Првиот пат со крв или не?

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 27 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    А? Are you serious???? Како бе не е невина????? :?:

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    ^ Само затоа што немала вагинален секс, не значи дека е невина. Невиноста не се определува со химен, малце поапстракно нешто е. Тоа ти доаѓа исто како оние кои (да не речам) секојдневно практикуваат анален и орален, а се мислат дека се невини светици.

Едит:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Virginity
    Virginity is the state of a person who has never engaged in sexual intercourse.
    Превод:
    Невиност е состојба на една личност која никогаш не стапила во сексуален однос.
    Не е специфицирано каков однос, туку само да е сексуален.
    А, под Sexual intercourse (сексуален однос) пишува дека тоа може да биде вагинален, анален, орален...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    ^ Кај нас верувањата се дека кога ќе се скине хименот, девојката не е невина. А за анален отвор немаме химен. - Во ова верувам јас, како ми кажале и постарите генерации. А не во медиумска хартија.

4. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Да не се повторувам.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hymen
    Не е важно што мислиш или веруваш ти, тоа го докажала медицината. :)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Па не мора да значи дека ако ти си немала, немаат ни други. Кога ќе го преведеш на српски линкот ти пишува дека се кине хименот. Еве ќе ти болдирам Многе девојчице га несвесно поцепају током јахања коња, спортских активности, стављања тампона или мастурбирања.

Ти вака од искуство ни кажуваш? Напротив сите веруваат дека невиноста на девојката се одредува спрема хименот, на пример како ромските девојки би биле невини ако не е хименот? Ти може така си ги доживеала и така си го опишуваш, така да дека не е важно што мислам јас и во што верувам, важно е да не се шират дезинформации.

6. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Па не беше финтава за дали имало крв или не, тоа пак воопшто не ја определува невиноста. И да, хименот на многу начини може да биде повреден, па дури и скинат, но тоа не значи дека во тој ист момент се губи невиноста. Што ако се повреди додека јава коњ веќе не е невина? :^)

Не зборувам од мое искуство, туку од искуството на милиони девојки низ целиот свет. Да, се гледа дали ти бил повреден, скинат, или растегнат хименот, но тоа може да биде од секакви причини, а и не значи дека ако нема повреда на хименот дека си немала секс. Не знам, читни малце на странски форуми и сајтови, насекаде го пишува истото, па процени кој шири дезинформација.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Јас само прашав дали си сериозна. Јас не ширам дезинформации. Значи штом не ја скинал нејзе преку вагиналниот отвор она е невина, а не преку аналниот отвор.
    А секоја различно верува,кај нас е така. Не може да се базираш на мислења од форуми и што кажале другите. Според кажаното сакаш да кажеш дека дома не лажеле дека ако имаме односи преку анален отвор не сме невини. Некако нема логика. Јас прв пат слушам за вакво нешто, се знаеше дека кога ќе се скине хименот, девојката не е невина повеќе и нема со што да ја докаже нејзината невиност. Кога оди на доктор ја гледаат вагинално а не анално.

8. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Ако целосно прочита барем едно мое мислење знаеш дали и колку сум сериозна.
    И, кое е пологично, да си ги базирам мислењата врз статии на Википедија, енциклопедии, форуми и сајтови кои сите го кажуваат потполно истото или според тоа што ми го кажале од дома?

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ги прочитав сите твои мислења и според мене не ти држат вода. Неможе да кажеш "еј докторе имав односи во газот не сум невина така", ќе ти се смејат. А при секое идење на гинеколог те прашуваат дали си невина или не? И ти како ќе им одговориш "не сум докторе имав у гз".

Смешно е мислам.

10. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Ок, ама на гинеколог не ти го проверуваат аналниот отвор, туку вагиналниот, така да кога тој ќе те праша дали си невина, сигурно нема да мислиш на нешто кое не е негова специјализација ниту работа. Се подразбира на што мисли. Зборот ми беше за „невините“ кои испробале орален, анален, handjob, fingering, pegging, и уште не знам што а се сметаат за невини. Слично на девојчето кое се одлучило да се рашири пред дечко и и да има анален секс, а мисли дека е невина. Се согласувам дека не е „скината“, но не е ни невина, или со други зборови:
    Толку од мене.

На Hipica и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  11. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Немаше многу крв две три капки,ама ги имаше првите три пати.

12. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    се чудам како девојкиве викаат малку крв, малу болка/// абе јас не знам како да ја опишам таа болка која ја почувствував, нема споредба, НЕМА, УЖАС најголем и имав крварење неколку дена

13. Katherie

Katherie Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Да,имаше крв,но не многу

14. nat17

nat17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    138
    да имаше крв првите пати само :)

15. amaranth24

amaranth24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Јас си поминав со многу мала, издржлива, болка и воопшто немаше крв. За среќа дечко ми е едуциран доволно па знае дека кај некои не тече крв, додека дечкото на една другарка сакаше да раскинат бидејќи мислеше дека го лажела.

16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Кај мене имаше крв одприлика колку 4 ден од циклусот. Значи како некои 10-15 капки и не ми беше болен, но не траеше повеке од 2 мин

17. Sanela94

Sanela94 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    Мене премногу ме болеше значи ужасна болка како некој да ме сече со нож и имаше толку многу крв..шо дури добив анемија и ми требаја неколку месеци да си ја стабилизирам крвта :) ..А сестра ми немаше никакви болки и крв така да дечко му не му верваше дека му е прв :^)

18. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Здраво, имам дечко со кој одиме скоро 11 месеци имам 16 години, не ме одма напаѓајте сега се чуствувам спремна за да му дадам. Ама имам еден гооолем проблем.
    Една година, пред да добијам мензис, со едно дете си игравме на соблекување :envy: тогаш имав само 10,11 години незнаев ништо за тоа што е кинење и невиност, се обиде да ми го стави му беше мал па малку на почетокот само влезе ;( после имав крв на ѓаќичките. Од тогаш се поминат 5,6 години јас воопшто не сум имала односи тоа беше валкана глупава детска игра и момент на слабост.
    Тогаш како што кажав и незнаев што е тоа да имаш крв па мајками помисли дека имам добиено. Почнав да се нервирам затоа како ќе и објаснам на идните дечковци кога ќе видат дека сум скината. Прочитав дека кај некои девојки воопшто нема крв ама јас глупава на дечкоми му кажав дека сум се скината со прст кога сум мастурбирала, незнам дали ми поверува и ми рече па можеби и не си скината може само си се повредила. Помош девојки како да му објаснам, или да направам нешто со финта демек имам нешто црвено, тој немал односи пред мене може и нема да свати дека тоа всушност не е крв.

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    Јас на 10 години не играв валкани игри! ;(

Shame on me! :sweat:

20. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Тогаш сум била дете,само побарав мислење што одма осудувате? Ако имаш некој совет напиши ми а ако не не ме осудувај. !