Првите запчиња

Discussion in 'Бебе' started by mtb, Dec 2, 2009.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

дај боже да биде ама ние сме такви од два и пол месеци а од заби ни трага ни глас.сега сме 5 месеци.лигавици до земја,раце и нозе в уста и се што му е на дофат ама заби нема.

butterfly.mk likes this.
  2. fifi16

fifi16 Истакнат член

и моето почна да лигави уште на два месеци, и тоа многу, а првото запче му излезе дури на 7 месеци и после тоа за рок од 15-тина дена ни излегоа сите 6 запчиња што ги имаме, сега сме 9 ипол месеци а ни трага ни глас од друго запче... така да секое дете е различно :)

butterfly.mk likes this.
  3. Mama25

Mama25 Популарен член

За оние мамички кои имаат машки бебенца да знаат дека во некои случаеви покасно им никнуваат запчиња за разлика од женските.
    И мој батко еве за месец ќе прави годинка и има само долни 2 заба,абер нема од другите веќе 4 месеци лигави обилно да може двете рачиња ќе си ги бутне во уста,со апетит е слаб каши одбива сака да глода парченца ама со цице си напредува одлично. Цицкар на мајка :)

butterfly.mk likes this.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

еееее сега ме израдува.....агонијата продолжува :(

Mama25 and butterfly.mk like this.
  5. Mama25

Mama25 Популарен член

Затоа сме мајки да трпиме :) Ќе помине брзо верувај некогаш ќе ни фалат овие ситни маки во животецов кога нашите најмили ќе потпораснат :)

6. Lillian

Lillian Истакнат член

Мислам дека секое бебе е различно, без разлика машко/женско. Пример, братучетка ми има машко, првото запче му излезе на 3ипол месеци, а другарка ми има женско и дури излезе кога наполни 9 месеци. Ние имаме 6, лигавиме од 2 месеци и сеуште чекаме :)

7. diorsa

diorsa Истакнат член

Ќерка моја вчера ми крена темп не мнг до 38 ,,ама јас се испаничив.не сме настинати...па очекувам забчиња..гледам си ги става прстите во устата..и ми е нервоза. За колку време може да и излезат ??? од ваше искуство :)

8. Adina

Adina Популарен член

Внук ми десет дена се мачеше со запчињата.. Три дена температура креваше,а десет дена какаше :lol: по 7-8 пати на ден што иначе не е така..нервозен беше,се ставаше во уста..иначе имаше 6 и пол месеци :* :inlove:

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

ете го конечно....по три месеци постојано лигавенје и пиканје се можно во уста синока му го најдов првото запче на синко.фалаа богу без температура само малце повеке висенје на цице(денонокно).вчера се пожалив на оштетени брадавки во тема доенје а тој стегаше ли стегаше деновиве и ранички ми направил посебно на едната града.еве што била маката.
    сега да засукам ракави и да месам турте.повелете на благо.

Lillian likes this.
  10. xfactor55

xfactor55 Активен член

син ми има 3 и пол месеци и многу се лигави,,пика раце,лигавче во уста.кебенце...ама рацете обавезно...сите ми велат забче да не излезе ама јас мислам дека е рано,,,па сега останува да чекаме и да видиме...

11. Lillian

Lillian Истакнат член

Дали непцето пред да излезе запче се вцрвенува или останува бело? Цел ден плачеме, сега забележав дека на непцето има една црвена точка, која на допир ја боли, а ништо не се осеќа да грепка. Температура немаме, кенкава е последните 3-4 дена, па си мислам да не е запче, но ме збуни денес таа црвената точка.

12. macabela

macabela Истакнат член

Јас се надевам дека досега ви излегло запчето. :) Инаку нашето искуство е дека непцата се вцрвуваат и набабруваат пред да излезат забите. Тоа може да трае и подолго време. А кога ќе излезе бар малку од запчето може да се смири црвенилото но не мора. Белото е внатре во непцето, се гледаат забите под непцето. Кај нас првите две излегоа пред да наполни 6 месеци без многу мака но овие сега горните.....збеснува, се дере, вришти, сирото дете, а мама и тато се веќе за во лудница! :sweat:

Lillian likes this.
  13. auroraa

auroraa Популарен член

На малата првите две забчиња и излегоа на 3ипол месеци :)

Mama25 and Lillian like this.
  14. Lillian

Lillian Истакнат член

Сеуште немаме ништо. Црвената точка уште си стои, под неа од страна непцето е побелено на две запчиња, бебушка само плаче, вчера ја носев на педијатар, рече кај и да е ќе излезе, само трпение. И сега си чекаме запче, а може и две :) :*

15. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Нашите забчиња излегоја на 5 дена пред да направиме 5 месеци..........многу порано во споредба со брат и ама секое дете е различно :)

16. karak

karak Популарен член

да се пофалам ни излегоа запчиња горе кец лево па за два дена кец десно значи извадивме запчиња на скоро 10 ипол месеци и сме како зајко со горни запчиња. без кењкање, без пролив и температура ете така ги чекавме и дочекавме. сега му се спремаат кај и да е за ден два и долните се радувам посебно за секој заб и многу сме срекни со зајко наш :lol: :lol:

Mama25 and irenna like this.
  17. Mama25

Mama25 Популарен член

Мојот штрбко во петок направи годика и има само две забчиња долу. Ама затоа горе 3 одеднаш му никнуваат.Кецовите и левата двојка. Наѕираат кај и да ќе пробијат. Малку е нервозен и знае тук таму да добие зелена столица али не е страшно. Само ме шина од цицање,повеќе тегне неголи што голта ама ако мама ќе издржи :)
    Поздрав до сите зајковци :)

18. auroraa

auroraa Популарен член

Пρви ни излегоа долните два κеца(на 3ипол месеци), излегоа без ниκаκов пρоблем.
    Сега ни излегува гоρното κецче(на 4ипол месеци) и малата е многу вознемиρена плаче и што и дојде пρи ρаκа става во уста дуρи и ноџињата :) . Ја намачκав со маст но не ни помогна.

butterfly.mk likes this.
  19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

ние уште гриземе се живо,се бориме да ги ивадиме :D

20. Forko

Forko Истакнат член

Ние имаме 11 месеци и ни фалат усте тројките и две 4ки ама на пат се :) Друго се си имаме :rofl: