бебево цело време си ги струга забите едни од други (долни и горни кецови има), се плашам да не си ги изрони и наштети некако? звучи како камчиња да грицка.
И мојата последниве неколку денови такс прави Одма кога ќе почне земам и мачкам гелче или и ги масирам цели непца, седи ужива и кога ќе прекинам пак почнува со стругањето. 13м сме, горните единици и двојки пред месец да и искочија, уште не и се скроз никнати..
сега само што приметив дека и една горна двојка ѝ излегла, може затоа почнала да си ги струга во обид да се чешка таму. јас давам од оние гелните глодалки што се ладат во фрижидер, ама пак струга. и долната вилица ѝ оди нанапред.
Zdravo mamicki edno peasanje: bebus nedava da vidam dali ima zapce mi go trga prstot so jaziceto i si go krie cuknav so lazicka i se slusa cukanje mozno li e da e zapce! Fala vi 6+++ sme
Штом се слуша да и кај нас прво со лажиче па за ден два се баш убаво се гледаше сеа веќе е испрчени нагоре
Мајка,а дали сите качиваат тт кога им никнуваат забчиња и кога обично качуваат? Кај мојата мислам дека ќе излезе забче,долу кај единиците и грепка која фатам и тропка со лажица,ама тт нема,а лигави цело време,гризи,дури и напаѓа кога фати нешто .Можно и без тт да поминеме?
Малата сите заби ги извади без тт, лигавење, плачки, нејадење се тоа помина на ред но тт не крена ниту еднаш.
Ај ве молам некој со повеќе искуство да ми каже дали ова е набабрена жлебинка или вака е кај сите бебиња и дали е знак за запчиња? Сликава е од пред една недела, од вчера на десната страна има бело како отворче, не ми дава да видам убаво што е, и ако не е знак за заб, што може да е друго. Затоа што е ужасно неиздржливо нервозен, се буди на пола саат ноќе, не цица ко што треба, додуша и во четврти скок сме, ама мислам дека и не е само од скокот, да знам дали да мачкам нешто за да му олесни или да само да дишам длабоко И плус ги гриза рацете нервозно, пика се во уста, ама нели па и во орална фаза е и не знам дали се запчиња во прашање или не.
Мајки помош! Малава ми е 6++. До толку е нервозна што неможе да заспие плаче цело време, цица и истовремено пика прсте или некоја играчка во уста, штом го извади а е веќе задремана вришти и пишти плаче со затворени очиња. Цело време го стиска устето, прееска дури малку и се протресе цела така нервозно. Цела долна вилица кај 1 е бело, тврдо и набабрено ама нема забче. Сеа ве молам вас поискусните ова е од тоа што ќе излегува заб или нешто друго е во прашање ...???
Да спремни се веќе забчињата кај и да е ќе искочат. Може и денови а може и недели да се во прашање. Ќерка имаше подбелено на непцето кај што треба десното долно единиче да искача сма левото го претрка Излезе пред некој ден левото, не се гледа ама тропка на лажичка.. Да нарачувам колачиња или да чекам уште малку да се наѕира?
Оди некоја страна поназад на темава, имаа постирано слика од процесот на никнење на забчиња и колку трае отприлкка
Ја гледав, ама де ќе си кажам - запче е, после си викам - не е Ќе знам за следните, ќе бидам со искуство Вас да ви се редат ко бисерчиња
нарачај си, кај нас бабите одма се фрлија на правење колачиња штом тропнаа на лажичка. јас им велев да почекаме да пркнат убаво, ама не, не се чекало демек.
С Секако на сите што им пишав тек крај на август имале термини за колачињата ќе искочат цели до тогаш