Мене големата секој заб со температура, кашлање и безбоен секрет од нос го вадеше. И тоа 2 недели пред да излезе заб почнуваше да крева температура. Еднаш или два пати може да е случајно, ама секој заб не би рекла. И кај нас педијатарот викапе не е од тоа ама па ништо друго не и беше а и не е болежливо дете па да речеш настинка
Епа ете. И мојава исто ништо друго не и е. Ноќеска не сакаше да спие. А денес ми е многу плачлива ми дојде како топла мерев имаше малку температура покачена. Извади второ запче. Друго ништо нема ама плачлива е. И со спиењето е крш.
Тоа е Ајде ќе помине. Мојава па сега еве ја само со ги шмука непцата и се лигави. Неможам да ја достасам со лигавчиња. Дур сум го ставила жива вода и е ама уште е на 2 запчиња. Другите гледам набабрени се ама па со месеци се набабрени. Секој различно го поминува вадењето запче
https://instagram.com/domasniukrasenikolaci?igshid=YmMyMTA2M2Y= Јас од тука ги нарачав 55 ден , супер беа , 5 дена чекав ,по карго ми ги пратија
Веќе нарачав јас ама кога ќе видиш исто доаѓа вака ќе платам 700 мкд а и 550 плус 150 карго 700, исто ми се фаќа .
Температурата е од што ставаат се и сешто во уста пред избивањр на запчињата и можно е да добијат вироза а некојпат и некоја бактерија но не е од самото никнење на запчето....малку стручно
Ќерка вади 4 заби наеднаш, кецови и двојки горе. Дентинокс не помага. Што користите вие? Мада мислам на 4 заби ништо нема да и помогне. А ја боли, се треска од земја
Ние фрези дерм мачкаме за 2ките горе ама мислам дека не му помага нешто многу. Една пријателка моја даваше 2мл бруфен сируп на бебето заби кога вадеше па викаше дека помагало
Ние одвај извадивме едно врвче на двојка долу десно а сме 9м. Јас го користам гелчето на Гингигел за бебе и е на база на хијалурон....мислам дека помага колку толку
Мами, после колку вашите бебенца од првото запче го извади второто? Ние сме 6+ Пред 3 дена извадивме првво запче, цела недела имавме благо покачена температура 37,4-37,6 и не спиеше ноќе Сега пак почнува така да прави, дали е можно пак да вади Др запче?
Синко извади 2 запчиња доле едно по друго. Сега следно се горе ли? И ќе забават или бргу излегуват и тие?
Ќерка наеднаш ги извади долните 2 без проблем, горни 4 еве веќе 2 месеци ги вади, непцата и се ужас. Меѓу долни и горни кај нас имаше неколку месеци разлика ама па и касно и излезе првото запче ако има некоја врска појма неам, на година извади прв заб
@Annath Или друг со искуство ако може да ми даде совет. На малата првото забче вака и стана, од внатре е цел црн. Иначе другите сите и се здрави.Од што може да е?
Здраво на сите! Ние сме 14 месеци предвреме родени. Имаме две двојки горе и два кецови доле. Денес почнал наеднаш да плаче да не прекинува си дојдов од работа раздразлив многу плаче цело време нејќе да јаде видов дека кецовите му се набрекнати ама пак од паника отидовме на клиника докторката го виден ау вика лом кецовите ќе излезат и заврвенето грло. Немаше температура. Ни дадоа блокмакс за болката. Дојдовме сома почна да е топол му измерив температура37.4 беше. Може ли да качува температура од забите и така наеднаш да е плачлив и да нејќе да јаде?