Да се пофалиме, никнаа запчиња. Случајно вчера приметивме, едно цело, другото до пола. Како до сега не сме ги виделе, не знам.
Се оболев од овие заби. 7ми скок и температура 37,5 Вриште ко цел свет да и е крив. Се фрла, ништо несака. Немам сили веќе. 100 гр е јадена каша денес, цица како луда, цуцла џвака нервозно. Нека излезе веќе, не мо жам
Готова сум јас, а детево ко маче ми се направи, нервозно и стиска вилици. За глава и уши се фаќа, тегне уши, кубе коса. Страв ми е да ја ставам на вага. Што работа ќе беа, никако да се појават. Утеши ме дека брзо ќе помине ова. Ниту едно запче нема, 10+ е. Од скокот имаме уште цели 3ипол недели
Дури сега се стабилизира. Многу ми ослабе, само млеко сакаше да пие др ништо. По цела ноќ ми плачеше, мн тежок скок ми беше тоа жива ненаспана бев
Кога се смета дека се има забче излезено? Кај мојата некаде 2...3 мм се гледа белко,.мајка ми сега ја виде,вика тоа е тоа..имате забче. Долу се единиците ,ама еден е така повеќе.
Ника вади 2ки Доле само 200 грама качила за 1 месец а 70 цм е полудев со тоа нејзино не јадење а петок правиме 8 месеци
Devojki nie sme nesto nervozni, celo vreme dzvaka kako da jade nesto a nisto nema, ligavenje do nemaj kade, sve stava u usta buta a ne e gladna, dali se ova znaci deka mi vadi zapce ? Vaka vo usta nisto ne gledam, ne tropa ni na lazice koga jademe kasa…. Valjda ne e skok poso samo so iskocivme od 4ti, bebe e 4+++
Па можно е да почнат процесот. Со големата и излезе после два месеци лигавење и пикање што и дојде при рака во уста. И искочи на 5 месеци.
I mojava se ligavi od damna i toa baegi ama nz so i e so ova dzvakanjevo non stop ko da ima nesto u usta, i mecinja butka i krpcinja sto dofati pravo vo usta ide
Vadi 3 ki i 4 ki gore dole epten bolno .Mu se zatna noseto i dopolbitelno ne moze da spie od toa kapki takvi raboti ne pomagaat sto moze da upotrebam da mu ponognam kolku tolku.
Тоа се нарекува орална фаза и нема врска со никнување запче. Не постои бебе што не пика се во уста, едноставно така го осознаваат светот околу нив. И моето од 3 месеци се лигави, џвака, пика се од хартија до играчка во уста, па еве 7мессеци ќе прави и нема заби сеуште Моментално е во фаза на припремање на двата кеца долу, ептен се набабрени и се познава дека ќе никнат кај и да е. Најнормален процес е ова.
Точно на 11 месеци го извади запчето. Во врска со лигавењето, цело време се лигавеше од 2 месеци и еве го уште се лигави и нон стоп гризаше се и сешто.
Да напишам искуство за лигавење на бебчињата, мојата на 6+++ има извадено 6 забчиња, од прв момент па до денес никогаш не сум користела лигарник, не се лигави или едноставно знае да си голта лигичкиЧисто за пример дека секое бебенце си е различно и дека лигавењето и пикањето рачиња во уста и не е баш некој показател за тоа дека ќе се појави забче во скоро време.