Абе голема сум ама еве човек не може да знае се. Дури не увидов на форумов колку примери ги има како мене не се осмелував да разговарам на таа тема со никој и не ми беше јасно каков „изрод“ сум јас. Ама ете си ги отворив очите и гледам многу такви како мене кај кои првиот пат немало крв. Кај мене имаше вториот пат и тоа значително малку.
здр на сите гледам тука има многу искусни што зборуват за првиот пат..јас имам проблем што не знам дури дали сум скината или не сум еве ке ви ја објаснам малце мојата ситуација можеби некоја ке знае да ми помогнее. Cе сретнавме со дечко ми една вечер тој ден ми беше последниот ден од менструацијата се почна така бакнување милување јас бев свртната од позади залепена на него и сакавме да пробаме да имаме анален секс пробавме но ништо залудно не успеавме и после тоа малце кога седнував ме болеше од позади но не стаив значење на тоаа утредента имав пак мензис и 4 наредни дена им сега се плашам да не сум се скинала да не ми пукнал хименот кога се обидувавме од туркањето јас не приметив никаква болка сега се плашам да не сум се скинала тогаш и тој ден вкупно со овие 4 дена имав 13 дена менструација што не ми се случило никогас и следниот пат кога требаше да добијам ми доцнеше 1 месец дали е вистина дека после првиот сексулане однос треба да ти доцни мензисот или пак да ти дојдее кога ти е време ??? ве молам ако некоја знае нешто нека ми објасни околу тоа кинењето на хименот бидејки се плашам многуу фалал
Како може да ти се скине хименот при анален секс? Само при вагинален секс се кине хименот! За проблемите со менструацијата консултирај се со гинеколог.
Исто и кај мене беше така... оооо колку се исплашив да не не е у ред нешто . Кај мене првите 2-3 пати имаше крв, само не колку првиот. Нема да ја заборавам таа локва. Среќа под мене имав ставено едно пешкирче, па у канта после
хименот е кај секоја девојка различен, кај некоја постеснато, пораширен еластичен кој и најчесто доведува до некрварење. болката е слатка ако вашиот партнер тоа го направи со љубов и нежност, немора да значи крв мора да има првиот пат релативно е! прв бакнеж се осека епа и прв секс )) поздрав.
Здраво.после толку двоумења се решив да ви пишам. Се одлучивме да имаме односи со дечкото после година дена врска. Пробавме еднаш, но навинастина не сакаше пенисот да влезе во вагината и цело време излегуваше. Хименот ми е многу мал, отворчето е навистина многу мало. Дечко ми збореше дека сум требала да одам на гинеколог дека било до мене. Но и тој немал до сега. Ве молам за совет. Советувајте ме зосо не знам.сакам да имам односи со дечко ми.и совет од вас.дали треба подобро да се потрудиме или навистина е до мене како со вели тој
Прво, долга предигра, да бидеш целосно опуштена, да не се срамиш. И не е до тебе. На многу двојки не им успевa од прв пат. Мене од трет пат успеа да ме скине. Немој да одиш на гинеколог за ова, нема потреба. Тесно е, па уште кога е прв пат Ајде, само опуштено, полека и нема гајле, ќе биде.
Сосема се сложувам со RainBow Жива среќа што и успеало од трет пат. Јас од лично искуство можам да кажам дека се случи на n-ти пат Не се даваше така лесно . Мислев дека ќе умрам сите тие n-пати. И една вечер, кога решив скрос да се опуштам, излегов од дома со помислата дека таа вечер, не е сигурно вечерта која ја чекам толку време (бидејќи колку повеќе се трудиш, толку некако си постегнат), се случи. Не можев ни да поверувам, воопшто не ме болеше, ниту па имаше крв. Така да, само да се опуштиш, да не очекуваш премногу и тоа е тоа. Свеќички, употреба на етерични масла и сл. се мој предлог за поголема опуштеност. Многу среќа and Go girl!
оффф пусти ние женските.. се што трпиме.. девојки а болката исто кај секој различно..? мислам се споредува со онаа менструална болка.. или уште полошо..? ии прв пат со кондом или? поззз
Па и менструалната е кај секого различно и пак неможеш споредба да правиш Не се секирај, не е страшно, менструалната болка трае со денови, ова е ептен кратка болка, не е полошо во никој случај. Ако си опуштена нема ни да осетиш. И првиот пат обавезно кондом. Јајце клетката што се оплодува не брои кој пат ти е тебе. А и болестите и инфекциите нема да те одминат од причина што ти е прв пат. Демек ај, ќе ја оставиме, нема смисла заштита обавезно, без разлика кој пат е Ова што го "трпиш" првиот пат е ништо во споредба со убавините шо ќе ги добиаш после
Јас знам дека кондомот е најсигурно, дека заштитата е мноооогуу важна, не би имала незаштитен однос, ама да прашам дали кондомот прави да се чувствувате оддалечени од партнерот?
Најсигурно за заштита од бременост ти се контрацпептивните пилули. А за заштита од болести - кондомот. Не прави да се чувствувате оддалечени. Исто е, барем од женска страна не осеќам разлика. Ич да не те лаже некој
Не, не, никој не ме лаже јас така си гледам на тоа. Како да не сум со него, со кодомот да сум. НЕ сум пробала за да знам, кога ќе пробам ќе си кажам. За болести свесна сум, знам, пред да правиме нешто се договоривме и двајцата да се провериме, иако не е голема потреба (има болести што постојат и не се преносливи амо преку секс), јас ќе му бидам прва, и он мене
хаха ок ) не не без кондом никако!!! хаха ама онака си прашам.. на форумов си имам кој хаха.. ем има и поискусни ем и постари (од мене) ) а овие контрацпептивните таблети како се пијат..? иам слушнато дека секој ден.. у исто време.. така или грешам..? а и таблетиве се.. за тие што си имаат редовен сексуален живот.. или немора тоа да значи..?
За таблети да не слушаш никој, ама баш никој освен доктор. Тие се хормонски и може многу да ти наштетат. Зависи од огранизмот, и како ќе ти делуваат, обавезно гинеколог да ти ги препише и со негова консултација Јас лично ги пијам и ми одговараат, немам болна менструација, редовна ми е, кожата ми е помазна...и други предности, ама препишани од доктор ми се, и неможам да ти кажам земи ги, пошо тебе може сосема спротивно да ти делуваат. Не си играј со хормони. Инаку се пијат секој ден, и треба во исто време....малку е замарачки на почеток, ама се навикнуваш. Пиеш 21, па правиш пауза од 7 дена, за тие 7 дена добиваш и после пак од почеток. Немора да имаш редовен за да ги зимаш, ама ако немаш редовен нема пореба да му ја мислиш секој ден и да голташ апчиња барем тоа е мое мислење
аха ок фала за ова не сум знаела.. ме интересираше да си прашам.. да си знам.. дека сеуште сум немала односи хаха па да знам што ме чека хаха
Женски здраво, туку што се приклучив на фомумов, па добре дојдов... Изначитав ваши искуства упатени кон други, ама сепак јас да си прашам.... Со дечко ми одиме година и сакаме да имаме сексуален однос...но и двајцата сме неискусни...ако сте расположени за некој совет плус...како, што, зошто. на што да обрнеме повеќе внимание.... Фала ви однапред