Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првиот ден во средно

Дискусија во 'Образование' започната од MightnightGirl, 14 јули 2010.

1. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    ^ па што не се префрлиш друг смер? На пример забен техничар, имаш хемија само во 1ва и 2ра год. :) подобро стручно отколку гимназија според мене :)

2. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Јеј уште десет дена. |( Само сакам да бидам во клас со другарка ми, и да не се погодам со некои прчли и фраери. :emo: Ќе глаедам да привлекувам што помалку внимание и да игнорирам што повеќе деца. Посакувам да бидам осмо повторно, иако ги мразам повеќето мои (поранешни)соученици. 8)

На tHeBeAuTyFoReVeR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Нема забен техничар има само фармација, општа медицина и физиотерапефтски техничар, ама нема место веќе

4. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Oкеј не дека ќе умрам или нешто ептен страшно,али сепак....тоа со слушалките не е лоша идеја :)

5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    мислев дека збориш за во скопје, ама изгледа на друго место си запишана :)

6. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Душичке, прчли и фраери имаш во секој клас и во секое школо, така да ќе те иритираат на почетокот дур да се запознаеш и навикнеш, и сето тоа. Правилно да си го одбереш друштвото зашто тука созреваш, тука растеш, тука се градиш себе си и тука единствено ќе се видиш себе си во милион светла . Каква личност ќе бидеш кога ќе излезеш од школото за 4 години, зависи уште од сега. Фокусирај се на себе и учењето. Друго ништо не е битно. Во средно се се менува во секој минута, се ќе биде различно од година во година, од месец во месец баш од причините кои ги наведов. Не се затворај и изолирај. Ќе запознаеш супер луѓе, но ќе запознаеш и подли, карактерно грди личности, ќе запознаеш секакви но кога ќе поминеш време со сите, ќе се пронајдеш себеси во кои од нив се пронаоѓаш, и каде припаѓаш :)

Се надевам дека ти го ублажив малце почетокoт на новото поглавје од твојот живот.

Welcome to high school :*

На Joi и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Фала многу за советите, :f: проблемот е тоа што јас сум малку недруштвена и чудна, ама ќе се снајдам, сепак тоа е шанса за да запознам нови луѓе и да добијам нови знаења. :$

8. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Мислам дека понедруштвена и чудна личност од мене нема, па си стекнав еден куп нови другарки во средно :!:
    Не се секирај, ништо не е невозможно, супер ќе поминеш ;)

Од Струмица си?

9. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    да

10. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Леле уште една недела. :( Сакав средно надвор од мојот град, ама ништо не бидна од тоа, па понекогаш и мислам дека е подобро вака бидејќи никој нема да познавам. Ама тоа и не е некој голем проблем, секако дека ќе се здружам и плус ќе запознаам повеќе деца. Првиот ден во средно не го сметам баш за некој посебен ден бидејќи се ми е добро познато, и професорите и децата. Малку ќе ми биде тешко да се прилагодам на промените, нели друго школо, други професори, друг изглед, ама ќе помине и тоа. :)

11. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Еве и последните денови од распустот поминуваат :worried: ... Полека почнувам да сфаќам дека навистина завршив основно, дека го нема веќе стариот клас и се почнувам од почеток.
    Се запишав медицинско, смер медицинска сестра, не видов на списокот дали познавам некој, ама знам дека од мојот поранешен клас само со едно дете ќе сме во ист клас. Страв ми е кога ќе помислам дека никого не познавам, ама знам дека медицинсково во Охрид е заедно со економското, па пола од тие што се запишаа економско ги знам. Уште не знам ни кој/а ќе ми е класна/класен. Се надевам дека ќе ми се паднат добри наставници. Обично сум срамежлива на почеток ако не познавам никој, ама ќе се потрудам да се здружам со што повеќе луѓе. :)

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Некако уште сега трема ме фаќа, со кои деца ќе бидам у класот, кој ќе ми биде класен/класна, дали ќе ме прифатат, па ако не ми се допадне дали ќе можам да се префрлам кај другарка... :?:

13. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Јас овие денови постојано мислам на првиот ден во средно.
    Нова средина, нови наставници, дали ќе знам некои од децата во класот. Ме фаќа страв. :|

14. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    Исто цела се тресам што ќе биде како ќе биде ... :(

15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
  16. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Најдобрите денови допрва ви доаѓаат. Бидете малце поопуштени.

На Twinkles и Milky.Way им се допаѓа ова.
  17. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    добро е не сум била единствена :?:

18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    трема ве фаќа сите, ама опуштете се. Нема ништо вауу да се случи првиот ден или првата недела. Ќе се гледате бледо кој прв да прозбори. Јас се паднав со уште 4-5 деца од генарација во клас и девојче од мојот клас од основно и само со неа разговарав првата недела од што ми беше срам. Треба време дур се запознаеме, одсрамиме, ехехеееее Колку друштва у класдот ќе смените дур го најдете оној што ви одговара. Сега како сме на крај не можеме хронично да се поднесеме меѓусебе, колку се мразиме едни со други тоа е чудо. Ко хиени сме настрвени у секој момент да рипнеш да се караш.

Првиот ден, на вратата ќе ви биде истакнато кој клас во која училна е, ќе си го најдете тоа, ќе си влезете таму,, ќе ви дојде класната, ќе ве прозве сите по број, ќе кажете кој од кое школо иде, зашто се запишал во тоа школо, бла бла, ќе ви прочита куќен ред во школо, соопштение за слободни бла бла, ќе ви каже распоред и кои професори ќе ви предаваатт во рок од еден час и сите по дома.

19. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Да ви кажам, ама ми фали мојот прв ден во средно бе, интересно беше, што се би дала пак да ми се врати. Не си ставајте в глава дека средното кај нас е исто како 'хај скул' по филмовине; нема врска тоа, ама пак е интересно. И сега ви читам тука коментари колку се потресувате за првиот ден и сето тоа, и пред очи ми излегува мојот прв ден и потоа си ги редам настаните до матура, колку се се измени и низ што се минавме за тие четири години, и иако од тој клас дали останувам во цврст контакт само со 2-3 сепак би сакала пак да се вратам. :wasntme:
    Не е ништо посебно првиот ден, и дали со еден човек ќе успееш да се запознаеш и до утредента ќе го заборавиш името (мене ми се случи тоа и утредента одново се запознававме), ама после тоа целата наредна недела ќе е интересна, запознавања со соученици, нови професори и предмети, пробување да не се загубиш по сите тие скали и ходници низ школо, супер е. :lol:

20. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Воопшто не ми се оди сега нашколо :( ,а знам дека утре вечер одвај ке чекам :lol: .Не се плашам од првата ден си имам другар што учеше со мене до 8 и мн си живеам со него,така да заедно ке бидам со него првата недела цело време.Се запишав економска,правен смер..Знам 2 девојчиња што ке учат со мене ми ги кажаа а другите не сакав да ги дознаам.Така да ич не се плашам,и го надминав срамот сега можам слободно да кажам дека не сум срамежливо девојче :rofl: