Кај мојот долните два излегоа прво, а одма потоа (само што почнаа да му грепкаат долу) четири горни наеднаш.
Znaci 6 odednas? Bravo! Mojata gore 2 po 2 vadi i so temp, a u gradinka ke odi demek. Use na vleguenje ke se razboli
Да... 6 одеднаш ги извади. И само што ги извади почнаа и долните двојки. Пауза ич не направи. Тројките горе му се потечени одамна, изгледа ќе ги извади и нив за брзо. Абе какво браво, може и од тоа не пројаде детево ич.
Кажи! Еве и ние со јадењето сме турни ме да кинисам. Кога почнавме, се засили викам еј супер. После и натекоа непцата и нејќеше ич да јаде. Па и се смири, пак се разјаде. Еј викам супер. Ама кратко траеше. Како почнаа да и пробиваат, еве ја уста не отвара. Ја боли и јадење . Се надевам ќе праи пауза до двојки и тројки, барем да си јаде
Сите ли заби никнуваат со нејадење ? 5-6 лажички јаде и затвара уста. Пробав парченца исто прави. За 2 месеци 4 заби никнаа, сега петти е на ред. Мака со нејадење откако никна првиот заб.
Nie do sega nemavme nekoja maka ama zadnjive 2 dena samo frlam jadenje. Gornata dvojka i ostana use malce ama nervna e samo grize nesto. Mi ide rebra da i dadam da gloda
Жени, пред да излезе заб како изгледаат непцата, на моево му се подуени непцата кај двојките доле како планинчиња има на тие места, а кај десниот кец доле се гледса јако бела цртичка ама не е подуено непцето.
За првите два кеца доле исто немаше никаков знак и мака, ама откако излегоа проблем стана јадењето. Па се настина, па излегоа горните, и така мака мачиме, сега ковид, двојка горе чекаме и 6ти скок. Јадеше убаво само дента кога качи температура, сега грло дали ја боли, забот ли е проблем појма неам ама се нервирам кога не јаде.
Приметив дека никнало прво запче. Штонда очекувам, што да купам, гелче некое? Треба да му ставам онака? На колку време и кое е најдобро? Како да му помогнам полесно да помине? Му купив и Осанит гранули ако ептен го боли. И кажете ми кој прави убави торти за прво запче? Значи не барам мислење дали е тоа претеризам или не, туку препорака барам.
Isto, za jadenjeto mi e najkrivo...na jabolko,biskviti i pavlaka saka da tera. Top si jadese so merak i sama i da i davas sea treba da ja lazam da i butam sto se vika a ic nejkam taka...zadnjive den dva so hipp smoka se laze taa ja mota te u raka te u usta u meguvreme jas butam lazici Ne cuca ama iam stavano glodalki vo friz ne gi saka se zbunuva od ladnoto i gi vrti delot sto e silikon go griza. Tetra i peskirce mav gi prai i kockine podloga sto se. Socuvav edna ivica od niv i taa i ja davam
8+ сме, уште нема запче, ама во уста става буквално што стигне и нервозно ги чеша непцата. Камистад, мундисал кратко делуваат, по пола час пак почнува како улава да гризе, и по кенкава е… ама запче нема на повидок. Инаку во сон ми цвили неколку дена, си викам дали можеби и во спиење ја чешаат…. Софи жирафата без глава ќе ја остави