Мене ме советуваше педијатрот да му ги мијам еднаш дневно со паста 0+, едно зрнце на четката и нежно колку ќе дозволи. После тоа за плакнење ме советуваше да дадам вода да се напие, нема врска што ќе ја голтне секако ставаш ептен малце и не е штетна. Морам да признаам јас не сум баш редовна ама ќе почнам Всушност повеќе за да се научи и да стекне навика за понатаму мислам дека е работава, незнам Патем едно прашање, по ред ли излегувале заплињата до сега кај вас? Јас ги чекам горе кецовите, навабрено е само абер немаат, а двојките веќе му се излезени гребат. Како ѓаволче ќе биде со двојки само
Само да ви се пожалам. Долните кецови излегоа наеднаш, не ги осетивме. Али горните, се гледа дека се набабрени, дури и како испакнато има, ептен малку фали да пробијат, али нѐ уништија. Имунитетот му падна, фати некое вирусче, со температура, со дијареа, со пиштење по цел ден. Никад да не се повтори ваква мака. Ми се измачи детето. Само квиче со денови, гриза сѐ што ќе најде, се гледа дека му е тешко, а никако не можам да му помогнам.
Исто, исто а имаме веќе 5 заби.. Ние сме од понеделникот со температура, крвна слика добра црп мирно , па чекаме сега од брисевите резултати.. Се изнамачи душата ептен
Ние сите 3 ги осетивме. Таман реков готово искочија ќе одмориме до горните кецови двојка и искочи пиштење плачење не спиење, таман се гледаше крајот ете ги горните два кеца, станати пред 4 легна во 15 до 6 во 7 ипол до плачки стана ја прилегнав до кај 9 на цицка ме уби клоцајки гризејки и тегнејки. Само повторувам ќе заврши ќе заврши. Ама изглеа бардовци за мене ќе биде. Од мај месец сме вакви
Нема врска месеци некој порано некој покасно, мојава у месец дена 3 извади и еве двата кеца горе и се набабрени. Секое дете за себе си е и со вадење и со редослед
Dobar den majki da mi kazete dali moze od vadenje na trojki da mi kace temperatura a inace drugi simptomi nemame samo malku pokacena temperatura dali e mozno od zapcinja sto da pravam dajte mi sovet
Од запчињата му паѓа имунитетот и качува температура. Разладувај го, давај далерон или парацетамол, мокри чорапчиња и ќе спадне. И моето имаше 3 дена темп, до 39 доаѓаше, после спадна и еве сега истера 4 запчиња.
Zdravo majki. Bebvo na 12m mi gi izvadi prvite zabcinja naednash. Sega sme 14+ i ni traga ni glas za drugi zabcinja. Pa sakam da ve prasham dali nekoja majka ima iskustvo so kasno vadenje na zabi?
Кога им никнаа долните двојки на вашите бебушки? Горе и двојки и кецови ги извади наеднаш, таман се смири, овие неколку дена почна неконтролирано да вришти, ништо не сака да прави, не сака да јаде, само на цицка висе и како да се повлекува во некој друг свет, не дека цица стварно... Можно ли е да вади пак запчиња? Има 10++ мес.
Долни кецови на 5м, горни кецови на 7м, горни двојки на 9++, сега на 10+++ му излезе една долна двојка
Majkicki dali e mozno ova belkoto pozadi da e zabce? Nekako grebka ama od vnatre jas go ocekuvam deka treba taka gore da e a iva mi doaga pozadi ili taka e kaj bebinja...poima nemam kako treba da izgleda ako nekoj znae da me prosvetli
Бебе 5 месеци, кај долните единици набабрено, мислам дека вади запчиња. Вообичаени симптоми лигавење, ставање прстиња в уста. Општо не е нервозна, се храниме комбинирано доење и ад, но почна да ме загрижува моментот што не сака да пие млеко, воопшто не ја фаќа цуцлата, само ја гризи напред на непцата. Дали некоја мајка се соочила со вакво нешто и дали се средило по излегувањето на запчето?