Можно е, барем кај моите нема правила. Ќерка на 2год ги имаше сите заби извадено, прво запче извади само што наполни 4м. еве го третово има 8м и доле има две а горе има 4 (кецови и двојки) и тоа веќе цел месец ги има убаво му се излезени, а веќе гледам и доле двојките ќе пукнат кај и да е.. а да и први што му пукнаа беа двојките горе па после 4-5дена пукнаа кецовите
Сега видов, година и 7 месеци пишувало, мене ми се виде 7 месеци. @Marsic Се согласувам со @NNK19, oколу 2 години никнуваат петките.
Мајки дали сте давале сируп за болка за преку ден? Знам дека вечер за спиење се дава и докторката ми кажа дека можам Блокмакс, ама малово од сабајле многу ми плаче, вади горни кецови и ептен го боли.. Не помага ни гел ни гранули па се мислам дали да му дадам сирупче, искуство некоја мајка?
Zdravo, posle kolki vreme od prvite zabi treba da izlezat gore? Ima nekoe pravilo? Na8m izlegoja prvite zabcinja a sme 12+ seuste nema drugi
Мундисал не е за бебиња, не го користете за таа намена. Има гел за десни, или па дентинокс, било кое, само не мундисал.
Како миете заби на бебињата? Бебе е година и три месеци, порано успевав некако да ја излажам со играчки, сега не можам никако да и измијам заби. Ја зема четката, ја гризе, не ми ја дава... зедов уште една четка за да ја четкам додека си игра со другата, не и не,џабе
Пробај пред огледало да ги четкате заедно. Таа своите,ти твоите. Па потоа таа твоите ти нејзините заби пуштете и песничка за забче за да се опушти.
Кое гелче за непца ви имало највеќе ефект од искуство ? Со првото користев на Фризи дерм и поминавме ок , но сега не гледам никаква корист кај малото, незмам какво друго да барам
Само Дентинокс имаме пробано, ама исто како ништо да не сум му намачкала. Треба да пробам некое друго очигледно.