Јас мислам дека првиот сексуалнен однос треба да биде од љубов. Ако е од љубопитство нема да биде на место, може да биде избрзано, порано да се случи, со погрешен партнер...
Првенствено ми беше од љубопитноста,сакав да знам како е , ама го сакав, така да може да се каже поради двете работи.
Od ljubov bre barem prviot pat mora da bide od ljubov toj spomen trae cel zivot bez razlika na toa dali ste imale stabilna vrska dali toj ve sakal bitno e vie da bidete zalubena do usi vo nego i da bidete sigurni deka sakate da mu ja dadete nevinosta ....Posle toa opravdano e i da imas so nekoj seks od potreba
Од љубов ? Љубов кон сексот или кон дечкото ? Се зафркавам Иначе, не ми е јасна една работа, зошто првиот пат "мора" да биде од љубов, а после тоа не е битно со следниот, ако го има нормално, а скоро секогаш го има, мислам, не дека не го оправдувам ова, само прашувам зошто и останатите пати не е од љубов ? Дали можеби после првиот пат женските сфаќаат дека сексот им е многу попотребен од љубовта или едноставно за да се развие љубов треба време, можеби и имам време да чекам за да се развие љубов, но за да чекам љубов за секс више не мислам, а и што има врска, тие две работи не одат секогаш заедно....веројатно после првиот пат сите сакаат да си го оправдаат секој нареден пат со друг дечко убедувајќи се себеси дека не прават ништо погрешно и против нивните принципи Прашањето ми беше, зошто првиот пат мора да биде, а другите само е пожелно ? Дали со одземање на невиноста пленовите стануваат предатори ? Ако отидеш да си играш со мало лавче, ќе си игра со тебе, а ако отидеш да си играш со големо "лавче", ке те изеде пс.мојот прв пат не беше од љубов и не трчав по првиот пат, али се случи
Во однос на тоа како е поставена темава: Одговорот е: и едното и другото. Додуша, во последно време мислам дека децава само мислат дека се вљубени и под тоа оправдување решаваат да стапат за прв пат во сексуални односи, а всушност се само многу љубопитни. Мојот прв пат беше и од љубов, но пред се' од преголемата хемија која постоеше (и сеуште постои) помеѓу нас и вриење на хормони. Така што - само памет во глава и меѓу нозе и за да не се пишува после во темите за бременост:
П секако дали од машка или од женска а за послем тоа не се важи подоцна веќе е друга ствар нели. Што улетало што ради предизвик, што од каприц и сл. ствари
леле aмa филoзoфирaте... целoснo предавање?! aмaн бре. зa рoб дa не ве земa љубениoт? штo е тoa целoснo предaвaње? не рaзбирaм... демек пoсле сексoт сте предадени еден нa друг,a пред тoa не сте? Еве јaс сaкaм дa сум свoјa, не требaлo дa имaм секс a? Ај aкo нејќете oкеј, фaлa бoгу декa не требa дa имaте секс, aмa дa ти се тресaт кoленa, ти се сaкa, ти се плaче, a си гo чувaш пoшo ќе сме чекaле љубoв... не ми е лoгички. Кoгa сaкaм некoгo, му пружaм дoвербa, внимaние, нежнoст, поддршка... не oсеќaм пoтребa дa имaм дa имaм секс. Зaтoa и немaм сo сите другaри/другaрки/фaмилијa штo ги сaкaм. Сексoт е плoд нa хoрмoнскa рaбoтa и јaс гo имaв првиот кaкo и сите нaредни oд сексуaлнa вoзбудa и зaтoa штo ми се сaкaлo. А oд љубoв е тoa штo гo трпaм кaкo хрчи пoсле тoa.