктори да ја лечат младината од трауми од врска со жена која всушност е маж и обратно?
    Ама штом финансира сорос, одиме "напред" со брзина на светлината.

И ќе повторам-геј не се раѓа, геј се станува.

На Rama, Daydream, snegulkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Почна да се нервираш, тоа не е добро. Знаеш што? Мисли што сакаш. Секој има право да коментира, а начинот си е одраз на култура. Не постои начин да се сопре прогресот. Единствен начин да се спречи е примена на сила, а за насилниците си има институции. И правото на глас на жените некогаш било "страшно", па еве сме денес.

На Salome, blueeparadise, MagsDestiny и 4 други им се допаѓа ова.
  3. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Ако операцијава е одобрена од фондот, прашај го тодоров истово што ме прашуваш мене. Има работи што се вредни да ги читаш, и работи што не се. Твојов реферат спаѓа во вторите, и апсолутно ништо не би ми разјаснил, освен дека си смешен/смешна.

На MagsDestiny, JollyGirl, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Зошто безобразна? Бидејќи имам свое мислење. Додека вие со спротивно мислење ги правите другите закоравени, паднати од марс, ве боли ако некој има спротивно мислење од вашето?
    @Someonespecial разјасни се. Ако треба сите други да го напуштиме форумот па играјте си сами.
    Те боли што некој не го дели твоето мислење?

@blackwave у реду е, дај те молам олабави ме.

На Rama, Feminka22, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Глупости на квадрат! Ете тоа јас го мислам за истово.
    Се гордееле, одиле напред, со што?

Кога ќе измислат лекот против канцерогени оболувања или било какви други сериозни, здравствени заболувања тогаш нека и ќе се гордееме!
    За ова толкава фама се дигна - ма не сакам повеќе ни зборови да трошам.

На MilaP, Rama, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Ти ми реплицираше прв/а, олаваби се сам/а. И не се нервирај, и од тоа се станува геј.

На Salome, MagsDestiny, JollyGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    А да погледнеш и прочиташ како се прави операцијата пред да пишеше некоја ваква глупост? (facepalm) Не знам како ви е во главата, му го отсекле и фрлиле во ѓубре?
    Ами фондот ја платил операцијата?
    Кој ги плаќа докторите кога ја лечат младината од психопати кои ги малтретираат физички и психички?
    Од друга страна, нели тебе не морале да те лечат, што се замараш за други ;)

На Salome, MagsDestiny, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Ти така стана? :D

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Не, јас потпаднав под влијание, ме подлажаа. Гледам сите станале, па ај и јас.

На Nausicaa, Salome, Avery и 9 други им се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    А од каде знаете дека ја направил операцијата од бес? Го познавате човекот? Сте разговарале со него? Знате како се чувствува? Можеби за него станува збор за живот или смрт. Можеби оваа операција го спасила.

Воедно, од каде знаете дали ќе крие за неговата операција, па некој ќе помисли дека е едно, а потоа ќе дознае дека е друго, па ќе има трауми? Можеби од старт ќе ја кажува вистината за него, па ништо од тоа нема да се случи.

И на кој начин со операциите од овој тип би изумрело човештвото? Не ми е јасно, зарем сметате дека одеднаш сите ќе го променат својот род? Луѓето ќе продолжат да се размножуваат, ништо не е променето во тој поглед. Туку, што е со вештачкото оплодување? Луѓе кои не можат да зачнат плод - такви родени, такви дадени од бог - се потпираат на медицината и успеваат благодарејќи на развиената наука да родат дете.

На Annath, sj *O*, Salome и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Што се десило со јајцата. Ако ја знаеш постапката објасни во чекори. Што бидна со јајцата? За мачката прашувам.
    Немој да кажеш дека цициња му ги напраиле? :rofl::rofl:

12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    Се раѓа, без разлика на тоа што си мислиш ти.
    Туку конзервативен не се раѓа, треба некој да ти го стави во глава. Жално...

На Annath, sj *O*, 1209 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Тоа така си мислат тие што станале, како утеха и да не мора да бара причини. Демек таков сум се родил.
    Во право си, ама и педер не се раѓа, се станува.

На Rama, Feminka22, Vitaly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    У Систина:
    - Дечко...
    - Девојка сум!!!

На Rama, Feminka22 и Abeja им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Мене не ми е јасен делот „Иако сум маж, цел живот се чувствувам како жена. Јас сум жена одвнатре". Ова често сум го читала, па ме интересира како тоа се чувствуваш како спротивен пол одвнатре? Мажите и жените имаат различни механизми на размислување, чувствување? Ако не сакам да готвам а сакам да знам автомобили како се поправаат, значи ли тоа дека маж сум одвнатре? Ако не сакам фустани да носам туку повеќе ми лежат панталони и кошули? Но во денешно време ваквите изговори не се валидни веќе затоа што не учат дека сите можеме да бидеме тоа што сакаме, нема машки и женски професии, сите сме еднакви и единствена разлика ни е половиот орган меѓу нозе. По што некој би чувствувал дека не е во хармонија со тој орган и кој му брани да се доживува како сака? Хомосексуалноста си постои, никој не ти брани да имаш партнер каков сакаш, но промена на полот за што? За да доживуваш сексуално задоволство на еден поинаков начин? Тоа ми текна мене, друго?
    Да потенцирам дека ми смета само делот -одобрено и финансирано од фондот за здравство (ако е вистина) во спротивно, од свои пари што сака нека е.

На sj *O*, mimiiiii, MilaP и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    Многу си интересна, ама од игнорантноста одиме во пропаст, не од геј и транс луѓе.

На Mishela, blueeparadise, MagsDestiny и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Mene ne mi e jasno vie so me citirate dali mi se frlate ili ne.Uostalom gajle mi e moeto mislenje e moe stojam izad njega kolku i da e gresno

Последна измена: 4 јуни 2017
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Феминке, твоето мислење и она на останатите "кои се напнавме да ги цитираме" се разликува од овде до Јупитер. Во ред е да имаш различно мислење, и да си го искажеш тоа. Еве и јас никогаш не би направила, и јас сум против било какви пластични операции, ама ниту јас ниту ти не навредивме никого. Тоа е разликата. Никој не е осудуван што не го оправдува чинот, не може сите да имаме исто мислење, таман работа.
    Осудени се единствено хомофобните циркузанти кои си сфатија за цел да "го заштитат" целиот свет од "педерштината". Може се плашат некој нив да не ги преобрати, м? Мене на тоа ми личи...

На Annath, Victorian, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Мислам дека јас те имам повеќе пати цитирано. Не, не ти се нафрлам. :) Се извинувам ако изгледа така, мислев дека не изгледам нападно. @DAngel баш долови добро кое е моето мислење и смислата над тоа што те цитирав.

На Ketchup, Anna-marija., Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Аха океј се разбравме се дешава грешно да бидат сфатени работите.
    Неќев никого да осудам ама за мене тоа е банално и је****е не можам да преќутам таква сум

На Rama и DAngel им се допаѓа ова.