Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првиот ден во средно

Дискусија во 'Образование' започната од MightnightGirl, 14 јули 2010.

1. Stronglady

Stronglady Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    15
    Најголем страв ми е сега ова..Од втори септември со нови лица ..Има некои што ги знам но можно е да се паднам во клас и со лица што не се поднесувам многу многу..Ми е страв како ќе се вклопам во средината,какво друштво ќе фатам,какви наставници ќе ми се погодат,каков впечаток ќе оставам..Планирам многу да учам иако не го сакам баш тоа..Сакам да се покажам во најдобро светло,се надевам ќе успеам. :D

2. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Ние во клас сме 4 најверни другарки и плус речиси половина клас се од моето основно. Има 8 луѓе од село и другите се познаници од другите основни од градот. Вкупно сме 32 или 34 не се секавам. Списоците ни ги истакнаа 2 дена после запишувањето само уште незнаеме која ке ни биде класна зашто до сега 3 пати ја сменија. За друштво не се секирам воопшто тоа е готова ствар. Останува да се доживее 2 септември и новото искуство ;)

3. iheartpink-xo

iheartpink-xo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Јас искрено за првиот ден во средно не сум засекирана бидејќи се запишав во Јахја Кемал и повеќето ги знам така да мислам дека ќе ни биде супер, со среќа на сите :)

4. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    за прв ден од средно да носам фармерки и патики или фармерки и римјанки? што викате вие..не можам да се одлучам.

5. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    по мое патики и фармерки со среќа :) :hai:

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tinna-biebs

tinna-biebs Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    19
    охох сеуште непознато чувство :D ќе искусиме за 3 дена :D

7. M-e-r-i

M-e-r-i Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Некако ми е страв,а и срам..Се плашам бидејки не само од мојот клас туку во цело школо нема ниту еден што познавам,ама баш ниту еден..А од мојот клас повекето си се знаат мегу себе. :worried: Се надевам ке ме прифатат,ке се дружиме...се надевам...А што биде нека биде...

8. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    ЛЕЛЕ и јас исто ;(

9. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Не се грижете девојки! Само бидете опуштени и бидете си свои. И јас така никого не познавав кога дојдов во прва..ми беше страв дека нема да ме прифатат со оглед на тоа што неколку се познаваа меѓу себе.. но ете, првите недели се запознавме сите, се дружевме, и после неколку месеци го едно семејство станавме. Толку сложен клас сме, сите си се дружиме. Се надевам дека така ќе продолжиме. :)

10. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    уште 2 дена :worried: страв ми е иако со мојата најдобра другарка и некои од предходниот клас сме заедно :sweat:
    што викате вака нешто слично да се облечам?? и може да имам едно црно кратко јакниче со кратки ракави ако биде поладно :) http://ak2.polyvoreimg.com/cgi/img-set/cid/95886147/id/X85WUpm8Rv6aTesdc-5xpg/size/y.jpg

11. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    јас сметам дека е одлично и јас така слично ќе се облечам стандард,секојдневно,убаво и средено :)

Ајде утре кога ќе си дојдиме ќе споделиме искуства,СО СРЕЌА НА СИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ!

12. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Луѓенца тумороу ис да деј!
    Хехе. Фармерки, со портокалови старки и некое маиче, а и кардиган.
    И некое ташниче со тетратка.
    Ми се оди ми се оди!

13. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    Првачиња со среќа! :)
    Од утре ви почнуваат најубавите 4 години. :rock:

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Ете ме и мене пак , овојпат со средношколската приказна :D ,убаво си поминав во глобала кажано
    еве ги сега деталите од првиот школски ден

та та та таааааааааааааааааааам... :rofl:

