Од бугарија ако имаш некој да ти ги донесе или пиши во соба за доење има една жена што ги зема од бугарија па ги праќа по карго
Ме сепна сега. Денес прв пат дадов млечен производ и се радував дека нема реакција. Може и од тоа да е, ич не помислив.
Извини вчера само успеав да ти пишам без смајли без ништо и паднав кома.Така пишува гугл.Кај внук од млеко во каките му се појавуваа бели грутки.Можеш сега една недела да не даваш,после откако ќе се смири каката пак да пробаш, па ако е исто ќе се консултиташ со педијатар.
Ајде мамички со дечиња со запчиња дали му ги четкате запчињата или не, ако да, дали со паста или само со вода, ако со паста препорака за некоја
А си пробала ли млечно без лактоза , на алпско има и јогурт , млеко , к.млеко. Кај мене девојчето беше интелегентно на лактоза и од овие немаше проблем.
Аутокорект. И мене ми го корегираше интолеранција во интелигенција. Кога се читам отпосле, некогаш си велам не сум нормална, какви глупости ми има изнапишано..
го мразам! Стандард се глупердам заради него Ама сеа морав да го поправам каква интелегенциа на лактоза човече , болка у очи реченицата
Da,od prvoto zabce. Jas koristam na nuk silikonski naprstok od dm go zemav. Vo paket so pasta e ama stomatolog mi ima kazano nema potreba od pasta so voda dovolno e. Ako sakas pasta bukvalno zrnce oriz treba da stais
Мајки во фаза на вадење на заби сме. Прееска мачкајќи гелче наидов на ова. Цврсто е како коска, чука, ама не е можно да е толку назад заб. Досега нема ниеден никнат и стварно не знам како треба да изгледа. Се надевам дека ќе успеете да видите нешто оти не дава да го чепкам, не можам поубаво да сликам.
Некогаш знае да излезе т.н. млечна циста на местото каде што подоцна ќе му излезе запче. Пиши на Google - Epstein Pearls. Не мора да значи дека станува збор за тоа, само претпоставувам според сликава
Бебе е 3 месеци и 12 денови. Од раѓање бутка раце во уста, ама во последните 2 недели многу повеќе, некогаш цели раце, некогаш со едно прсте се брцка по непцата. Башка многу повеќе се лигави. Знам дека е мала, ама пред недела дена и' ги испопипав непцата, немаше ништо. Денес многу плачеше, ми привлече внимание нешто во долното непце, видов бела линија и си помислив "зарем се има изгребано по непцето со ноктињата". Пипнав, кога осетив остро! Остро по целата линија, а особено 2те ќошиња. Зарем е можно запче толку рано? Еве една слика, не се гледа многу, тешко е да се фотне:
Мајки кажете знаци на вадење запче. Ќерка ми е 4+, тегне уши, бута цела тупаница во уста, нашите раце ги носи накај уста да ги бута, лиги течат на сите страни и секако вришти многу. Јас мислев од скокот и остана вриштењето ама да не е заб? Можно е на 4 месеци да излезе прво запче?
Мамички имаме забче уствари сите 4 ги извади наеднаш. 2те горе и двете доле. Релативно лесно, неколку вечери со плачки и офкање заспиваше и во ноќ се будеше со офкање. Дентинокс гелот и помага многу. 7 месеци е иначе. Ме интересира дали и други извадиле вака 4 запчиња наеднаш?