Дали може од заби да и се растече нос прозирен секрет како вода,плаче и тт дига? Не јаде и не пие течности. Спие по 30 мин и одма се буди,со вриштење.. Ја пипкам отечени непциња,не знам дали вади 3ки или 4ки.
Да. Затнат нос, или сосема проѕирни мрсули, и температура до 38. И тоа со вриштењето исто. Пробај локално гелче, на моево многу му олеснува после мачкање.
Мајки, дали ова значи дека ќе излезат запчиња? Бебо е многу плачлив, не спие ич, некогаш се буди со плачење, некогаш плаче по цуцлата, синоќа за прв пат ми ја стегна брадавицата со непцата незнам како да објаснам ама многу беше непријатно..прво бебе ми е па не сум сигурна дали се заби во прашање или е рано?
Најверојатно се заби , ама немора да значи дека веднаш ќе излезе забче. Еве ние сме 7м а веќе 2 м е вака и повеќе набабрени жлебини , гризе , пика прсти и се што ќе стигне ...а се уште нема забче
Сте се соочиле ли со кариес на први заби. Пола заби има, а веќе се со кариес, дури недоизникнат цел заб со кариес е, а храна со шеќери немаше внесувано ни сокови.
Мамички да прашам од бугарија осанит за заби што е да земам гранули или маст? Дали има некоја што ги користела и помагале? 5месеца сме со глодалките гриза и тегне цели глодалки со лиги раце лиги башка ладни и доле на брадата исфрлани со точки ситни црвени .. јас заби сум извадила на 5ипол месеца мм на скоро 7месеца па да очекувам дека ќе извадиме заб порано ??
Здраво мајки ми треба совети ние сме 11 месеци никнуваат истовремено горните кецови,имаше дијареја 2 дена и слабо јади,е сега има дијареја само кога ќе испие млеко на ад сме,со првото запче не беше вака само дијареја 2-3дена јадеше супер и толку ама сега не знам веќе кај да одам.Бевме кај 2 педијатри едниот ми вели од забите нормално др ми вели нетолерија лактоза само млеко без лактоза да давам.Денес бевме и ова ни го кажаа нема вирус ништо,да земам сега и такво млеко да сменам ???
Малиот последнава недела е многу кенкав. Качува тт околу 38, некогаш малку над, некогаш под ама тука некаде е. Рацете му се цело време во уста, постојано лиги има ама кога ќе чепнам да го проверам нема никакви знаци за запче. Плаче, се буди со страшно вриштење, не е расположен, млеко не пие. И се нешто пика во уста, посебно мојата рака кога ќе ја фати, стиска не пушта. Како да бидам сигурна дека е од запче иако на допир нема ништо?
Од заби не се качува темп. Паѓа имунитет, па закачуваат вируси. Ако ти качува цела недела темп направи крвна слика.
Ооо не си видела деца што качуваат 40 ка кога вадат заби. Се што постои испитано, одговор на тројца доктори дека е од забите што растат.
Нашиве педијатри се на ист став ко мојот. Па 40 уште, шанса нема од заби. Вирувче некое. Големава 18 заби извади дур идеше во градинка, а качеше темп и јас така се тешев, заби се, а увек вирус некој искачаше. Да се лигават, да бутаат се во уста, да се нервозни, да се потопли тело, глава, црвени, да.