станав утрово и ??????-вратот ми е вкочанет

Се облеков ,и тргнав на за на училиште ко стасувам таму и гледам го видов највисокото машко шмизле како џвакаше мастика со отворена уста :rofl: а околу него сето шмизлина еве баш вакви[​IMG]
    и си одам јас така сето друштва застанати [​IMG]
    самојас сама и никој познат таму :sweat: ама за среќа директорот не викаше внатре за да не чита и јас сета радосна оти нема така да стојам туку ќе правам нешто ќе влезам внатре на пр. и влегувам внатре само што влегов една жена одвнатре се разврескала ајде прва година надвор надвор јаде да ве нема (абе како да не нема да не идиме на училиште нема проблем со задоволсто во себе си велам ^_^ )излегов надвор и си стојам така гледам наокулу ко ја забележав класната ја знаев предходно од фејсбук неа си реков ајде сега ќе не чита значи ние прв клас сме и добро вака така ни одржа говор директорот ни посака добредојде бла бла бла и дојде време да не читаат класнава почнува ајде да се слушниме значи читам и гледам го изговара моето име и јас :tmi: тука!!!!!!! велам како најде баш мене прва да ме прочиташ :devil: а другиве деца се џарат која е оваа,еј среќа прва ја прочитаа , :^) потоа влеговме внатре јас и едно девојче што го прочита веднаш по мене влеговме и се качуваме на втор спрат и јас божем знам кај е училницава викам ваму е ваму игледа кутрово мене ме чека прво да одам па тоа да иди да не згрешиме ееееееееееее згрешиме згрешиме чудо големо :D и добронадојдоја деца 26 деца сме 7-8 машки другите сите женски дојде класната па почна да ни кажува од оваа книга ќе учиме утре книгите ќе ви се доделат ни го даде распоредот го сликавме поточно никој не носеше тетратчиња сите беа онака современи дечињава :geek: ,цел клас одлични јака конкуренција засега добро е ако нешто не ми
    ќе се преместам во друг клас но добро е воглавно класната е фина жена е сега ќе видиме како ќе се одвива запознавањето и така абее многу долг пост сум напишала иаааааа ај ако не го мрзи некој ќе прочита јас важно си останав на зборот си кажав за мојот прв средношколски ден останете ми со добро здравје

На cresa-jagoda и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. M-e-r-i

M-e-r-i Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Бев како изгубев Германец...
    Едвај се снајдов...
    Прашај еден,прашај друг....
    Но не не читаа...
    Класната дојде во училницата...
    А јас додека ја најдам училницата..
    Прашав една професорка и сфатив..
    ...И така.... :lol: :D

16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Мојот прв ден во средно :^) Да почнам од почетокот, кога се качив во преполна 4ка со ученици, од Хром уште качени и мислев дека цело Влае и Ѓорче и цело мое основно учи во Борис, сите се истоварија во Кисела вода :| А јас си замислував дека ќе бидам меѓу ретките :tmi: Во клас немав никој познат, имаше некое девојче од мое школо, па преку друго, трето, петто девојче, не упознаа за да седиме заедно :D Мулиња двете. Она си е посебна особа, чудна, и посебна... се разместивме после некое време, седев со различни луѓе. Ама мило ми е што првите денови ги памтам по неа, се немаме видено може повеќе од 2год, ама си ја сакам, ептен ми е драга (не заради тие први денови, после средно дури се зближивме). Може ќе беше и подобро да седам сама, затоа што заради друштвото што ме опкружуваше, баталив учење :tmi: да не ги напоменувам на големо, двајца пубертетлии, со превриени хормони што трескаа ама баш глупости од позади :puke: до ден денес не можам да го смислам едниот од нив. И така... :) Создадовме убави спомени, не имаше различни, ама создадовме убави заеднички спомени.

