Оф и мојата иста е. Ушите по цел ден ги тегне, дури и со ноктето внатре буричка крв си пуштила. И оддеднаш две излегле, јас мислев едно Само со лесно да им излегуваат..
Исти сме и ние.Кога цица обавезно рачето кај увцето,црвено го прави,се гребе.Ние имаме 4 забчиња,ама изгледа и нови ќе имаме,многу е нервозна,ама баш многу. Си имаат мака,не им е лесно
Мене ми изгледа како циста. Често се појавувала кај бебиња пред да излезе запче, ништо страшно ќе исчезне.
И јас помислив да не е нешто такво. Ова е баш жолто. И жлебините не и се набабрени, обично се познава кога ќе излезе запче. Тука ништо нема, само ова топче е.
Можно ли е двојчето горе да излезе пред кецот? Долу две не се доизлезени, сега ова... баш ми е чудно, пишете искуства
Дали некој ја користи пастата без флуор на Нук, дали ја препорачуваат педијатри или стоматолози? Нашиот педијатар вели уште е рано за миење со паста (15м), но бебе има веќе доста заби и како да не се мијат убаво само со вода, има наслаги. Па јас на моја иницијатива ја купив, па затоа ме интересираат искуства.
Мајки тропна на лажичката , на прст уште не греба. Тоа значи дека има, да нарачам колачи или да почекам ???
@DELFINA81 и @firequeenn, денес и вчера гледам дека му се така побелени и кецовите и двојките горе. Можда решил наеднаш четири да вади, или барем во брзо време ќе бидат. Денес не ме остава ни да му ги видам, си има мака изгледа. Дај просветлете ме со тоа тропањето на лажичка
Можно е мајка и сите 4 наеднаш,тоа пд што имам тука читано искуства.Инаку во врска со лажичката ,со мало метално лажиче ќе тропнеш на местото кај што мислиш дека ќе има забче,ако има звук т.е ако тропка лажичето,значи дека забчето е излегло. Мојата почна и да чкрипи со долните и горниот еден најново и е тоа и по цел ден тоа прави
Леле и кај нас е исто со чкрипењето. Изгледа интересно му е, ново. Јас веднаш цуцла му ставам да прекине моментално и после ја тргам За заспивање ја бара претежно.
За чистење на први запчиња кај бебе е подобро напрсток - четче или напрсток - такво како крпче, да се земе? И паста треба да се користи или не?
Dobro mozno li e drugarkive gi prasuvam za vadenje na prvi zabi skoro site mi vikaat belo vino da i namackam? Strav mi e ? Stavate li vie taka i kolku kako? Ne znam sto da pravam navecer ic ne mi spie vristi nisto ne ja smiruva osven cice ama pak se budi i place