Може е преглупаво оваа ама стварно не знамм зашто е вака. Јас и дечко ми сме заедно 2 години, пробавме 2,3 пати да имаме секс ноо не знам не успева некако инаку мене ми е прв пат. Дали сум премн замислена како ќе биде потсвесно за болка и сл, бидејќи вака не осеќам страв и се океј се одвива сепак доволно се знаеме ..Само кај мене ли има вака неуспешни обиди
И јас имав така малку проблеми, ме имаше удрено во глава дека ќе ме боли ( и стварно ме болеше ужасно многу) а и премногу крварев.. не знам каков совет да ти дадам искрено
Не е толку болно бидејќи до тебе е мичноста која те прави среќна...Тоа е само момент може да те боли а може и не.Издрзи за потоа да дојдат на ред убавите работи.Инаку за неуспешните обиди мислам дека кај секого е така
Jas mislam deka krvarenjeto nastanuva i od stress potocno strav i misla kako ke bide prviot pat ama jas nekna bev na ginekolog i mi kazaa deka imam ranicka na grloto na matkata so bi mozelo da bide toa
Ако е стегната и неопуштена и мускулите се стегнати па затоа ја боли. Ако дечкото ја опушти и сама се опушти нема да има толкава болка. Не треба да ,,издржи", туку треба да пробаат да се опуштат со цел да ја намалат таа болка. Првиот секс не значи дека мора да е со присутна болка или преголема болка. Прбајте прво орален, пробајте потоа со прсти. Опушти се целосно. Кога сама ќе посакаш и ќе почувствуваш дека мускулите ти се олабавени, тогаш пробајте и со пенетрација. Најважно е да си опуштена и навлажнета.
Да во право си.Незнам зоштп го напишав тоа кога јас сум таа што поради лош прв секс сеуште неможе да се опорави
Здраво на сите Конечно по многу години страв од болка највеќе, вчера го доживеав првиот пат Не болеше воопшто како што очекував, некои 2-3 секунди и потоа ми беше убаво никаква болка Ама бев опуштена и цврсто решена, реков и да боли денес го правам нептово доста е веќе среќа не болеше многу Е сега прашањето ми е зошто кај мене не потече крв ? Дали е можно да не сум скината до крај или се дешава и да нема крв?
@tigrica92 И кај мене немаше крв првиот пат. 3-4 месеци после првиот пат ми потече крв при односи. Не би знаела зошто и како, можеби некоја друга девојка ќе знае да објасни. Имам читано дека кај многу девојки немало крв првиот пат и тоа е сосема нормално.
Јас се сеќавам дека немав крв (тогаш дечко ми не ми веруваше дека ми е прв... шта да ти причам ) , али имав некоја точка неколку часа подоцна.
Првиот пат од ко ме скина момчето немаше воопшто крв дури се посомнева дека сум демек као скината од некој друг и дека го лажам дека ми е прв.. и јас се почудив.. ко се вратив дома отидов да се истуширам и само шо се соблеков и гледам на гакичките капки крв... при секое мокрење ко ќе земев да се избришам после мокрењето на тоалетот повторно крв. И така околу 4-5 дена се по малку..
Здраво, ме интересира некој добар гинеколог за проверка на невиност затоа што дечко ми никако не верува дека ми е прв.. И колку би коштало прегледот??
Било кој гинеколог, нема добри и лоши за гледање химен. Ама би ти препорачала да го шутнеш тој шутрак од дечко, не те заслужува. Да му докажувам дека сум невина?! Сериозно? Да не си ја давам невиноста на аукција па сертификат за невиност да ми треба? Такви куртони не заслужуваат да имаат девојка. Оди утре и кажи му дека ти е 10ти и акни му ги клоците
Како прво тој дечко нека се социјализира малку,му предлагам да чита повеќе за околу сексот да си го збогати знаењето,и да му се разјаснат работите!