Прв ден на факултет? Мислев дека светот е мој :D Ептен бев возбудена, позитивно возбудена. Бев спремна да учам многу, да одам на предавања, вежби, ма све :D Првиот ден за предавање меѓу првите построена, место да се фати за седење. Убаво беше :)

На WarriorAngel, cresa-jagoda, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Епа вака,се собравме едно 7 деца од маало што учиме у Борис и тргнавме,ние се качивме во празен автобус зашо од таму тргнува ама после како што одевме по станиците се преполни.И дојдовме до школото,дворот полн,од што имавме трема се чувствувавме како сите во нас да гледаат :D Отидов кај едни другарки од економско што ги знам,и си ги изгубив тие па од правен,видов сите влегуваат а јас нема со кој да влезам,незнам ни каде е училната и за среќа си ги здогледав тие од мој клас што се запознавме на фејсбук и се снајдовме.После во училна се запознав со некој ии седнавме класната дојде,добра жена се гледаше одма :D почна да збори нешто па читаше распоред и еве ти го директорот,а ние тупчовци од кај ќе знаеме дека тој е директор па не ни си станавме и оваа класната ни прави знам да станеме :D Па супер беше,баш така како што си очекував.

18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Станав во 6:30 (школото ми беше поприлично далеку) за да се спремам, па пет саати пред огледало, дали да одам со пуштена коса и на која страна поубаво ми стои, или да ја врзам. :D
    Кога влегов во дворот прво што си реков е, кај дојдов јас овде, кај се запустив. Едвај чекав да не приберат внатре, да не дремам надвор сама, а сите со друштва. Седнав во втора клупа и ми доаѓа едно девојче, влезена во некој рок филм, шлапа со мастиката ли шлапа и само се струполи на столот до мене. Цело време превртуваше очи и ми вртеше грб повремено, као едвај чека да си оди од оваа дупка. Сега кога ќе се најдеме со неа и кога го прераскажуваме се ова, паѓаме од смеење, а тогаш си викав, кај налетав баш на оваа.
    Искрено едвај чекав да си одам и си мислев дека јас никогаш со никој од класот нема да се здружам, ама не беше така. И убави и не многу убави спомени имам од средно, ама дружењето беше супер.

19. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Па мојот прв ден во средно помина добро, се запознав само со 1 девојче , а неколку пред тоа знаев, се имав запознаено и секако тука беа моите 4ри школски кои со мене учеа и до осмо одд. Професорката не прочита (не беше денес тука класниот, не беше дојден па затоа не прочита друга професорка) и тргнавме по нејзе.. влеговме во училница и таа почна да раскажува, кажа дека таа не ни е класна, кажа кои предмети ќе ги учиме, кои наставници ќе ни предаваат и ни кажа дека нема да биде толку тешко ако учиме редовно, си направивме така муабетче :)
    Потоа не држеше само 1 час и си заминавмее..
    Се надевам утре ќе се запознаам скоро со сите :D
    Држете ми среќа! :D

