Колку креваат температура бебињата кога вадат заби? 10++ сме, пред 3 дена ни излезе првото забче нрмавме темп, но пиевме антибиотик сируп па затоа си мислам дека не крена тогаш, еве денес имаме темп, го прекинавме антибиотикот.
Моите не кревале од заби Т никогаш.Сега малата извади 3 наеднаш без температура.Веројатно вирус има фатено некој,поради намален имунитет кога вади заби.
Ќе провериме утре кс. И дадов сирупче денес, ја истуширав 2пати, спуштивме но вечерва пак имаме 38.6 Само да не ни е за сите заби вака, кај ни е крајот
Од кога се мијат заби со паста? Ни дале гратис некоја Орал Б со Памперсот пишува од 0 до 2 год. Мие некој со паста? Како кога бебе не знае да плука?
Јас со вакво и ги мијам Ставам малку паста една точка, па после со водичка и ги поминувам и доволно е (мислам дека не е страшно ако голтнат, за бебиња се пастиве). Јас на Чико земав.
Не планирам да му мијам заби со паста додека не потпркне. Ми нема смисла. Сега мислам дека е доволно да се учи да стекнува навика за хигиена.
Првите две ги извади на година и една недела Сега гледам наеднаш му излегуваат двете горни на година и три месеци Прв случај ми е малово со касно вадење заби
Dali nekoja majka ima. Koristeno osanit grsnuli mi kupija od germanja ama neznam germanski. Da mi kazi po kolku se davat dnevno.. I pretpostavuvam se davat samo koga e processot na vadenje..?
Не знам дал е за тука прашањево, флуор давате на бебиња и во која форма? Инаку, сега 5годишен бато извади прво забче на 11 месеци, па го чекавме второто после роденден, пресмешен беше само со еден заб тогаш си мислев дека ако пораснат подоцна подобро ќе ги исчуваме, нема да се расипуваат. Little did I knew На малата сега на 6 месеци долните два ѝ излегоа, со температура измеѓу ама заради ковидот. Инаку, во една прилика на Телма 0м+ не памтам кој педијатар беше изјави (парафразирам) дека не креваат бебиња од заби вадење температура, најверојатно од тоа што гледаат сѐ и сешто успат ќе закачат некоја гадуринка (вирус, бактерија) па телото реагира со покачена температура. Инаку, зголемена телесна температура можела да придонесе до вадење заби. Ова во предвид, првото дете не беше баш некој глодач, и тоа што глодаше беше стерилизирано, температура првпат крена на 14 месеци, и забите доцна. Малово на 3месеци беше со настинка, на 6 со ковид, забите порано. Софи жирафата секаде шета, па во муце, прстите на мама, сѐ шо ќе ѝ дојде мора да се проба. Може па случајно, шо знам..
Majki si poplakav od srekja, napraviv kolacinja za prvoto zabce, so ogled na toa kolku se tresev celata od srekja, trema, vozbuda dobri ispadnaa. Se raduvam kako malo dete, da si gi nizi kako bisercinja beli, da mi rucka blago i solenko i da i bidat cvrsti i zdravi. Odam da dozemam fondan neznaev kako se koristi pa malku gi utnav ovie ama ke pratam slika na kraj od site.
Мајки дали ова се заби? И колку време пробиваат отприлика? Фативме Ковид и од вториот ден детево почна да вика, да плаче со огромни солзи, а веќе температура имавме од вирусот. И се исплашив многу дур не видов дека најверојатно растат заби па се поклопило точно со вирусот. Исто така не сакаше да јаде воопшто… 3 месеци сме.