Бебка ми е ептен нервозна, непрепознатлива веќе 4-5 дена. Се ја нервира цело време вреска и заплачува а непцата и се премногу врели и набабрени. Забче уште нема 7++ е. Може вака да прави од тоа што заб треба да вади?
Син ми е 8++ досега има 2 доле пораснати запчиња и горните кецови и двојки, сега гледам пак се лигави многу и тројките му искачаат баш вчера приметив па дали е можно наеднаш многу заби му никнуваат мачкам гел и глодалки ладни се правам што се може он е пренервозен среќа не крева тем. Ама душава ми ја извади. Веќе џвака и гризе уште пред 1 месец почнав со парчиња. Некое чаре друго освен тоа што пишав да ми погне има ли?
Sin mi e godinka no prvite 4 zabcinja gi izvadi na 3-4 maseci e sega mislam deka ke izvadi poveke zabcinja odednas. Ima li nekoj koristeno ulje za zabcinja? I dali ima efekt? Maliot e mnogu nervozen
Бебе има запче 7 месеци и некој ден, исто како и првото ќере Одма до него ѕирка и второто.. Не беше ништо посебно захтевна(освен што и се поклопи со настинката) а можда и Осанитот си ја завшри работата убаво
Гелчиња се мачка само кога му е отечено непцето и кога е пред излегување, не подолго од една недела. Честито забче,бели и здрави да ги реди.
Јас имам користено 50% маслиново масло и 50% растително масло од центарот за биоинформатика во Скопје, и да ти кажам право до сега 16 запчиња извадивме без проблем.
Мајки на малава долните 1 и се доста набабрени. Сеа гледам од десната страна кај единицата има напукнатинка накосо навнатре. Дали тоа значи да очекувам забче и за колку време???
Mene babite mi rekoa trebalo da tropka na metalna lazicka...mojata uste ne tegne usite ama ima denovi koa se unervozuvs valjda neso raste sto ja znam i cat pat i stavam gelce od frezyderm za zabi i se smiruva
Никна запче? Е орална фаза, и да извади запче сепак таа фаза си ја минува бебе, и кога ќе мирува од вадење запче пак се ќе пика во уста. Па ќе почне да бмрчи со уста уште толку лиги ќе биде