Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првиот ден во средно

Дискусија во 'Образование' започната од MightnightGirl, 14 јули 2010.

1. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    и мене исто со кој деца ќе бидам,како ќе биди,што ќе биди,инаку јас никој нема да знам сите што учевме заедно се запишаа во други средни училишта,а и општо со децата од мојата генерација што ќе одат во ова училиште каде ќе одам јас не сум многу блиска воопшто не разговараме барем не сме се потрудиле уште од сега испаничена сите ми викаат абе уживај си не се секирај ко ќе дојди време ќе му ја мислиш а јас не па не како ќе биди што ќе биди и пак истите мисли одново all over again :D :D :D

2. Pique1997

Pique1997 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    ХАХАХАХХААХХАХХХ тој ден никогаш во живот нема да го заборавам!
    прво и прво и се изнаплакав на мама бидејќи ми беше страв дека ке немам друштво (а еве ме сеа со скоро цела генерација се дружам)... сакав во друг клас кај шо ми беа другарките и симпатијата заедно...и демек ке ме префрлаа али ме зафркнаа и уште толку се изнаплакав УЖАС!
    Првите 2 дена бев ко изгубен германец, после као демек се опуштив се здруживме цел клас..и бевме еден и единствен шо на 3 ден се знаеаа сите и си се дружеа...можам да кажам дека ни завидуваа другиве.. дури и на класната и рекле:Која ви е тајната за ваков клас? :!: и така...не се секирајте ке си најдете и другарки и дечковци .. и така :D :wasntme:

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Уф првиот ден во средно :wasntme: :^) Па бидејќи не сакав да одам во тоа школо што моите ме запишаа јас сакав во друго средно да учам, но моите си ги земале документите и ме запишале, кај брат ми таму и јас (бидејќи сме близнаци) и така кога појдов онака целата потиштена не сакав да учам во тоа школо и бев многу ладна и резервирана. Но, после некое време сфатив дека го сакам тоа школо и си ги сакам школските. Си се погодивме супер ми беше. :lol: :rofl:

4. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    леле се наближува и тој ден а јас не знам ни со кој деца ќе бидам оффффффффффффф тешко мене којзнај што ќе биди :( :(

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Беше...трагично! Буквално трагично!
    :D

Цели три месеца унапред смислував што ќе носам, како ќе идам натака, дури и замислена конверазција со децата си направив некоја во глава. Толку многу бев опседната со тоа што - како ќе биде, што терав накај страшно глупави крајности.

И врвот беше, земав еден појас за слабеење од Топ Шоп што го имавме дома, и го ставив под блузата да ми го сокрие стомачето, мислев дека ќе направам оптичка варка. :( :rofl: Уште од дома се препотив, тамму кога стигнав се цедеше вода од мене, мислиш директно од под туш сум изглегла, и на сред час - мене ми се скина појасот од што го имав стегнато. И тука се препотив уште толку, како ли сега да го извадам, кој нормален би носел појас за слабеење во школо. :(

И чекав цела училна да се изпразни за да го извадам од мене, тоа беа страшни трауми, денот го сонував со недели уназад...

Тоа беше моето трагично искуство.
    Фала на пажња. :D

На Elena69221, sweet-star, kravce и 9 други им се допаѓа ова.
  6. loveisshit

loveisshit Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Првиот ден страшно се покајав што се запишав во медицинско, а сега просто сум вљубена во се што се случува таму :D

7. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Ајде уште еден месец уфффффффффф :D

8. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Едно влагање во улилница - сите ги знаев веке.. уште првиот ден бев цар 8) незнам не се плашев многу, знаев во кој клас ке сум и со кој.. за идните средношколци - опуштете се, во септември најверојатно ке си ја запознаете новата фамилија по која ке плачете во мај после 4 години :P

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Едвај чекам да дојде септември хаха :D ( не бе за учење, да си ги запознаам школските )
    Со некој веќе се запознав, така да ми се намали стравот :D

10. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    а направени се класовите,да појдам да видам со кој деца сум хм :wasntme: ?

11. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Во моето училиште ги правеа околу 15 Август... Накај 20 сигурно се готови и можеш да видиш кој каде е, а знам првите денови е дозволено и преместување, пример ако ти си во број 3 а имаш другарка во број 5 можеш да се префрлиш кај неа :)

12. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Кај нас немаше така пред време направени списоци. Кога отидовме првиот ден на школо 3ти септември, тогаш прв пат видовме со кој сме во клас и кој ни е класен раководител.

13. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Епа луѓе да ви кажам неможе да сте баксуз колку мене. Уште вториот ден фатив сипаници и две недели не одев во школо. Дома и плачев на мама дека нема да најдам друштво и дека сите ќе се запознаат а ја ќе бидам ко изгубена кога ќе дојдам и на крај ете со сите си се дружам дури си ја најдов и најдобрата другарка во средно :lol:

14. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    Дефинитивно како марсовче бев. Никој ни ги знаев ни ги познавав одев на училиште со мојот постар брат и негови другари пошто на 1 сите одат заедно па таму само си џарев на околу сето машки такво ни е и школото си мислев леле сега кај кој професор ќе се паднам па и со какви соученици пошто секакви има и кога не прочитаа таму чекав во ходникот се качувам по скали за во училница никој незнаев ко изгубен германец се запознавме во прва со скоро сите живеев па не само од класот и од другите класови многу ми беше поубаво и поинтересно дружења запознавања , сега сите поделени се .

15. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    изгледа јас сум најактивна на темава 100 постови пишав досега :wasntme: инаку бев прашав на 25/26 ќе бидат формирани класовите а за класните кој ќе бидат ќе се знае ден пред да заучиме за да немало забуни :D
    ветувам повеќе нема да пишувам во темава ,дури за првиот школски ден :D

16. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Знам дека има уште една школска година па одам средно,ако сака некој да ми објасни подетално за средните училишта,првиот ден...во лп? :)

17. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    епа и мене ми е така страв...што знам се си замислувам како че биди шо че биди а па сега дека остана уште малце од распустов :worried: :worried:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    А кај че се запишуваш ? ии случајно да не си од Прилеп ? :rofl: сега можи че прашаш зш прашувам ама нема посебна причина од радозналост :D

19. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Дали во медицинското училиште во Скопје објавуваат списоци со класови пред први септември (во случајов 2 сеп.)???? :D :D :D :D
    И кога ако знаете???????? :D :D :) :)

20. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    а бе феминки , не плашете се на 2ри септември само ќе видите која училница сте на список кај вратата ама зборувам за моето учичиште од Охрид ..иначе ќе видите и ќе влезите таму и ќе седните на клупата кај сакате и ќе разговарате со класен/класна со ученици и тоа толку :)