На Dobie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Еххх дојде и пројде мојот прв седношколски ден :D да да денес беше
    Вчера нормално се средив се и док се успијам ме фати 3 саат зошто нели со сите док позборам за фамозниот ден летна ноќта.И добро станав во 6 и прво што помислив беше леле зашто не легнав порано.....предходно мислев дека нема да спијам од вобуда али за среќа не бев нешто возбудена(можеби и не бев свесна за тоа што ме чека хах ),значи повозбудена бев у јули него сега.Али ок станувам и идам у вц првин нели и посем тоа у дневна и на тераса сум прузила само главче и се тресам од што ми е ладно и само праам фаца :^) ват д фак? што се десило надвор св мртво и облацно мислис крај на свет али ај ок ладно многу па се пикнав брзо надвор.Од предходниот ден имав спремено чоколадо и сок за расонување и седната ја така у себе си викам која лудаца сум у 6 сааат јадам и на фб дремам(зборев со една другарка со ќе биде другата година средно и нејзе смешно и беше а ја паничев хаах.Добро изедов и отидов пак у вц нели да се нашминкам,облецам и пуштам косата(ми беше во две плетенки-за да ми биде виткана) и добро тоа све па дури и се сликав да ме види другаркава хах.Стана мајка ми да ми фрли вода и излегов и таман се симнав пред зграда ете ја форумчиката на телефон што се запознав преку фејзбук али добро е што сме во исти клас,ми се јавува и ми вика ја стигнав :^) ти до кај си хаха и ја у себе ке ме почекаш сеа малце кој го терал автобусот да иде толку брзо.И така стојановската брза брза накај школо да не ја чека идната другарка и само идам и треб ад апоминам преку пруги и само си викам у себе лел сега кога ке ме видат ваква и само излага сонцето и ја :sweat: уф сеа ли бе најде тоа ко у некоја нива да сум уште па и сонце пече ли пече.Али добро некако стигнав и ја гледам форумџикава и само се смеам и викам што ке кажам сеа али добро се сврте она и само се насмеа кога ме виде хах и двете прозборевме два три збора и сеа идеме накај школо али и викам чекај да врзам патики и 10 минути сум врзувала патики хахах и ајде идеме у славното Борис и само гледам натак навака све убави бре и се качуваме по скали и дојде 2 кат и само и двет ле ова ке биде ослануванје секој ден нагоре надоле и само ја наоѓам училницта и се викам да влезем или не и ај влеговме а тоа само деца и само влегувам ја први и се смејам онака ама старно ми беше смешно сигурно децава си помилиле што и е на оваа лудава и добро седнавме до прозорциве во трета клупа и викам ја ова местово ко створено за мене мозам од сите страни да преписувам а остај тоа сто седи едно подебело девојче до мене па нема шанси да ме види наставничката :rofl: и дојда и други деца коа само ја леам сум се направила црвена,црвена у фаца абе мислиш горам ама стварно ми беше топло пто од возбуда што од тоа што не беа отворени прозорците кога дојдовме.Дојдоа и други деца и само сите седнати на столчина само ја ненормална на клупа седам и сите ме гледаат онака :^) а ја гајле си немам,се смеам ко луда и ајде викам ќе и ѕвонам на другарка да видам како поминала и таман и засвонев и ете ја класната.И прв впечаток сто ми остави насмеана беше али се гледа строга многу и све правила ни кажува и ја само у себе да да све ќе почитуваме ние ''мирни'' сме и вика ај сите да станет еден по еден да кажете од кај сте,во кое школо сте завршиле и карактеристика за себе и само сите ја мирен сум,ја мирна сум и ја само сто е ова бе све мирни и само доаѓа на мене ред и викам ја не сум баш мирна :lol: ако ме интересира тоа што збори наставничката слушам ако не не сум мирна хаха .И добро ни даде распоред ,пополнувавме слободни а да и дојде директорот и само доаѓа и пола станавме пола не и добро ни вика треба да стаете бла бла и вика пак некои правила нема пушење,кебе избркаме ако направите грешка,треба да бидете мирни бла бла и само ја леле кај дојдов во затвор и послем ја прашувам другаркава стварно е вака бе? и она вика не бе све распуштено и добро што ми кажа тоа иначе мислев да се '' смирам '' не дека сум јас лошо дете него сум малце луда така хаха. и добро све на све тоа е тоа имаме само 7 машки од 30 деца и мора некои да седат или пред мене или позади да се закачам со некој на час не дека некој ми се свиѓа-сите се ниски :( ај може ќе пораснат а што е најчудно има уште 3 девојчина високи колку мене а ја сум 180 и затоа сум многуууу среќна Се запознав скоро со сите али само на некој девојчина им запамтив име,машките уште не сум ги запознала имаме еден филозов,една курва(што сака да си оди),една принцеза(не го кажувам ова како лошо тукку само онака баш ми изгледа како принцеза ) ја као најлуда и едно дете што многу ме нервира коа збори али ај нем везе све на све едвајјјјјјј чекам да дојде утрееее
    П.С. заборавив да кажам утре ке манијачиме машки со форумџикава-мора да најдеме некој муватор иначе досадно ќе ни биде хаха :inlove:
    и знам дека многу пишав али неможе со помалку зборови да се објасни фамозниов ден 8)