Majkii predlozete kolaci za prvo zapce? Sliki i od kade bi mozele da poracame. I za sinko i za kerkickata na drugarka mi... Najverojatno dvajcata istovremeno ke vadat, isti simptomi imaat, mojot 5++, na drugarka mi 6+
Конечно после толку мака излезе првото запче и кај мој бебуш @brm_brm те читав дека сама ги правеше колачињата со калап од кад принт, па им пишав и јас да нарачам. Ме прашуваат која големина и висина па пошто немам појма, да ми кажеш ти?
Мајки два ипол месеци сме, деновове почнаа да и течат лиги и раката да ја става во уста, претходно не ја ставала. Инаку цуцла користиме. Дали тоа значи дека ни расте запче ?
Женски симптоми за запче? Се надеваме дека тоа е причината за врискањето по цееел ден веќе една недела... А воопшто не можам непцата да му ги викам за да одредам, ниту па не знам на друг начин како да видам... 5+ е бебе Едит, успеавме со мм некако да сликнеме... како ви личи?
Јас му мачкав камистад за секое запче, многу плачеше кога му излегуваа. 2мин после мачкање се смирува
Мајки 4+ месеци сме од 2 месеци рацете и се во уста. Сега почна да се лигави , да вришти , да одбива цицка , а кога и ги чешам непцата со прст ужива. Рано е уште за заби , ја прашав матичната дали да земам Osanit да си го имам дома за секој случај , таа ми вели вадењето заби е процес и секое дете мора да помине низ тоа , ништо да не и давам ниту да ја мачкам. Сакав барем килибарно да ставиме , таа вели ништо. Да побарам второ мислење? Не сакам да ми се мачи бебето
Можеш Осанит или некое гелче како Генгигел или Дентинокс за ублажување на болката. Килибарно ѓерданче не ставај, не е воопшто безбедно.