Го земав на Frezyderm,ама искрено не гледам подобрување..мачкам трипати Трлењето носе и додека спие можно ли е да е од забите? Значи и кога е будна ако и се спие трле нос очи,и откако ќе ја заспијам истото го прави. И ја држам во раце бидејќи одма се буди.
Имам пробано и дентинокс и фрезидерм, фрезидерм мислам дека подобро се покажа или пак тска се погодило незнам.
Мајки бебе ми е 4++ почна да ми се буди секоја вечер во 2 по полноќ и неможам да ја презаспијам до 4, кренкава е, става раце во уста, два дена ми има благо покачена температура до 37, долу кај кецовите има две бели точки но жлебињата не и се подуени, прво дете ми е и немам представа како и колку време би било до излегување на првото запче, дали температурата е нормална(нема симптоми на настинетост, расоблечена ми е само на боди на куси ракави).
Еве како изгледа кога расте заб одприлика инаку секое бебе различно време му треба. Температура до 37.5 е нормална кај бебе.
Bebevo mi e 2 meseci od skoro pocna ednata raka nonstop vo usta, se ligavi celo vreme meurcinja i plunka vadi. I dadov mini sofi zirafa ja utepa od grizenje, mene me grize koa stigne....neli e rano za zabi sto e so ponasanjevo?
Орална фаза…сега ќе почне се да лижи, рацете и двете ќе ги пика во уста и на крај ќе пробува и цела шака да ја стави…нема врска со запчиња, јас мислам мало е
ни никнаа први запчиња, дали уште од сега треба да ги четкам или кога ќе воведам дохрана? уште само цица.
Epa gladna ne e,probav cicka da butnam se nervira koa ke pocne da tece saka da zvaka samo, cucla nejke...smeski e sea ili si ja glea rakata i i se cudi ili vo usta ja buta
Мајки, колкав временски период поминува помеѓу вадење на долни единици и горни? На малата долните единици и излегоа пред повеќе од месец дена а горните уште не се. Што и да земе одма во уста го пика, да може мебелот ќе го јаде
Нема правило на колку време. Еве кај нас на 6м две долни единици едно по друго излегоа, поминаа 2 и пол месеци сеуште нема горни . За ставање во уста све тоа да, омилена храна и се чорапи деновиве
Mackate li nesto na nepcata? Mi dadoa da mackam demek pocnale da probivaat zabite a bebe 2.5 meseci nekako rano mi e. Nekoja krema na frezyderm,demek da mu pomognela na bebe
Леле исто ке прашував само 2 долни има никако да излезат други забчиња. Скоро 9 месеци ке прави од 6 почнаа да излргуваат два само и толку. Педијатар ми рече до сега требело да излезат и се замислив зошто ги нема....
Долните едниници на 6+, едната горна единица сега скоро проби, за 3 дена годинка правиме. Горе кецови двојки набабрени месец дена никако да пробијат сите
Ние сеа ја земавме кремата на 6+++ не гледам некое подобрување ќе ја сменам Сепак мислам дека сте многу мали за да ја користите
здраво на сите ако ома некој слично оскуство нека пише..малага ми е за една недела прави 6 месеци...три дена температура 38 ја носев на болница анти биотик ми дадоа два дена не ми пие млеко на АД е знаќи со несто благо да го правиш ластиокот со сила денес пиесе во 8 саваје и сега едвај да испие 120мл..не отвора ни уста за капки ни за вода проблем мие е за млекто оти ма кила малку ми крева и сега уште оба ми треба ве молам споделите искуство поз...