Здрави и бели како бисерчиња да и бидат Штом излезе првото запче можеш одма да почнеш со миење. За почеток можеш со тие мали четчиња што се монтираат на твојот прст, а веќе кога ќе има повеќе запчиња можеш да купиш четка со меки влакна, погодна за мали деца. Спојлер јас оваа ја користев и пред да има запчиња, во почетокот од млекото и беше бело јазичето па педијатарот ни го препорача
И јас мислев така. А знаеш колку мами има што чим почне да се лигави бебе тврдат дека се забчиња. Имам блиска пред 4 месеци слики, колачиња ова она, идам на повојница кога бебе беше 6 месец гледам бебе штрбаво. Ми беше не згодно да прашам ама сама кажа дека бебето почнало да се лигави и да ги става рачињата во уста и одма опаа забче.
Мајка и кај нас е нешто слично,месец дена еве уште нема запче. Јас ја мачкам дентинокс по потреба и одма се смирува исто многу плаче на моменти раце јаде,уши тегне. Сега кога ќе ја сетам одма ја мачкам
Мојава почна од 3 мес да се лигави и да бута се во уста. Го прашав тогаш педијатарот ми рече почнуваат непцата да и се оформуваат.
Исто и мојава, веќе еден месец е се тоа па секој ден се објаснувам со мајка ми дека лигите и се од тоа што во тој период започнува со интензивна функција на плунковната жлезда а рацете ги пика во уста зошто ги осознава во тој период и дека и е интересно.
Хахахаха и јас за ова мислев дека тогаш одприлика ќе извади дека брат му на 4 ипол имаше ама ете нема. Само изразени симптоми и благо потечени непца.
Каде мама може вакво четче дс најдам? И како се користи, само четче? Кај нас веќе ѕирка нешто белко .
Јас го порачав од Амазон, ама можно е и во ДМ да има. Лесно се користи, го редиш само на прстот и полека ги четкаш запчињата и непцата. Ако не можеш да најдеш исто ,можеш и од другите да земеш во ДМ Спојлер
Осетив на прст дека боцка нешто, тоа значи веќе ќе никне кога и да е? ама нема ништо на видик , сега проверив т.е не ми дава да видам поубаво ама на прст осетив ко да има боцка ... И со колачиња кога нарачавте? И од кои сте задоволни?
Мајки пред да пишам 3 пати погледнав убаво и се чуствува на допир првото запче а малата е 3 ипол месеци. Нели е рано? И тоа вади тројка доле. Нели требаше прво кецовите?
Мајка види убаво да не е двојка, инаку нема правило, мојата извади пред 4месеци така да не ви е рано.
Колку време треба да изникне цело после боцкање? Има и кај нас запче, грепка и боцка, затоа вриштела по мама завчера вечерта
За една недела ќе се гледа убаво цела линиичка од забот, а цел заб за околу месец никнува. Да се редат бели ко бисери
И кај нас имаше вриштење овие два, три дена. Мама си помисли да не е поврзано со почнувањето на работа ама сабајлево видов две линии доле на непцето. Вака се рачуна дека веќе имаме заби?
@Mom's_life фала мама Па јас рачунам, чим проби тоа е тоа. Синоќа пак вриштење имаше, иде второто изгледа