Majki i jas sum zagrizena 11 meseci sme eve tek sega pocnavme so gornite zapcinja da ispagjaat. Nervozna e place plus i so zeskovo samo na dva obroka sme i mn pie tecnosti. Jas mislam spored mene deka nema potreba od zagrizenost posto doktorkata mi rece dobra si e so kilaza se na koj mu se jade na vie zestini sokce cajce vodicka okey i lesna hrana.
Imase i po Fejzbuk grupive sto nosat zeni od Germanija Ili ako imate nekoj sto odi natamu da vi donese.
Мене ми испрати Фросина Ефремова така на фб е потпишана тука излеа некој ми кажа, носи од бг лекови жената.
Фала мајки, видов дека е хомеопатско лекче па земам за мене од овде една девојка. Дали некоја мајка има давано Abc комбинација и Chamomila за вадење на заби?
Кај нас излегоа. Прво излезе долу 1ца и одма после горе 2ка. И тоа еден по друг во 2 дена. После излегоа горе единиците па другата 2ка и на крај долу единицата. Се изначудив
Ај тука ќе препрашам може е посоодветно,може од вадење на запчиња да е црвено под јазичето до непцата? Сега видов бебе мислам спрема доле 2 запчиња, отечени се и како бело се гледа ама не грепка уште,сега видов дека доле му е црвено многу. Не знам дали е од вакцините или од заби? Еве најдов на нет слика зошто моево не дава да сликнам хахах Кај што заокружив таму му е жар црвено
Zdravo bebce pred 10dena izvade zabce dolu,e sega od vcera ima temperatura 37,a denes najmnogu stasa do 37.9,mislam deka ke vadi uste edno zabce,dali davavte neshto za temperatura?Se somnevam da ne e nastinata ama si jadi super samo sto e kemkava i temperaturava...cas se smee,cas place....
Не се дава ништо додека не крене 38.5 и повеќе, расоблечи го по боди, можеш да го истушираш со поладна вода не ладна, млака без да му ја квасиш главата и така во бањарче да се исуши. Ако крене повеќе од 38.5 дади лек за спуштање темп. За забите давај ладно да глода, глодалки во фрижидер, пешкирче натопено со млекце па замрзнато најмногу му помагало на моево.
Мајчички дали некоја од вас има пробано aloe vera activator (слика подолу) или aloe vera jelly за болка при никнување на запчиња? Ми го предложија ама се размислувам дали воопшто смее да се мачка тоа. На Алое вера фб страната ми кажаа подобро било тоа jelly. Имаме 9 ипол месеци имаме едно запче со мака извадено и сега изгледа вадиме уште едно .. Користиме осадент и frezyderm гелче.
@Annath @Spidy @DaisyDream ве молам дали некој знае што се точкиве на непцево на бебето? Четкав, не се вади. Гризеше печена пченка претходно. Кој заболекар гледа бебиња да го однесам?
Што се точно не знам да ти кажам, ама ако е тоа што мислам се работи за пигментации на гингивата. Имам другарка од 32 години што цел живот го има истово исто на единица горе, и сум видела неколку пациенти со истото. Освен естетски, не е никаков проблем, ама не знам ни дали има решение. Можеби ласерски кога ќе порасне. Сликата е од другарка ми, ја познавам преку 15 години, исто и е цело време, го има од дете.
Малце матна ми е сликава, ама на подливи мали ми личат по бојава (модринки). Можно е ако потвдо грицкала па да ја повредила гингивата. Ако можеш пушти уште некоја слика.
Храна испадна, од печена пченка црното. Од едното непце излезе, од другото почна да се крева. Пишувам да знае и др мајка ако се случи да не се вади од памет