Мајки бебко ми е скоро 5 месеци ... до пред една недела си беше бајче , си заспиваше сама во креветче, дневни дремки траеа по саат-два, а сега почна навечер да се буди на 2 саати , потешко заспива , повеќе бара држење во раце, дневни дремки по пола саат (да напоменам дека не сме во скок ) Дали е можно запчиња да вади чим вака се понаша ?
На бебе, непцето кај што треба да излезе забче, само од десна страна, му е отечено во однос на левото непце. Гугл вика просек за 8 дена избива забче. Трие нос уста се тегне деновиве, мислев дека е настинат дур не го приметив непцево драстично отечено. Има некоја со слично искуство?
Toa si go golta ne e opasno pretpostavuvam inaku nema kako da isplakni usta i da go ispluka premali se.
Дали е можно поради заби бебе да ја врти главата лево десно, вака поспоро? Од вчера почна. Црвено не гледам ништо, ама ми ги зима прстите и ги гризе, и нормално екстра кенкава е и се буди во 3, 4 и не спие.
Да..имаме многу пати пишувано на темава...барем кај моето еден од симптомите беше вртење на главата така лево десно и будење навечер со пиштење
По некое непишано правило после долните кецови кои се следни? И колку време после првите доле би искочиле вторите?
Би требало сега горните кецови. Кај нас точно после месец дена. На 7м ги извади долните, на 8 горните… сега сме 9 и еве се мачиме со двојки
Без. Јас земав Weleda, ама можеш било која што е без флуор за деца бидејќи не знаат да плукаат и ја голтаат.
Смеам ли да дадам пола доза Ефералган за смирување? Прежална е, многу плаче и никако не можеме да се успиеме.
Здраво мајки. Моето бебе има 2 ипол месеци,почна многу да се лигави и цело време прстите во уста ги чува и кога цица ептен немирно цица. Рано е ама дали може да му излагаат запчиња?