Леле не запчиња пеперутки ќе ми излезат мене драга Радо би ама верувај ич не сум спретна во кујна Фала ти што се сети
Така се пред да пробијат, за неколку дена или недела време очекувај забчиња, ми изгледа сите 4 се спремаат.
I nie imame zabce...edvaj doduse ne se gleda bas ama grebe i tropka Sama si se cudam sto radost imav za nesto sto sekako ke se desi koga togas
Здраво, мене ми ги донесоа гранулите Осанит од Бугарија. На нив пишува по 8 гранули на 30минути при силни болки на 15. Многу ми е тоа дали некој ги знае и како ги дава? Бебето има 6 месеци. И дали мора под јазикот на бебето да се стават?
На големата пред 4 г важеше таа доза ама толку често не сум давала, давав 3-5пати дневно. Сега пак имам за бебето ама на нив пишува по 2 гранули или 12 вкупно.Комбинирам со гелот исто осанит. Не ги ставам под јазикот туку во устата.Се случува некогаш бебе да го плукне.
Мајки не знам дали е соодветна темата за прашањето ме интересира за некоја добра глодалка предлог, освен Софи жирафата која ја имаме и не го интересира. Инаку до сега не ги ставаше прстите во уста сега му излегуваат нови запчиња и нон стоп му се во уста и се лигави мнпогу, па сакам да пробам со глодалки
I davam tetra pelena i ja buta vo usta Moze i da ja stavis vo zamrzivac malce ama mojata ni razladeni glodalki ne sakase cekase da se stoplat taka da ne ja turav
Пробај со овие од ДМ. И мојот не е некој фан на Софи и на мајка и Ама затоа вака глодалки со дрво, обожава, дрвцето си го глода А другата може да се олади и исто е одлична.
Фала ви девојки ова со тетра пелена прв пат слушнав ама ќе пробаме секако нешто па ќе видиме што ќе успее
Немам искуство, ама шо ми кажале финта, тетра или крпче ќе го намокрис и истискаш, ќе го врзер како во чворче и во замрзнувач. И така да го дадеш. Пробај може ќе има ефект.
Kerka mi prvi zabi uste ne izvadila ama prvi ke i bidat 3kite tamu e otecena, mozno lie prvi zabi 3ki? Neli obicno tie kecovite iskacaat
А можно ли е први заби горните кецови? Дека кај синко голем прво искочија доле кецовите, па горе двојките па тек после горе кецовите. А го гледам бебе сега набабрено е горе кај кецовите....
Здраво мајки, Бебушот е 2+ месеци. На жлебината забележав бело како забче, не гребе на допир. Има ли шанси да е забче или се работи за нешто друго