Првиот анимиран филм за љубовта помеѓу две момчиња ќе се прикажува и во Македонија–поделени мислењa

Discussion in 'Дете' started by sj *O*, Nov 17, 2022.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Па да го погледнеше трејлерот ќе видеше дека да, има. :D

2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Beauty and the Beast има ознака дека е за деца од 12+ години без присуство на родител.
    Тоа се веќе млади тинејџери кои влегуваат во пубертет.
    Овој филм на колкави деца ќе им се пушта? Има ли некаква ознака и забрана за години?

Radler and Fraxinus like this.
  3. Lot

Lot Активен член

Добро, филмов на Милчо е делумно автобиографски?

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Во нашата држава луѓето се научени да ги пикаат работите под тепих. Политичари украдоа милијарди, доктори убија пациенти, се превртеа неколку неисправни автобуси и починаа многу луѓе нема виновен, изгоре болница, болница без лиценци и чуда работела со амин од државата, свекрвата го бања детето ама мајката не смее да и каже, листата е долга.
    Е затоа цела јавност се буни за геј филм.

Осе, sj *O*, tanjita and 1 other person like this.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Само ретко кој ги гледа/л ознаките, на сите ни е гледан пред 12 па дури и пред 8 години. За овој пишува дека е PG, од 8 години па нагоре.

Edit:
    До кај што гледав сега и Beauty and the Beast е со иста PG ознака. Од 8 до 12 со родителска придружба, над 12 може и сами да гледаат.

Last edited: Nov 18, 2022
    Ketchup likes this.
  6. fana

fana Форумски идол

Епа кјут ко така нек проџе :angel:

7. Ketchup

Ketchup

Истата ознака што се користи за сите анимирани филмови на Дизни во последниве 10+ години.

И грешка си, PG стои за филмот, цртанот е со G ознака.

theowndemon and Srckata28 like this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Вистина вие што сте гледале цртани со принцови и принцези и розов свет на бајки сте имале слични очекувања како во цртанот? Не зафркавајте.

Anomis11 and Maca Macka like this.
  9. A94

A94 Истакнат член

Што кажува за мене? Да ме познаваш лично, ќе знаеш дека aпсолутно немам ништо против различности. Филмот е наменет за деца 5+. Нека ги остават децата на раат да бидат деца. Нема потреба дете од 5 години, кое уште нема почнато да размислува на тој начин, да му се ствара хаос у главата зашто баткото се бацувал со друг батко. Вака најпросто кажано, да не филозофирам многу. :)

Anomis11 likes this.
  10. Ketchup

Ketchup

Веројатно имаш нешто против, кога на бакнување помеѓу машко и женско гледаш како сосема нормална работа да ја има во цртан а и општо во секојдневниот живот пред него, но бакнување помеѓу двајца машки, не.

11. A94

A94 Истакнат член

Ти со дете од 5 години разговараш за секс? За транс луѓе, нон бајнари луѓе, луѓе во отворен брак? И тоа е нормално и го има во секојдневниот живот.
    Муабетот ми е дека, да, нормално е, само може да се пролонгираат тие тематики за некоја година подоцна.

12. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Nema da dozvolam dete da gleda ovoj crtan, isto kako sto ne gleda ni turski serii, ni bilo kakvi serii za vozrasni. Nema da gi rastam decata so pomisla deka homoseksulanosta i ostanatite devijacii od LGBT+ se normalni, zatoa sto ne se (i seuste stojat vo megjunarodnata klasfikacija na bolesti sifrirani vo delot seksulani devijacii, a ne orientacii, ali kaj i da e ke se smeni i toa). Ne mi preci da gledaat filmovi so princezi i princovi i baknuvanje megju masko i zensko zatoa sto e normalno. I mnogu mi e drago sto poveketo vo moeto opkruzuvanje za sreka istoto go mislat i zborat. Homo, bi, trans i sto li uste ne neka si bidat po doma, neka si go teraat zivotot kako sto im e ubavo, ama da mi go serviraat toa kako normalno ne moze. Se fatija za rodovite vo sekoj segment od zivotot, prioritet vo obrazovanie vo koe knigi nemaat, ama da znaat za fluidnoist na rod i ostali gadosti e vrven prioritet. Poremeteni umovi...A inaku cel zivot se boram i ke prodolzam sekako za polova ednakvost, nikako za rodova.

13. A94

A94 Истакнат член

"There are parents saying, 'Wait a minute, why do we have to import a sexual message into kids' programming?' And so even if we talk beyond this specific LGBT agenda, I think there's concern that why does everything have to be sexualized? Is it possible to just have entertainment that's innocent, that leaves that for later and doesn't bring that into everything we're doing,"

Впрочем, ова беше мојот коментар, кој btw ти комплетно го извади од контекст или пак тотално не го разбра.

14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Не ги оставаат ниту децата на раат со пропаганда. Уште од мали мора да се подготвуваат да прифатат тоа што новата агенда има зацртано да постави како "новото нормално".

Нека си бидат горди на нивната сексуална ориентација но нека не' остават аман веќе на раат. Знаеме дека се горди, и што сега? Ајде секој месец нека биде месец на славење на нивната "посебност".

Оставете ги децата да имаат нормално детство. Не треба тие да се гушат со проблемите на општеството.

Anomis11 likes this.
  15. Ketchup

Ketchup

Само што, цртанот не е за секс?
    Јас воопшто не го извадив од контекст.

Why does everything have to be sexualized? - Кажано за цртан со 16 годишен карактер, во кој најсескуалното нешто е бакнеж?

16. A94

A94 Истакнат член

Цртан, наменет за деца 5+.

Нема да се разбереме, ќе се повлечам. Коментарот што го поставив во целост го пресликува моето размислување на темата. Кој разбра, разбра. Кој се согласува со мене, супер, кој не, пак супер.

Bitter-Sweet likes this.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас не знам што ве чуди дека направиле ваков филм. Како имаат пропаганда ЛГБТ заедницата, на крај ќе е срамота да си хетеросексуалец. Господе боже се се поремети па и цртаните.

Anomis11, Misskirova, Radler and 2 others like this.
  18. A94

A94 Истакнат член

Во секој филм, серија што во последно ги имам изгледано обавезно има вметнат LGBT лик. Секако се прифатени во заедницата. И ми е сосема нормално. Само ова претерано форсирање ми е одбивно.

Anomis11, Dayen, dunika and 3 others like this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Апсолутно се согласувам. Претераа ептен.

Anomis11, Misskirova, Radler and 2 others like this.
  20. Ketchup

Ketchup

Го доживувате ко форсирање, само затоа што го немате целосно прифатено. Исто ко со црнците, исто ко со секоја друга група на луѓе што не доминирала во филмската индустрија изминатиот век.