Тука сме и ние. Вечерва правиме точно 7 месеци и немаме заби. Се божем еве се гледа грепка ама не е тоа тоа. хммм ај потрајни ке ни бидат
Демек ако излезат покасно потрајни ќе бидат? Еве нас денеска ни излезе првото забче...9,5 месеци е бебече наше
Денес видов многу набрекнато непце и нешто како зрнце ориз кај и да е ќе боцне,па редно е На 4ти ќе правиме 8 месеци
На моево синче абе вода му течи од уста, многу се лигави и ужасно се нервира, се што ке виде бута у уста по 3 лигавчиња дневно му менувам зашто се жива вода, се надевам набрзо ке искочат
мамичкииии и ние добивме забчеее по долго чекање на 1 година и две неделии и тоа преку нок без никакви проблеми се надевам дека и другите така ке ни бидат без мака
И ние се придружуваме во клубот на ШтрбковцИ. Синко мој има 8,5 месеци и уште нема заб. Гледам не сме единствени и погоре мамички напишале исто. Јас се загрижив иако слушнав дека до година може да не никне ниту едно запче
Женски имаме скоро 5 месеци, и дали е можно на толку мала воздраст да излези запче и тоа не единичка 3-4ка некаде од страна или се има удрено ??? ептен е побелено, единичките сега почнуват да се качуват многу се лигави посебно ова последната недела а и ептен е нервозен...
Da se pofalime i nie... Koooonecno, posle 8 meseci go dobivme i nie prvoto biserce.Denes me grebna nesto dole,koga poglednav... Zaaapceee!
Sega da si praSame nesto: eve pred 3 dena ni izleze prvoto zapce i ottogas pa do denes sme so temperatura.Do 38 koga e ne prezemam nisto,a ako se kaci davam daleron sirupce.Malce mi e cudno da ima temp.otkako izleze zapceto... Mozebi dr.se sprema da izleze? Pak si e nervozna.kenkava,se budi noke po 100 Pati, grize se zivo,trla obrazi...help?
И ние го добивме денес првото запче Среќа батко помина без температури,ама затоа беше ќенкав и сеуште е и столицата му е зелена . А јас па се чудев што му е. Ми ги расцвета брадавките од цицање.Скоро 4-5 дена спие па се буди и цица на секои 15 мин. Каталина јас мислам дека можеби уште запчето не е убаво пробиено и затоа причекај барем 2 дена па консултирај се со педијатар телефонски. Незнам друго што да ти кажам ,дај боже да не е настинка
Pa ne e celoto izlezeno, na dopir grepka...mislam deka uste e uo faza na probivanje.Me zagrizuva temperaturata By the way cestito za zapceto,da vi se mnozat,so lesno da gi vadite!
Искрено, не верувам дека температурата е од запчето. Нешто друго е во прашање, можеби некој вирус. Давај повеќе течности, чајче, ц витамин. Не е исклучено да е од забот, ама не трае со денови.
Епа дојде време и јас да се пофалам. Добивме забце на тоцно 9 месеци. И сега ме интересира како ги цистите.
Јас мислам долните први никнуваат, барем кај нас беше така, сега нормално има и исклучоци, не мора да значи дека кај секое бебче е исто, може кај некои горните прво да никнат
Ајде да се пофалам и јас моето синче на 3 месеци и 18 дена го извади 1 то запче , сега за 3 дена ке наполни 4 месеци ама и фторо запче му распукува се осека како задерува можно ли е 2 одеднаш т.с разчика 1 ипол недела?
мојов се лигави мислиш чешма е,нервоен е,не јаде како порано,шишето го јаде н а 3 пати ,цели тупанци му се во уста,некогаш пробува и двте одеднаш,пролив нема,ама каките му се доста помеки од порано,температура нема ... ама е неподнослив ко свекрва . Да се надеваме на забчиња набргу инаку мав ни е работа.Имаме 3 месеци и 4 дена.