хахаха и мојот само ееее, ееејј, и р`жи како да ни се кара за сега само тоа, нема сеуште некој одреден збор
душичка хеххе моево кога ке стане сабајле а мене ми се спие ми прави теп теп ( ме плеска со раче по образи) и вика ееејјј демек стани се разбудив. Јас кога го играм му викам ајде кажи ма-ма, та-та го заебавам....
аа ние сме се пофалиле а , еххе веке две недели ако не и повеке како велиме мама , баба,а сега и опа ,папа и не, затоа шо цело време му викам не факај таму, не ова не она
Мојава вика мама,тата,баба,папа, НЕ и ДА и се сега популарни во последно време, ама најомилено и е ДАДЕ. По цели денови си вика даде,даде,даде .Изгледа даде си сака..
ха ха ха силк спремај се за даде,напредно си е детето,обично на оваа возрат ретко кој изговара така чисти сврзани зборови за цуцката
И ние збориме веќе месец дена- Ајде, даде, дај, тата, не, да, ете, дете и сега почнаа баб и дед. Хахаха јас сеуште не го сметам за зборување ама убедливо разбираат. Кога ќе ги видат шишињата одма во хор почнуваат да викаат МЕМЕ(ваљда млеко ) и кога ќе почнат да викаат меме и да кенкаат знаеме дека се гладни. Малку ми беше криво што не викаат мама а викаат тата, па баба ми ме теши - Ако бе сине само нека викаат тата, бар раат малку ќе имаш.
Првиот збор и беше МАМА , го кажа на 6 месеци. Пред тоа кажуваше ама јас не и ги признавав како цели зборчиња повеќе беа испрекинати гласови и гугање. Сега кажува и други зборови како баба, тата, деде а најмногу вика дада. Мама скоро и воопшто сега не го упоребува.
Прв збор на првата ќерка бење мама, а на втората дада, па баба е тек после ногу време мама. Кој ме ферма мене оти сум се чепатела на боксот
Баба и е првиот збор. Сега почна и тата и буба да вика а мама ни за жива глава. Јас и викам речи мама таа ба-ба
Првиот збор и беше мама потоа почна со тата,баба, да, не, тао, папа, а најнов и малку поразличен од останатите и е ЦИЦЕ
Prviot zbor i bese baba a posle vikase baba buba i sega majka mi ja vikame baba buba hahaha Sega vika mama, tata, baba, nana i drugi nejasni zborovi
Od kako i zboruvam koj e taticko koja e mama najprvin kaza tata Pred toa vikase-kaka keke baba buba dada tara a sega i tata i mama,kazuva dosta zborovi