Не мачкам со ништо. Немаше ефект тоа кај бебе. Гребе убаво кога ќе излезе и со метално лажиче тропка. Интересно му е на бебе дозволува да му тропкаш така
Не сум купувала таква паста зошто реално не е потребна, ама знам дека има на Нук зошто ја гледав кога купував силиконска четка. Ако сакаш да користиш може, ама не ти треба. Ќерка ми е скоро 20 месеца, до скоро без паста и четкав заби. Нема потреба.
Дали сите бебиња почнуваат да се лигават во ист период или некое време пред да никне првото запче? Моето многу се лигави и нервозно става во уста се што ќе му дојде при рака, кога му ги чешкам непцата ужива и испушта многу интересни звуци (како на задоволство), а некако многу е мал 4 месеци и 1 недела е. Да очекувам во скоро време или подолг процес е?
Ако се лигави, не значи дека ќе никне запче. Еве малава од 3 месец се лигави, пика се во уста ама 8 месеци е нема ни едно запче. Иначе внук на 4 месеци извади прво запче, нема правило мислам.
Едното забче ни е до пола излезено а другото малку пробиено 7месеци сме дали им ги чистите со газичка забчињата или со четка што се става на прстот?
Чекај нека излезат Прашав стоматолог рече на почеток може и со стапче за уши натопено со вода колку да ја избуткаш храната. Можеш и со напрсток или четка
Маjки мислење и пoмoш.. На малата двата ќеца и се oдвoени (гoрни), првo сама си мислев дека какo штo ќе растат другите и тие ќе си се наместат и нема да и бидат oдвoени.. Денес една другарка ми вели дека сигунo има ресичка и на гoрната уста и пoради тoа и се oдвoени (немoжам дс препoзнаам дали има) нo мнoгу сум насекирана бидеjќи на дoлната уста имаше ресичка и jа сецнавме и сега пак да гo прoаѓам тoj стрес @Spidy пoмoш некаква мислам за oва беше стручна сo запчињава...
Сега ме замисли, бидејќи и кај моево се одвоени горните и исто мислев дека ќе се спојат кога ќе изнинкнат другите... Како изгледа таа ресичка, да го проверам?
Млечните заби треба да имаат простор измеѓу. Ако е преголем можно е да е од ресичката. Нема зашто да си насекирана, ќе ја однесеш на стоматолог да ја видат, ако треба ќе ја сецнат, ништо страшно.
Здраво мамички, Моево бебе има долу запче 3 или 4. незнам дали е можно да не е заб се мислам вакво нешто не сум сретнала...
Мајки каде можам да порачам колаченца за првите запчиња ? Имате искуство со некоја што прави и има достава за Скопје конкретно прашувам.
Мамички ние за една недела правиме 3месеци али малиов мн се лигави последниве две недели, а и кога фаќа играчка ја носи во уста, пробав до глодарка јас да му ја држам во уста ужива ја стега во уста и кога ја фвижам лево десно ужива исто.. Нели е мал за запче?
Постојат неонатални заби, што никнуваат уште пред да се роди детето, или кратко по раѓањето, ама вообичаено се напред. Провери убаво со чист прст дали е тврдо тоа што мислиш дека е заб, да не е само некоја бела наслага. Јас нарачав од Dekoracii Ivana M. лани и бев задоволна. Никогаш не е прерано за заби, огромен е периодот кога може да се јави првиот заб. Но вообичаено се лигават по неколку месеца пред да почне да излегуваат забите. Ќерка ми почна со глодалки на 4 месеца, а прв заб имаше на 9 месеца. Нема правило за тие работи.
Нашите беа од Topcookies, thecoociefactory имаат достава за Ск. Е сега и кај двете прашав кога нарачував, ептееен многу се чека, фул се со термини.
Нина од 3 месеци се лигавеше и стискаше нервозно со непцата, ставаше и става уште се во уста. Извади прв заб на 9 месеци, лигавеење и ставањето во уста се не се баш некој знак за запче али има случаеви кај што на 3 и пол/4 извадиле така да се е можно.
Моево исто прави од 3 месеци, еве го 6 месеци уште нема запче. Мислев на 4-5 месеци ќе извади колку беше нервозен и колку го чешаа. На моја братучетка на 3-4 месеци и никнале долните кецови. Се е можно.