Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.105
    Поим немам..моево синоќа па си ја преспа цела ноќ 11 часа без да се разбуди :?:
    Му дадов осанит пред спиење и намачкав гелче фрезидерм, еве го од сабајле океј си е

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.671
    Допаѓања:
    10.952
    Јас не и ставам ништо, сите ми викаат заби, мене ич не ми изгледаат непцава ко за заби дека се:bug:

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    9.035
    Одамна се така кај него. Вака се осеќа кога допрам, ама уште немат пробиено. Не спие ич мирно. Оваа ноќ не знам колку пати се разбуди или плаче во сон. А и во 7 скок е и не знам веќе од што е.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    2.060
    Вака беа кај нас долг период, пред да извади забче потече непцето и од далеку се гледаше дека е потечено па за неколку дена проби забчето.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    195
    Да пријавам дека мојата 11м ќерка извади четири петки. :drunk: Месец и пол беше настината, страшни мрсули, кашлање, очи затворени постојано насолзени. Испитавме брисеви и крв излезе се супер. Ни на крај памет не ми отиде умот дека катници вади. Стануваше секоја вечер врискајќи, помислив на заби но само напред ја гледав мислев двојки долу вади. Така да навистина немало правило, да ми кажеше некој дека пред годинка катници ќе извади немаше да верувам.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NadjaJo

NadjaJo Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    174
    Здраво мајки, дали се случило кај некоја од вас бебето прво да извади горни кецови? Фаќам и кај долните по малку ама кај горните повеќе се осеќа на допир.

7. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Здраво мајки,моево првите два кеца доле ги извади крај на 7ми месец,беше нервозен,се ставаше во уста со спиење ноќе почна да менува се будеше на 2 или 3 саата,онака денски си е добар си лази
    Горните 2 кеца еве сеа му искачаат крај на 8ми е исто е нервозен,само едвај чекам да му се врати ноќното спиење како што си беше,можеби секој заб кога ќе никнува нема да е исто бар така мислам а за скокови не ни приметувам дали се или не:inlove:

8. unamargarita

unamargarita Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво мајки, само што наполнивме 4 месеци пред два дена и денес е многу кенкава. Цел ден и беа рацете во уста, а од пред две недели видов дека 4ката десно ѝ е подуена, но денес ги осетив двата кецови долу (4ката уште си стои само подуена). Со прст ја допрев и гребат на допир, дали ова значи дека се излезени или треба повеќе да излезат нагоре?

Прикачени фајлови:

• IMG_3642.jpeg
      IMG_3642.jpeg
      Големина на фајлот:
      84 KB
      Прегледи:
      32
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    14.477
    Овие напред готово искачаат, ама за 4ки е многу рано. Треба прво и горе и доле кецови и двојки, па после 4ки. Се шири само гребенот, се спрема за заби. Кенкава ќе биде по неколку дена баш вака кога ќе избиваат, ама лиги и раце во уста може да има и нон стоп додека не искочат сите заби. Се е нормално.

На unamargarita му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Ретко, но можно е :D А ние сме жив пример за тоа. Второто детенце ми извади кецови, па 4ки :D Дури бевме исплашени дека нема да има 2ки.

Е сеа само она поголема беше, касно вадеше заби.
    Еве од тогаш, сум пишувала тука хаха

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    14.477
    Можно е, ама не на 4 месеца :)
    И мојата извади доле 4ки пред двојки ама беше над една година, многу касно почна со вадење заби. На 4 месеца освен напред единици нема шанси друг заб да се појави зошто рано е и за единиците. Не дека е невозможно, има деца што се раѓаат со заби, ама премногу ретко е за да се очекува да се случи.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.