не немаш никаков проблем,само може вака...да мислат дека не ти е прв иначе тоа е нормално кај некои девојчиња како кај нас например
значи ако немаш крв, само проблеми ќе си напраиш ама не знам,искрено не ми е сфатлво, не знам зашто би го лажела! ете, си немала крв- си немала! па тој ако те проценил како што треба ќе знаел да те чита т.е да знае кога лажеш а кога не!!! дефинитивно не се замарај мое мислење!што сака нека си мисли ич нека не ти е гајле
Глупости! Па секое машко може да осете ако и е прв на девојката, наводно потесно било... Инаку, мојот прв пат... ептен болен со многу малку крв... али затоа вториот пат надокнадив!! крв до колена, и дупла болка...
Првиот пат немав воопшто крв, а чувството беше пријатно. Малку ми беше чудно оти имав читано дека прв однос со малку крв, но потоа прочитав дека се работи за еластичен химен. Болка немав никаква, можеби оти маж ми беше внимателен, знаеше дека ми е прв пат.
Кај мене немаше воопшто крв, може ли некој да објасни зошто е тоа така, велите дека хименот е еластичен и ќе пукнел на пораѓајот. Дали е тоа во ред? Првиот пат се исплашив си реков да не не е нешто во ред со мене.
и мене истото ми се случи, овај месец бев во Барселона и со дечкото имавме секс, нормално за прв пат но немаше ни капка крв. И сега кога се вратив не верува дека сум била невина ех ех
lele i jas isto .. nenormalna bolka mislam umrev i na kraj gleam nema ni kapka .. a neso citnav sea elasticen himen bilo toa i ke puknel na poragjajj???? strasno .. a moze na primer pri ginekoloski pregled?? [mod-kirilica:2vmlzyea][/mod-kirilica:2vmlzyea]
крв да и тоа многу поплава,болка да како голема менструална болка,страшно не беше затоа што и двајцата бевме неискусни,убав спомен.
Крв колку сакаш. Како да имало колење а не секс Не очекував дека ќе има толку крв. Божеееее кога ќе се сетам навистина имаше премногу. И после првиот пат за вториот чекавме уште месец дена Пусти страв! Таман ќе се решам и туп ќе се премислам. Се бркавме по креветот, се боревме никако да се случи Инаку ден-два после првиот пат, ја разгледувавме ситуацијата со прсти таму долу. И после секое чепкање гаките ми беа повторно со крв но тоа беа само по 3-4 капки.
не се секирај, јас прокрварев тек после кога отидов во тоалет. нема ништо страчно околу тоа. а тој зар толку малце ти верува ??
Jas pri prviot odnos nemav nikakva bolka nitu pak krvarev , do den deneska se prasuvam kako e mozno toa
И јас го имав пред скоро мојот прв пат...и крвввв многу многу многу и болка исто така мн силна, за следните пати ке видиме накнадно.... Туку сакам да ве прашам дали после првиот пат се јавува и задоцнување на менструалниот циклус бидејќи се секавам како низ магла дека сум прочитала такво нешто или не...? Не дека ми доцни но сакам да сум информирана...
Мене првиот пат течеше многу крв (цела бев лом) дури и др 2 дена ми течеше и тоа многу крв и по првиот пат касни некое време менструалниот циклус (барем така беше кај мене)
Секако дека не мора да искрвариш по првиот сексуален однос бидејќи можеби хименот ти поеластишен па искрварувањето да се случи на вториот пат. Мене ми се има случено тоа значи не искрварев по првиот сексуален однос туку тоа се случи по вториот пат. Така да воопшто не му давај на значење на тоа, морам да го искритикувам твојот партнер со кого си имала прв сексуален однос, не требало да го направи тоа без да разговара на таа тема со тебе пред тоа т.е. да те праша дали си подготвена на тој чин, дали пред тоа си имала партнер(искуство), дали би сакала да го направиш тоа со него, а не без да разговара со тебе да го направи тоа. Тоа е голема грешка за која ти влегуваш понекогаш во депресија, и затоа често се сеќаваш на тој чин и си гневна.