Zfravo majki,se somnevam deka vadi 3ka i 4ka,od sinoka e so temperatura do 38.5 kreva,vo megivreme i podkivnuva malku,kazete mi kako da olesnam neshto i kako da razgranicam dali ke nastinuva ili i e od zabcinata?
На бебе и излезе лев кец доле, веќе е цел надвор пораснат. До него другиот кец, знак нема... а до него па излегува двојка Лев кец и десна двојка ќе има Не знаев дека и вака може ахахаха Второто дете знам па скокна 2ки. Избија кецови, па 4ки
Edno prasanje,bebevo ima 17 meseci I samo 4 zapcinja do sega Dve gore I Dve dole.Ne znam Dali e premalku ili ?
Немај гајле, секое дете си има свој ритам и напредок, можеби подоцна по повеќе ќе ги вади. Нема дете без запчиња
5++ сме, и веќе мислам дека ја мачат непцата салам... И потврди се на допир. Што мачкавте, од што сте најзадоволни? Сакам да и помогнам како можам...
Добив мислење од посикусни мајки ама и тука да прашам бебе 9м, до сега ниедно запче..синоќа прв пат откако е роден се случи да стане од спиење и да плаче 3ч.. а е бебе што си ја преспива цела ноќ беше многу вознемирен, преташе целиот, сакаше да лази, пискаше, проба неколку пати ама не можеше да заспие, лево десно да ја мафта главата и да гриза се Откако почна оралната фаза на 3м до сега имаше лиги, ама овие неколку дена е утоп. Мислам дека кило лиги има. Денес дадов осанит гранули и мачкам фрезидерм гелче, дадов ладно јаболче да глода во силиконска глодалка за храна и ептен го смири.. Според сликава блиску сме до искачање запче или слабо?
И ние сме слични како на сликата. Се живо гриза, нервоза е полн, заби нема никаде. Исто лигави уште одамна, сега има и мрсули. Читав од некои членки и тоа било знак. Моето е 10.
Мојата е ваква иста, лиги веќе што да кажам, не можам да доперам лигавчиња, не ни стигаат од што се утоп цело време, ама абер нема заб, a ужасно спие, по 3-4 пати станува навечер, презадпивањето е катастрофа, претање на сите страни, нервозна абе не се трпи, и само се дере, вика. Е сега и во 5ти скок сме, не знам дали и тоа има врска, а вака не знам исто и е ко на сликава непцето, 5++ сме. Не знам дали е заб, се пика во уста, ја откорна устата од гризење, и само раце, прсти во уста. Мора ли да отечат за да излезе заб?